Katrine Moholt er klar for «Skal vi danse: all stars»

Derfor vil Katrine Moholt slutte i Skal vi danse: – Jeg føler sirkelen er sluttet

Det tok bare 15 minutter fra Katrine Moholt ble spurt til hun sa ja til å delta i årets «Skal vi danse» – 16 år etter hun gikk til topps i konkurransen. Nå setter hun punktum, og deltagelsen i «Skal vi danse: all stars» blir det siste hun gjør i programmet.

<b>PROGRAMLEDERE: </b>De siste ti årene har Katrine vært programleder for «Skal vi danse». Nå overtar Helene Olafsen stafettpinnen etter den folkekjære TV 2-profilen. Her sammen med makkeren siden 2017, Anders Hoff.
PROGRAMLEDERE: De siste ti årene har Katrine vært programleder for «Skal vi danse». Nå overtar Helene Olafsen stafettpinnen etter den folkekjære TV 2-profilen. Her sammen med makkeren siden 2017, Anders Hoff. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

TV 2 satte seerrekord da over en million mennesker så Katrine Moholt (48) svinge seg til seier av tidenes første sesong av «Skal vi danse» i 2006.

Sammen med proffdanseren Bjørn Wettre Holt ble dansegleden vekket hos programlederen. Siden har den vært en del av henne.

– Jeg har egentlig aldri sluttet å danse. Det er jo ikke på «Skal vi danse»-nivå, men jeg har alltid hatt stor glede å sette på en cha-cha-cha eller samba og bevege meg etter musikken. Så sier jo Egor (Filipenko. Journ.anm.) nå at jeg har lagt til meg mange uvaner og ting vi må luke bort. Når du danser riktig, skal det gjøre litt vondt. Og det gjør det nå som vi er i gang igjen! ler Katrine hjertelig.

<b>KATRINE OG EGOR:</b> Denne høsten er det den rutinerte proffdanseren Egor Filipenko som får gleden av å svinge seg med Katrine på parketten.
KATRINE OG EGOR: Denne høsten er det den rutinerte proffdanseren Egor Filipenko som får gleden av å svinge seg med Katrine på parketten.

Slutter som programleder

Født: 21. september 1973

Alder: 48 år

Yrke: Programleder

Bosted: Nannestad

Gift med: Snorre Harstad

Barn: Evelina Moholt og Markus Harstad Moholt

Se mer

De ti siste årene har Katrine loset TV-seerne gjennom programmet, som har blitt en del av den norske folkesjelen på linje med fredagstacoen. Nå er hun klar for å bytte ut programlederhatten med paljetter og dansesko, og med det rister hun av seg både nerver og forventningspress.

– Det er ekstremt mye ansvar og arbeid som følger med rollen som programleder. Det føles litt som å gå opp til eksamen hver uke. Jeg blir mer nervøs av å lede en sending enn å danse på direkten. Går det galt i dansen, ødelegger jeg ikke for andre enn meg selv. Bommer jeg på direkten som programleder, kan jeg blåse hele produksjonen, forteller Katrine, og fortsetter:

– Nå skal jeg bare gjør som Egor sier. Jeg har ledet «Allsang på grensen» i 16 år og «Skal vi danse» i ti år. Denne høsten skal jeg bare ha det gøy! Det er jo sånn livet bør være. At vi får lov til å stoppe opp noen ganger, og gjøre noe helt annet. Jeg føler at jeg har fått en gave. Av alle profilene som har vært med i «Skal vi danse», så ønsker TV 2 å ha med meg!

Og med det setter hun punktum. Deltagelsen i «Skal vi danse: all stars» blir det siste hun gjør i programmet.

<b>DIDRIK SOLLI TANGEN: </b>Katrine Moholt og Didrik Solli-Tangen ledet «Skal vi danse» sammen i to år.
DIDRIK SOLLI TANGEN: Katrine Moholt og Didrik Solli-Tangen ledet «Skal vi danse» sammen i to år.

– Nå føler jeg sirkelen er sluttet for min del. Jeg startet med å få danse, og avslutter med å danse. Jeg har vært programleder i ti år og det er virkelig på tide å få lov til å gjøre noe nytt, sier Katrine.

Overfor TV 2 presiserer Moholt at hun føler seg ferdig som programleder i «Skal vi danse» etter ti år.

– Det er det TV 2 som må avgjøre, men for min egen del føler jeg at nå har jeg gjort mitt etter ti år som programleder. Når jeg da får lov til å danse i år, føles det veldig fint og naturlig å gi den stafettpinnen over til Helene, forteller Katrine Moholt i et intervju med TV 2.

– Så det er ikke sånn at du blir å se i Skal vi danse neste år, tror du? spør TV 2.

– Nei, jeg tenker at Helene skal få lov å fortsette der, sier hun.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

Deltar i «Skal vi danse - all stars»

Hun forteller at mange har kalt henne modig som gir seg i kast med et så tidkrevende og fysisk utfordrende opplegg nå som hun nærmer seg 50.

– Vi lever i en hektisk hverdag og det skjer vonde ting i livet. Derfor er jeg opptatt av å ta imot de gode tingene som dukker opp. Det er en del av min livsfilosofi, det å takke ja når sjansen byr seg. Så er det noe med å beholde lekenheten i seg, sier «Skal vi danse»-legenden.

Det skal mer til enn et knippe med tidligere «Skal vi danse»-finalister for at Katrine skal la seg skremme. Selv om det har gått 16 år siden hun sist svingte seg over parketten, kjente hun allerede etter første uken på en oppløftende mestringsfølelse.

<b>SKAL VI DANSE 2006: </b>I 2006 valset Katrine og Bjørn Wettre Holthe over konkurrentene i tidenes første «Skal vi danse»-finale. Det står igjen som et av de aller beste TV-øyeblikkene i Katrines liv.
SKAL VI DANSE 2006: I 2006 valset Katrine og Bjørn Wettre Holthe over konkurrentene i tidenes første «Skal vi danse»-finale. Det står igjen som et av de aller beste TV-øyeblikkene i Katrines liv.
<b>DANSEGLEDE: </b>Etter at Katrine svingte seg til topps i konkurransen, har hun beholdt dansegleden. Hun ser på det som en gave å få muligheten til å svinge seg på parketten nok en sesong.
DANSEGLEDE: Etter at Katrine svingte seg til topps i konkurransen, har hun beholdt dansegleden. Hun ser på det som en gave å få muligheten til å svinge seg på parketten nok en sesong.

– Det som er deilig å kjenne på, er at det var mye vanskeligere å være på første trening sist gang enn det var nå. Nå tar jeg koreografi fortere og skjønner mer av det Egor snakker om. Det føles ikke som det er 16 år siden sist! Så er jeg glad i å holde meg i form. Jeg har danset og gått masse tur i skogen. Jeg er ikke redd for at kroppen ikke skal holde. Såpass bør den tåle, ler den veltrente programlederen.

Les også: (+) Hold deg unna, svigermor!

Svigersønnen Santino Mienna

Som enda en x-faktor til all stars-sesongen, skal Katrine konkurrere mot sin egen svigersønn! Det var i 2020 det ble kjent at den italienske proffdanseren Santino Mienna (28) hadde vunnet hjertet til Evelina Moholt (22).

<b>SVIGERSØNN:</b> Katrines datter Evelina (22) har funnet lykken med den italienske proffdanseren Santino Mirenna. I år blir Katrine og svigersønnen konkurrenter på parketten! 
SVIGERSØNN: Katrines datter Evelina (22) har funnet lykken med den italienske proffdanseren Santino Mirenna. I år blir Katrine og svigersønnen konkurrenter på parketten! 

– Det blir veldig hyggelig! Vi er jo så glade i Santino. Det er det som er absurd med denne sesongen. Det er mange konstellasjoner! Tom-Erik og Jørgen som er brødre, Jørgen som er sammen med Helene, Egor som har vært dommer, min svigersønn … Sånn fortsetter det. Det sier litt om hvordan det oppstår vennskap og relasjoner i «Skal vi danse». Det føles som jeg er her med kompisgjengen min! stråler Katrine, og legger lattermildt til:

– Så får jeg håpe Evelina stemmer like mye på mammaen sin som på kjæresten. Det må jeg nesten ta en prat med henne om!

«Skal vi danse: all stars» blir vist på TV 2 hver lørdag i perioden 27. august til 12. november kl. 19:30.

<b>CARSTEN SKJELBREID:</b> Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid
CARSTEN SKJELBREID: Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid
<b>YNGVAR NUMME:</b> Katrine Moholt og Yngvar Numme
YNGVAR NUMME: Katrine Moholt og Yngvar Numme
<b>PUNKTUM:</b> 
Deltakelsen i «Skal vi danse: all stars» blir det siste Katrine Moholt gjør i programmet. – Nå føler jeg sirkelen er sluttet for min del, sier hun til Her og Nå.
PUNKTUM: Deltakelsen i «Skal vi danse: all stars» blir det siste Katrine Moholt gjør i programmet. – Nå føler jeg sirkelen er sluttet for min del, sier hun til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 31/08 2022, og sist oppdatert 31/08 2022.

Les også