Line Andersen til­ba­ke på TV et­ter den kre­ven­de

ar­beids­retts­sa­ken

Line Andersen før tv-comebacket: – Jeg blir nes­ten rørt når jeg snak­ker om det 

Over to år et­ter at hun ble tatt av skjer­men på NRK, får Line Andersen en ny sjan­se på TV under Discoverys OL-sen­din­ger fra Bei­jing.

GLE­DER SEG: I ja­nu­ar set­ter Line Andersen seg på fly­et til Kina for å jobbe som pro­gram­le­der for TV­Nor­ge og Discoverys OL-sen­din­ger. – Det er noe med OL som gjør at vi kom­mer til å snakke om sto­re pre­sta­sjo­ner i man­ge tiår et­ter­på, sier hun til Her og Nå.
GLE­DER SEG: I ja­nu­ar set­ter Line Andersen seg på fly­et til Kina for å jobbe som pro­gram­le­der for TV­Nor­ge og Discoverys OL-sen­din­ger. – Det er noe med OL som gjør at vi kom­mer til å snakke om sto­re pre­sta­sjo­ner i man­ge tiår et­ter­på, sier hun til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

I feb­ruar gjør Line Andersen (48) come­back på TV un­der Discoverys sen­din­ger fra vin­ter-OL i Bei­jing.

Det var like før jul i 2019 at sportsjour­na­lis­ten ble tatt av skjermen på NRK. Kon­flik­ten mellom Line og NRK end­te opp i ret­ten, og fikk enormt mye plass i me­di­e­ne – før par­te­ne inn­gikk forlik i mai i 2021.

Får ny sjanse

– Det er godt å være aner­kjent for job­ben jeg har gjort og ikke fra «kjen­dis-­sty­ret» rundt Line Andersen – fra Discovery og TVNorges side. Det er det vik­tig­ste for meg. Å være på skjer­men i seg selv er man jo for­di man vil gjø­re en god jobb der. Det enes­te som er vik­tig for meg på skjer­men, er å gjø­re en god jobb, ikke det å være på skjer­men, sier hun til Her og Nå.

Mens Andersen skal være til stede i OL-byen, har Discovery besluttet at alle kommentatorene skal kommentere lekene fra Norge på grunn av den usikre koronasituasjonen,

<b>I RETTSSAK:</b> I mai 2021 møt­tes Line og NRK i ret­ten et­ter en lang­va­rig jobb­kon­flikt – noe som fikk enorm spal­te­plass i nors­ke me­di­er. Sa­ken end­te med for­lik og at Line sluttet.
I RETTSSAK: I mai 2021 møt­tes Line og NRK i ret­ten et­ter en lang­va­rig jobb­kon­flikt – noe som fikk enorm spal­te­plass i nors­ke me­di­er. Sa­ken end­te med for­lik og at Line sluttet. Foto: Morten Bendiksen

Line rei­ser til Kina for å rap­por­te­re fra mål­om­rå­det i Na­tio­nal Al­pi­ne Ski Centre i Yanqing mel­lom 4. og 20. feb­ruar.

Den erfarne programlederen inn­røm­mer at det mas­si­ve me­die­tryk­ket hun ble ut­satt for i for­bin­del­se med ar­beids­retts­sa­ken, gjør at hun set­ter seg på fly­et til OL med litt eks­tra høye skuld­re.

– Jeg kjen­ner på ner­ver og press. Det er ikke noen tvil om det. Det var ikke sik­kert at jeg skul­le kom­me til­ba­ke på TV. Det var en kal­ku­lert ri­si­ko. Jeg blir nes­ten rørt når jeg snak­ker om det, for jeg har fått helt fan­tas­tis­ke til­ba­ke­mel­din­ger fra se­e­re. Men det er jo ikke gitt at det skal ved­va­re. Så de får ta meg godt imot, og så skal jeg for­sø­ke å gjø­re den sam­me job­ben som jeg har gjort tid­li­ge­re, sier hun.

Les også: Karen-Marie Ellefsen: – Dette er mine beste OL-min­ner

Dekker OL for femte gang

Det­te blir fem­te gang Line er med på å dekke OL som sportsjour­na­list.

48-år­in­gen, som tid­li­ge­re har jobbet mye med sjakk og alpint, leg­ger ikke skjul på at hun sy­nes det er eks­tra stas å få jobbe med de verdensomspennende lekene.

– Det er noe med OL som gjør at vi kom­mer til å snakke om sto­re pre­sta­sjo­ner i man­ge tiår et­ter­på. Jeg var på sta­di­on både da Usain Bolt løp på 9,69, og da han løp på 19,30, og folk snak­ker fort­satt med meg om det, selv om det er 13 år si­den. Det er jo det som er helt spe­si­elt med OL. Og så er jeg helt eks­tremt glad i å lage TV som fav­ner fra ung til særs vok­sen. Det sy­nes jeg er kjem­pe­gøy, smi­ler hun.

Hva er det med den­ne job­ben som gjør at du els­ker den så høyt?

– Jeg er for­trinns­vis en fag­per­son av en his­to­rie­for­tel­ler. Jeg ten­ker og job­ber vel­dig hardt for å for­tel­le his­to­ri­er. I et OL fin­nes det tu­sen­vis av his­to­ri­er. Det fin­nes his­to­ri­er på 69. plass, og det fin­nes eks­tremt gode his­to­ri­er på fjer­de­plass – og det er alle dis­se his­to­ri­e­ne som er det ab­so­lutt mest spen­nen­de å jobbe med. Me­dal­je­his­to­ri­e­ne gir seg litt selv, men de and­re his­to­ri­e­ne får en pro­gram­le­der og his­to­rie­for­tel­ler til å tes­te seg, smi­ler hun til Her og Nå.

Les også: (+) Vil sette verdensrekord på land

<b>NYE KOL­LE­G­ER:</b> Sam­men med Ken­neth Fred­heim og Tom Sti­an­sen skal Line dekke al­pin­sen­din­ge­ne fra vin­ter-OL i Bei­jing i februar.
NYE KOL­LE­G­ER: Sam­men med Ken­neth Fred­heim og Tom Sti­an­sen skal Line dekke al­pin­sen­din­ge­ne fra vin­ter-OL i Bei­jing i februar. Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2022, og sist oppdatert 26/01 2022.

Les også