- Jeg var favoritten

Fredrik vant «71° Nord».

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): - Det var deilig å vinne. Jeg hadde tenkt lenge på finalen og det var en lettelse og endelig å vite at jeg hadde vunnet. Det hadde vært kjipt å tape når jeg var så nær, sier Fredrik Thorsell Næs, til Side2.

Foto: TVNorge (TVNorge)

Den 25-årige jagerpiloten fra Skien gikk av med en overlegen serier i årets utgave av realityserien, da han slo Grete Dahle Thorsen (25) fra Bryne i den avsluttende konkurransen på Nordkapp.

- Jeg var ikke 100 prosent sikker på at jeg kom til å vinne, men jeg hadde størst sjanse. Jeg så på meg selv som favoritten, sier Fredrik.

- Følte meg ikke mer verdig
Under årets sesong var det jentene som i hovedsak utpekte seg i ferden gjennom Norge, og Fredrik var den eneste gutten som kvalifiserte seg til semifinalen.

Det var Mette Varem (47) fra Korgen som kjempet mot Fredrik og Grete om en finaleplass i realityseriens aller siste episode, etter at Ida Grong Aursans måtte avbryte konkurransen på grunn av et betent gnagsår. Mette var den eldste realitydeltakeren som noensinne hadde vært så nær en finaleplass i den sporty konkurransen, men måtte altså se seg tapt på målstreken av ungjenta, Grete.

- Grete fortjente det hun også, men jeg hadde fått en god tone med Mette og jeg hadde lyst til at hun skulle komme til finalen. Men det var kult å møte Grete i finalen også, spesielt fordi vi var de to som tidligst kvalifiserte oss til årets «71° Nord» på Lindesnes, sier Fredrik, som i forkant av duellen mellom de to jentene ymtet fram at Mette fortjente finaleplassen mer enn Grete.

Til tross for dette sier Fredrik at Grete hadde vært en like verdig vinner som han selv, om utfallet hadde blitt annerledes enn det ble.

- Jeg følte meg ikke mer verdig enn henne. Om Grete hadde vunnet hadde hun fortjent seieren like mye som meg.

- Mestringsfølelsen
For mange kom det ikke som en spesilet stor overraskelse at Fredrik stakk av med seieren. I motsetning til mange av de andre realitydeltakerne meldte han seg på konkurranse i hovedsak for å vinne, og ikke for å få oppleve Norge i all sin prakt.

- Jeg liker konkurranser og det er en følelse jeg har uansett. Jeg synes det er kult å vinne. I en så stor konkurranse, med det opplegget, var det ekstra kult å vinne, sier Fredrik.

Foto: Elin Reitan

Det at han hadde tilbragt så mye tid borte fra familie og venner, gjorde også sitt til at han anser opplevelsen som verdt det.

- Det beste med å vinne var mestringsfølelsen. Jeg hadde brukt lang tid, 5 uker, på dette og det var derfor en deilig følelse at man hadde klart det. Det var kult å få et så godt resultat.

Gir bort penger
Premien er en bil og omkring 117.000 kroner, men 25-åringen planlegger ikke å beholde alle pengene selv.

- Jeg skal beholde 100.000 kroner selv og gi bort resten. Jeg trenger ikke alle de pengene, og det er folk som trenger det mer enn meg, sier Fredrik som månedlig donerer 2000 kroner Unicef, samt noen hundre kroner hver måned til en fattig kar han møtte på en reise til i Indonesia, sier Fredrik som har greid å holde seieren hemmelig for de rundt seg.

- Det har vært ganske morsomt ¨holde på hemmeligheten. Det har vært kult å vite at jeg har vunnet, men samtidig kjipt og ikke kunne snakke rett fra levra.

- Jeg følte meg som en vinner
For Grete sin del har det heller ikke vært noe problem å ikke avsløre at hun kom på andreplass i det som omtales som «Norges vakreste eventyr».

Foto: Tvnorge

- Det var overraskende enkelt å holde på hemmeligheten, og grunnen til det tror jeg at jeg var så fornøyd med egen prestasjon og jeg følte meg som en vinner, sier hun til Side2.

Hun utdyper:

- Akkurat der og da føltes det som om jeg hadde vunnet, men i ettertid er det litt slik at mye vil ha mer. Men for all del, det var helt fantastisk å stå er på Nordkapp. Jeg hadde fått med meg alt, og jeg meldte meg jo i motsetning til Fredrik på for opplevelsenes skyld og det føltes som en stor bragd.

Hun innrømmer imidlertid at hun har ofret bilen og pengene hun kunne reist hjem med en tanke.

- Men jeg var veldig glad for at jeg klarte å slå Mette. Det er enormt stor forskjell komme på andreplass sammenlignet med tredjeplass.

- Jeg ble overrasket
Det kjipeste med å ikke få med seg serien hjem er at hun er redd for å skuffe sine fans på Jæren, som har heiet fram 25-åringen.

- Jeg håper jeg ikke skuffer dem når jeg ikke vinner, sier Grete, som muligens kan krone seg med en annen pris.

- Det er selvfølgelig jevt å vinne en førsteplass, men nå ser det ut til at jeg blir kåret som publikumsfavoritt og det betyr ekstremt mye for meg.

Syns du Fredrik er en verdig vinner?

- Fredrik er absolutt en verdig vinner. Jeg mener generelt sett at den som klarer å vinne på Nordkapp er en verdig vinner, svarer Grete, som er stolt av egne prestasjoner i konkurransen.

- Den eneste jeg taper mot er Fredrik og han er en sterk konkurrent. Det er en prestasjon i seg selv. Jeg ble overrasket over hvor fysisk sterke jeg er. Jeg burde kanskje lært meg bedre kart og kompass, men det var så mange i gruppa som ville ta det savner og jeg ville ikke presse meg fram der siden jeg ikke var så sterkt på det.

Foto: Tvnorge

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2012.

Les også