Prins Harry og hertuginne Meghan

Det er nesten ikke til å tro

Prins Harry og hertuginne Meghan har så langt presentert lite «kongelig skittentøyvask» i sin nye Netflix-serie. Men jeg tror det kommer noen pikante avsløringer i de neste episodene som gjør at dette ikke bare blir selvhøytidelig «pute-TV» om hvor ille det er å være kongelig, rik og berømt.

<b>HARRY OG MEGHAN: </b>Netflix-serien «Harry og Meghan» ligger på Topp 10 i Norge, og flere hadde store forventninger til dokumentaren.
HARRY OG MEGHAN: Netflix-serien «Harry og Meghan» ligger på Topp 10 i Norge, og flere hadde store forventninger til dokumentaren. Foto: Netflix via AP
Sist oppdatert

Jeg må innrømme at jeg hadde store forhåpninger til Netflix-serien «Harry og Meghan», men de tre første episodene synes jeg er lite spennende, litt uinteressante og med et litt for stort innslag av pinlig «pute-TV».

Hertugparet har dessverre ingen ting nytt å meddele i det de påstår er en dokumentar.

Det kommer ikke som en overraskelse på noen verken at prins Harry hater den britiske pressen, at hertuginne Meghan har brutt med sin far og halvsøsken eller at hun hun hadde problemer med å tilpasse seg livet som kongelig.

Kanskje er jeg blitt lurt av den svært vellykkede PR-kampanjen i forkant av serien, men jeg hadde trodd, eller kanskje håpet, at hertugparet skulle følge opp sitt oppsiktsvekkende intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey i 2021 med litt mer «sprengstoff».

Netflix-serien «Harry og Meghan»

<b>KONGEHUSEKSPERT: </b>Kongehusekspert Roger Øversveen utenfor Buckingham Palace.
KONGEHUSEKSPERT: Kongehusekspert Roger Øversveen utenfor Buckingham Palace. Foto: Privat

Private avsløringer fra de de indre gemakker i Europas mest omtalte kongehus er alltid spennende. Men i de tre første episodene inneholder, med unntak av noen vage antydninger, lite kritikk og avsløringer av og om den britiske kongefamilien.

Så foreløpig har verken kong Charles eller prins William noe å frykte. Men jeg sitter med en følelse av at de tre neste episodene vil kaste mørke skygger over familiens julefeiring på Sandringham House. Jeg tror på ingen at måte Harry og Meghan har sagt sitt verken om det nye kongeparet eller prinsen og prinsessen av Wales.

Så selvopptatte som paret helt tydelig er, kommer de nok ikke til å greie å holde munn om ting de føler og mener er urettferdige. Uansett om det går ut over nær familie og det britiske kongehuset.

Et reklame-klipp for de de tre neste episodene tyder på at jeg får rett. Der mer enn antyder prins Harry at han og Meghan ble forrådt i forbindelse med at 9.januar 2020 sa fra seg sine kongelige plikter, og flyttet til USA.

-De løy med glede for å beskytte broren min, men de var aldri villig til å fortelle sannheten for å beskytte oss, sier prins Harry.

- Jeg ble ikke kastet til ulvene. De matet ulvene med meg, sier hertuginne Meghan i klippet.

Les også: Meghan og Harry – hyllet og utskjelt

Kongelig reality-serie

Harry og Meghan sier aldri hvem de er, men det får vi nok svar på i de episodene som slippes torsdag 15. desember, og som trolig byr på litt mer drama.

I de tre første episodene virker det som det viktigste for paret er å holde sin egen merkevarm i mediene. Noe som er ganske selvmotsigende for to personer som påstår at de trakk seg fra sine kongelige plikter for å ha et normalt familieliv – langt vekk fra medienes søkelys.

Det er nesten ikke til å tro at de to som er så opptatt å være i fred, slipper seerne lenger inn i sitt privatliv enn noen andre kongelige noen gang har gjort. For meg er ikke det en tv-dokumentar, men en kongelig realityserie. Der det er hovedrolleinnehaverne, og kun de, som vet sannheten.

<b>PRINCE HARRY</b>: I dokumentarserien har Harry en annen versjon av hvordan han møtte Meghan enn det han han tidligere har fortalt i intervjuer med statskanalen BBC.
PRINCE HARRY: I dokumentarserien har Harry en annen versjon av hvordan han møtte Meghan enn det han han tidligere har fortalt i intervjuer med statskanalen BBC. Foto: REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Noe som får meg til å tenke på «The Crown». Serien som nylig på grunn av kritikk for et omtrentlig omgang med sannheten , og har måtte presisere at den er fiksjon.

Jeg synes også det er mye omtrentlig omgang med sannheten i serien om Harry og Meghan. Det er ikke den objektive sannheten. Alt fortelles gjennom deres opplevelser og personlige følelser. Og de mange spørsmålene du stiller som seer blir aldri besvart.

Mitt inntrykk av omtrentlig omgang av sannheten blir forsterket av avsløringene om tre av sekvensene som skal illustrere paparazzi-fotografenes beleiring av hertugparet, er hentet fra hendelser der verken Harry eller Meghan eller noen andre kongelige var til stede.

Les også: (+) Prins Philip var dronning Elizabeths beste støtte

Troverdigheten svekkes

Litt pussig er det også at Harry har en annen versjon av hvordan han møtte Meghan og andre episoder de to har opplevd i serien, enn det han han tidligere har fortalt i intervjuer med statskanalen BBC. Det forsterker ikke akkurat troverdigheten.

Jeg reagerer også på at det virker som Harry mener han er det eneste som er forstandig i familien, og at han måtte ta grep for å redde Meghan både fra pressen og kongehuset og sørge for at hun ikke lider samme skjebne som sin avdøde mor prinsesse Diana.

Både han og Meghan framstilles i det hele tatt veldig selvopptatte og selvsikre i serien, og jeg tror ikke de får noen flere tilhengere blant monarkister i Storbritannia. De er lei av alle sutringen fra paret som visstnok tjener en milliard kroner på denne serien.

Men i USA, som den «glossy» Netflix-serien trolig er beregnet på, kommer de nok til å få mange nye fans. For som kong Harald fleipende kommenterte i forbindelse med at prinsesse Märtha frasa seg sine kongelige plikter.

-Amerikanere skjønner jo ikke bæret av dette. De aner ikke hva et kongehus er!

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2022, og sist oppdatert 14/12 2022.

Les også