- Det var forferdelig

«71° Nord»-Ida ble sendt til sykehus på grunn av fare for blodforgiftning.

Foto: TVNorge (TVNorge)
Publisert

(SIDE2): Da Ida Grong Aursand (32) står og ser på at Fredrik Thorsell Næs (26) danker ut Cesilie Hegna (30) i duellen, som leder opp til semifinalen av «71° Nord», kjenner hun en enorm smerte som brer seg utover i foten.

- Smerten var så ille at tårene spratt. Jeg gikk til legen etterpå for å få noe smertestillende. Den natten var det så vondt at jeg ikke fikk sove. Jeg lå og kjente på smertene og håpet det skulle bli bedre, men det ble bare verre. Det var forferdelig, sier Ida til Side2.

- Store smerter
Etter å ha trasket over Finnmarksvidda i skisko hadde hun, til tross for å ha tapet føttene omhyggelig, pådratt seg et gnagsår som skal vise seg å bli avgjørende i trønderjentas videre deltagelse i den knallharde realitykonkurransen.

- Da vi skulle i gang med semifinalen neste dag så tenkte jeg at jeg ville stille selv om jeg hadde store smerter, så jeg tapet foten og gjorde meg klar. Men jeg fikk så vidt på meg skoen og hadde store problemer med å komme meg bort til Tom (programleder Stiansen red.anm.), sier Ida.

- Da kom legen og han fant ut at det ikke var forsvarlig av meg å stille, fortsetter hun.

Foto: Tvnorge

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Såret utviklet seg fort
Det ble derfor klart at realitymakker, Grete Thorsen (25), alene måtte forsere 54 blytunge kilometer fra Alta til Lille Årøya. Ida på sin side ble sporenstreks sendt til legevakten, og på sykestuen ble hun satt på intravenøst så fort hun var innenfor dørene.

- Jeg skjønte med en gang at det ikke var et vanlig gnagsår. For såret utviklet seg så fort. Man kunne se infeksjonen spre seg og jeg var bekymret, for legen sa at det var fare for blodforgiftning. Jeg var fortvilet for at jeg ikke kunne være med på semifinaleetappen, samtidig som jeg kjente smertene. Det var veldig vondt, forteller Ida.

Til Side2 prøver hun å beskrive de enorme smertene - uten å ta i bruk trønderske banneord.

- Det var så vondt at jeg ikke klarte å tenke på noe annet. Jeg var helt bortreist og når jeg ser på TV-bildene er det neste slik at jeg ikke kjenner meg i selv igjen.

- Psykisk sett så begynte jeg å kjenne at jeg hadde vært lenge på tur. Jeg hadde gått ned en del kilo og hadde spiste veldig ensidig kost. Men jeg ble vant til å bære sekken. Det er utrolig hvor mye kroppen kan tåle. Jeg var sliten, men innstilt på å være med videre. Jeg var så nær Nordkapp.

- Sykemeldt
Da Ida ankom sykehuset i Hammerfest fikk hun imidlertid tilbake mobiltelefonen sin, og hun skjønte da at hun var ute av konkurransen etter fem uker på tur.

- Det var veldig kjipt. Samtidig var jeg redd siden det var såpass alvorlig, så det var greit å komme til en lege og få hjelp, sier Ida.

Hun understreker at tiden i realitykonkurransen var fin, og at hun setter pris på de mange naturopplevelsene og de gode vennene hun fikk på veien.

- Jeg fikk ingen varige men. Jeg ble sykemeldt i 14 dager og gikk på krykker. Men nå er jeg helt frisk.

Finalen i «71° Nord» sendes på TVNorge mandag kl. 20:30.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2012.

Les også