sier nei til pappa kong Carl Gustaf

Prinsesse Madeleine nekter å komme hjem

Omstridte prinsesse Madeleine skaper igjen store overskrifter i sitt fødeland. Nok en gang uteblir hun fra et av årets høydepunkter i kongefamilien.

<b>            VIL BLI SAVNET:</b> Prinsesse Madeleine er alltid en av de mest velkledde under den to dager lange Nobel-festen i Sverige. Her under kongeparets middag for prisvinnerne i 2019.
VIL BLI SAVNET: Prinsesse Madeleine er alltid en av de mest velkledde under den to dager lange Nobel-festen i Sverige. Her under kongeparets middag for prisvinnerne i 2019. Foto: Christine Olsson
Publisert

Prinsesse Madeleine (40) blir ikke å se under den høytidelige utdelingen av Nobelprisene i Stockholm lørdag 10. desember, eller på den påfølgende gallamiddagen.

Kong Carl Gustaf (76), dronning Silvia (79), kronprinsesse Victoria (45), prins Daniel (49), prins Carl Philip (43) og prinsesse Sofia (fyller 38 år tirsdag) stiller alle opp.

Prinsessen, som er bosatt i Miami i Florida sammen med ektemannen Chris O`Neill (48) og deres tre barn; prinsesse Leonore (8), prins Nicolas (7) og prinsesse Adrienne (4), nekter ifølge kilder i det svenske kongehuset å prioritere Nobel-utdelingen.

Les også: Maud Angelica Behn: – Hvis jeg ser en fin himmel, pleier jeg å tenke på faren min

<b>            SVIKTER SVERIGE:</b> Prinsesse Madeleine, her under Nobel- banketten for tre år siden, er sjelden å se i sitt fødeland.
SVIKTER SVERIGE: Prinsesse Madeleine, her under Nobel- banketten for tre år siden, er sjelden å se i sitt fødeland. Foto: Anders Wiklund

For slitsomt å reise

Hun mener det er for slitsomt å reise til Sverige bare for å delta under Nobel-festen og middagen pappa kong Carl Gustaf og dronning Silvia holder for prisvinnerne på Stockholm dagen etter.

Dette skuffer ikke bare kongeparet, men også monarkistene i Sverige. De hadde gledet seg til å se den vakre og alltid like elegante prinsessen representere igjen.

Flere har også reagert med sinne.

De mener prinsessen er lat og uinteressert i sitt fødeland, og at hun svikter både sin familie og Sverige.

Historikeren Herman Lindqvist er nådeløs i sin kommentar om prinsesse Madeleine i Svensk Damtidning.

– Prinsesse Madeleine er ikke som noen annen. Hun er den best utdannede av kongebarna med eksamener i kunstvitenskap, etnologi og moderne historie, sier han.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

<b>FÅR IKKE BESØK:</b> Kong Carl Gustaf skal være skuffet over at prinsesse Madeleine ikke kommer hjem til Nobel-festen.
FÅR IKKE BESØK: Kong Carl Gustaf skal være skuffet over at prinsesse Madeleine ikke kommer hjem til Nobel-festen. Foto: Jonas Ekströmer

– Burde ha selvtillit

– En rekke store europeiske ukeblader har kåret henne til «verdens mest sexy kongelige kvinne». Hun er prinsesse av Sverige og hertuginne av Hälsingland og Gästrikland, nummer åtte i arvefølgen til den svenske tronen og nummer 286 til den britiske tronen.

– Hun er medforfatter til en barnebok og mor til tre barn. Hun burde strutte av selvtillit. Men det gjør hun ikke, hun er den mest sjenerte og tilbakeholdne av alle i kongefamilien, skriver Lindqvist i Svensk Damtidning.

– Pandemien gjorde det selvsagt umulig for å henne å reise til Sverige en periode. Men faktum er at hun ikke viste særlig lyst til å reise hjem før pandemien heller. Året før var hun på besøk tolv ganger, de fleste knyttet til bokutgivelse eller familietilstelninger.

Som kongelig høyhet, prinsesse av Sverige og hertuginne i to län (fylker) har hun ikke utført sine plikter.

– Hun har ikke besøkt de stedene hun er hertuginne for, og virker å gi fullstendig blaffen i hva som skjer der. Nå surfer hun på sin kongelige status uten å gi noe mer tilbake til sitt fødeland enn at Sverige er henne likegyldig, skriver Herman Lindqvist i Svensk Damtidning.

<b>SVENSK JUL?:</b> Chris O'Neill og prinsesse Madeleine har ifølge kongehuset i skrivende stund ikke bestemt hvor de og barna fra venstre Leonore, Nicolas og Adrienne skal tilbringe høytiden.
SVENSK JUL?: Chris O'Neill og prinsesse Madeleine har ifølge kongehuset i skrivende stund ikke bestemt hvor de og barna fra venstre Leonore, Nicolas og Adrienne skal tilbringe høytiden. Foto: Anders Wiklund

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2022.

Les også