Blandet mottagelse for hertugparet i Europa

Meghan og Harry – hyllet og utskjelt

Harry og Meghan vekker sterke reaksjoner både hos sine fans og sine kritikere. Sistnevnte fikk hard medfart over en tale hun holdt der hun seg selv 54 ganger

<b>PRINS HARRY OG MEGHAN:</b> I Düsseldorf ble prins Harry og hertuginne Meghan møtt av jubel fra de mange fremmøte. Tyskerne satte stor pris på «kongelig» besøk.
PRINS HARRY OG MEGHAN: I Düsseldorf ble prins Harry og hertuginne Meghan møtt av jubel fra de mange fremmøte. Tyskerne satte stor pris på «kongelig» besøk. Foto: Chris Jackson/Getty Images
Sist oppdatert

Prins Harry (38) og hans kone hertuginne Meghan (41) er ikke lenger medlemmer av det britiske kongehuset, men det er ingen i kongefamilien som får så mye omtale i internasjonal presse – både på godt og vondt – som de to når de er ute og representerer.

På deres miniturné til Manchester og Düsseldorf få dager før dronning Elizabeth døde, ble de fulgt av et stort pressekorps.

Populære i USA og Tyskland

I USA og Tyskland er Harry og Meghan utrolig populære. Det skyldes ifølge mange av parets kritikere de to landenes store savn av en kongelig familie.

Der ser de uansett ikke ut til å bry seg særlig om hverken at de to ikke lenger er «rojale», eller at de har tatt et oppgjør med både avdøde dronning Elizabeth og sin britiske familie. De elsker Harry og Meghan.

<b>GAVE TIL BARNA: </b>Archie og Lilibet var ikke med på hertugparets Europa-besøk, men Meghan og Harry fikk med drakter hjem til sine sjarmtroll fra Tyskland.
GAVE TIL BARNA: Archie og Lilibet var ikke med på hertugparets Europa-besøk, men Meghan og Harry fikk med drakter hjem til sine sjarmtroll fra Tyskland. Foto: Chris Jackson/Getty Images

Det fikk hertugparet til fulle erfare i Tyskland. Harry og Meghan ble tiljublet da de besøkte arrangementet «The Invictus Games 2023 – one year to go» i Düsseldorf.

Hertuginne Meghan ble mottatt som en popstjerne, og til manges store glede tok hun seg både tid til selfies og hilserunder. Tyske TV-stasjoner, aviser og magasiner var fulle av begeistring. Mange hadde også med seg plakater med bilder av Harry.

<b>STILTE PÅ SELFIE: </b>Hertuginne Meghan hadde ingen ting imot å stille opp på bilde med fansen i Tyskland.
STILTE PÅ SELFIE: Hertuginne Meghan hadde ingen ting imot å stille opp på bilde med fansen i Tyskland. Foto: Chris Jackson/Getty Images

– Du er min helt, sto det på en av plakatene.

Les også: Harry og Meghan får massiv kritikk: Fornærmet hele kongefamilien

Utskjelt i Storbritannia

I prinsens hjemland er det derimot flere monarkister som virker som de nærmest hater hertugparet for deres oppførsel.

De aksepterer ikke angrepene mot kongehuset, og flere demonstranter hadde møtt opp for å vise sin avsky under Harry og Meghans korte visitt i Manchester.

I mediene fikk også hertugparet kritikk.

– Hvem tror hertuginne Meghan hun er som kan komme hit etter alt det grusomme hun har sagt om Storbritannia, monarkiet, dronningen og resten av kongefamilien?, skrev Piers Morgan i sin spalte i The Sun.

– Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor de får lov til å bruke sine kongelige titler, så lenge de utnytter de til egen økonomisk vinning. De selger seg til høystbydende for å forelese om fattigdom og likestilling. Hertugparet er hyklerske, skrev TV-profilen Morgan i avisen.

Les også: (+) Kong Charles' turbulente liv: Skandaler, skilsmisse og tragedier

<b>HERTUGINNE MEGHAN:</b> Hertuginne Meghan fikk kritikk fordi hun snakket mest om seg selv under sin tale i Manchester.
HERTUGINNE MEGHAN: Hertuginne Meghan fikk kritikk fordi hun snakket mest om seg selv under sin tale i Manchester. Foto: Chris Jackson/Getty Images

Nevnte seg selv 54 ganger

Han fikk bred støtte fra flere kolleger. Flere aviser «slaktet» hertuginnens tale under «One Young World»-seminaret i Manchester i september.

De gjorde narr av at hertuginne Meghan var mer opptatt av å snakke om seg selv enn til deltagerne som hadde betalt 1000 pund (12 000 norske kroner) pr. dag for å delta på arrangementet.

– Hun brukte sine skuespillerferdigheter da hun sa det var hyggelig å være tilbake i Storbritannia. Hennes unge fans i salen kjøpte det kanskje, men det gjør hverken jeg eller de fleste briter, sier kongehuseksperten Phil Dampier.

<b>KRITISERT: </b>Selv etter dronning Elizabeths begravelse, fikk Harry og Meghan mange ukvemsord i sosiale medier. Her sammen med prinsesse Kate og prins William.
KRITISERT: Selv etter dronning Elizabeths begravelse, fikk Harry og Meghan mange ukvemsord i sosiale medier. Her sammen med prinsesse Kate og prins William. Foto: Jacob King - Pool/Getty Images

Kongebokforfatteren Rob Johnson mente også hennes uttalelser må tas med en stor «klype» salt.

– Hun er ganske enkelt ikke troverdig, sier han.

Flere medier latterliggjorde henne fordi at hun i sitt syv minutter lange foredrag nevnte seg selv hele 54 ganger!

Selv under minnestundene og begravelsen til dronning Elizabeth ble den avdøde monarkens barnebarn og hans kone kritisert på sosiale medier i Storbritannia. Noen påsto til og med at tårene til hertuginne Meghan ikke var ektefølt.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også