Leserne forteller

En epost avslørte sannheten om mannen min. Den begynte med «Elskede …»

Den dagen forandret alt. Løgnene han har servert meg, sviket gjennom så lang tid, er det verste.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Jeg har fått vite at mannen min har hatt en elskerinne gjennom lengre tid. Jeg orket ikke å gå på jobb i dagene etterpå, ringte og sa jeg var syk.

Sjokket gjorde meg svimmel og kvalm, jeg maktet ingen ting. I flere timer bare satt jeg og stirret rett fremfor meg mens tankene nærmest løp løpsk i hodet mitt.

Nå har jeg satt meg foran PC-en. Da livet gikk meg imot som jentunge, tok jeg frem dagboken min. Til den betrodde jeg alt, og det hjalp.

Derfor tyr jeg til det samme nå. Forsøker å få orden og struktur på tankene og ikke minst på viljen. Jeg ønsker nemlig å være klar og ha tatt et valg før mannen min kommer hjem i dag.

Mailen forandret alt

Vi har vært gift i nesten 15 år og har to barn i skolealder. Vi har stor omgangskrets, gode felles venner og familie på begge sider som vi har tett og fin kontakt med.

Hvis vi skilles, er det ikke bare oss og barna det vil gå ut over. Det vil også bli forandringer i mange andre menneskers liv, folk som er vant til å omgås oss som et trivelig og sosialt ektepar.

Det var en dag han akkurat var gått på trening, og jeg brukte hans jobb-PC til å bestille noe på nett. Jeg så det kom en mail med «Elskede» i emnefeltet.

Impulsivt åpnet jeg den, vet ikke egentlig hvorfor, for jeg har alltid stolt på ham. Godtatt de svarene han har gitt meg når jeg har følt meg avvist seksuelt eller har sett lite til ham.

– Edda, alt skal bli bra igjen, sa han. – Jeg har det bare så travelt nå. Firmaet er inne i en vanskelig periode, jeg må stå på ekstra og har ikke noe overskudd. Men det vil komme, du vet jo at for meg er du den eneste kvinne i verden!

Og jeg følte meg trøstet og beroliget. Jeg støttet og hjalp ham, så han kunne konsen­trere seg helt og fullt om jobben. Hans vanskeligheter var mine vanskeligheter.

Han lovet at vi skulle reise til Roma til høsten, en hel uke i den romantiske, evige stad skulle vi være sammen, bare vi to …

Men denne mailen jeg hadde sett forandret alt. Løgnene han har servert meg, sviket gjennom så lang tid, er det verste. Jeg skjelver og gråter. Alt som heter fast grunn har rast vekk under føttene mine, føles det som.

Sjokket var enormt, for jeg fikk ingen forvarsler. Riktignok er det svært lenge siden vi har hatt sex, og han har vært lite hjemme det siste året, men hele tiden har han strømmet over med kjærlighetserklæringer og gode unnskyldninger for fraværet sitt.

Og jeg har støttet ham, trodd på ham og vært en trofast, lengtende kone.

Les også: (+) Hvis jeg får en kjæreste, så må han klare seg uten sex

Orden på tankene

Før, da jeg bare satt her og stirret tomt i veggen, følte jeg bare mørke og tomhet. Men nå, mens jeg sitter her og skriver, kjenner jeg at fortvilelsen forvandles til sinne. Og med sinnet kommer livslyst og kamp-ånd.

Det blir orden på tankene, og jeg ser det hele i perspektiv. Jeg er ikke den eneste som opplever utroskap og svik i et ekteskap.

Jeg har to skjønne unger, et deilig hjem, en trivelig jobb, snille foreldre, to søstre som står meg veldig nær, og gode venninner. Dette skal jeg klare.

En slik mann som Torkel viser seg å være, vil jeg absolutt ikke fortsette å være gift med.

Verken for hans, for barnas eller for familiens skyld vil jeg klare å fortsette et ekteskap med en mann som har bedratt meg i flere år. Denne Eva som hun heter, skriver i mailen at hun er trygg på hans kjærlighet, derfor er hun villig til å vente på ham til minstemannen vår er konfirmert om fire år:

«Jeg vet at du lever i et skinnekteskap, og at det er meg du elsker. Jeg er glad for at du ikke har sex med din kone. Du er verdt å vente på, og jeg gleder meg til vi kan leve sammen i full offentlighet. Din elskede Eva.»

Din elskede Eva! Plutselig letter selvmedlidenheten min som en tåke for solen.

Det er ikke meg det er synd på, det er henne, denne Eva som sitter der så tålmodig venter og gir mannen min sin tid og sine beste år, uten å få noe annet igjen enn noen stjålne, hemmelige stunder.

Han lyver sikkert for henne også. Hun vet jo ikke at han kommer med de samme kjærlighets­erklæringene til meg.

Om fire år kalkulerer han med å være gift med meg fremdeles. Det er jeg sikker på. Jeg, hans lettlurte og greie kone, er livbøyen, tryggheten i livet hans. Han trenger meg og familielivet.

Den som er byttet ut om fire år, er nok heller Eva, byttet ut for en ny elskerinne han kan ha på si og lure med falske løfter og fagre ord.

Les også: (+) Jeg var på joggetur da jeg plutselig løp forbi mamma – og avslørte hennes livslange hemmelighet

Fri

Jeg hører han låser seg inn, tar av seg joggeskoene i entreen og roper muntert inn til meg: – Nå skal det bli deilig med middag. Du kan tro det var en hard økt.

Han er vant til det, vant til min omsorg og gode mat etter en lang dag på jobb. I dag er det ingen mat ferdig. Jeg reiser meg og møter smilet og munterheten hans med harde øyne og alvorlig ansikt. PC-en med brevet fra elskerinnen holder jeg mot ham som et våpen.

– Jeg vet alt. Jeg vil ikke mer. Du kan pakke sakene dine og dra til denne Eva. Hun behøver ikke vente fire år for å få deg. Hun kan få deg i kveld.

Han stivner, jeg ser han blir redd, at tankene jobber på høygir. Jeg kjenner ham nå. Han klarer nok å koke sammen en unnskyldning.

– Jeg kan forklare, sier Torkel rolig. Smilet er på plass igjen. – Du må da ikke tro alt du leser. Verden er full av gale kvinnemennesker.

Gale kvinnemennesker! Nå er han parat til å forråde sin elskede Eva. Akkurat som han har sveket og forrådt meg. Alt for å redde seg selv og den tilværelsen han ikke vil gi slipp på. Hvordan har jeg kunnet elske og tro på denne mannen?

Livet vil gå videre, med alle sine utfordringer. Et nytt kapittel venter – uten Torkel.

– Forklaringene og unnskyldningene dine har ingen virkning lenger. Jeg vil skilles, sier jeg fast og kjenner med hele meg at jeg mener det.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller


Denne saken ble første gang publisert 02/05 2024.

Les også