INGRID SIMENSEN: Farmen kjendis

Ingrid Simensen: – Jeg møtte veggen og ble sykemeldt

Ingrid Simensen er best kjent som programleder i radiokanalen «P3». Dette forteller hun om deltakelsen i «Farmen kjendis».

FARMEN KJENDIS: Ingrid Simensen er med i årets sesong av "Farmen kjendis", og forteller at hun trivdes godt..
FARMEN KJENDIS: Ingrid Simensen er med i årets sesong av "Farmen kjendis", og forteller at hun trivdes godt.. Foto: TV 2, Espen Solli
Sist oppdatert

Ingrid Simensen er en norsk journalist, og best kjent som programleder i NRK P3. Opprinnelig kommer hun fra Rendalen, men i dag holder hun til i Oslo.

– Jeg ble først kjent da jeg var programleder i ni-timen på NRK P1, så jobbet jeg i P13, også etterhvert ble jeg programleder i P3 og gjorde da P3-aksjonen, forteller Simensen.

Da vi pratet med henne i sommer hadde hun nylig kommet hjem fra innspillingen av TV 2-programmet «Farmen kjendis» som vises på TV på starten av 2022.

Les også: Dette er Farmen kjendis-deltakerne 2022

Sa opp jobben i P3

I 2021 valgte Ingrid å si opp jobben i P3 som hadde base i Trondheim.

NRK P3: Ingrid Simensen jobbet blant annet med P3-aksjonen mens hun jobbet i den kjente radiokanalen.
NRK P3: Ingrid Simensen jobbet blant annet med P3-aksjonen mens hun jobbet i den kjente radiokanalen. Foto: Instagram: Ingrid.si.mensen

– Da jeg tok den jobben i Trondheim så var det fordi jeg hadde så ekstremt lyst på den jobben i P3, men så innså jeg at jobben var det eneste jeg hadde der oppe og jeg savnet å ha et mer permanent hjem, forteller hun.

Programlederen har nemlig byttet adresse hvert år siden hun var 15 år og flyttet hjemmefra.

– Jeg så aldri for meg at Trondheim som noe permanent siden både kjæresten og alle vennene mine bor i Oslo, sier hun.

Hun forteller at hun trengte å komme seg til Oslo da det føltes ut som at Trondheim kun besto av jobb.

– Jeg hadde rett og slett ikke noe mer å gi. Jeg møtte veggen og ble sykemeldt, så jeg trengte å være med de som jeg er glad i og få en hverdag, og det er hverdager det er flest av, forteller hun.

Det var flere grunner til at Ingrid møtte veggen, som blant annet at hun ikke hadde hatt ferie på veldig mange år, at hun flyttet fra alle hun var glad i for drømmejobben selv om hun egentlig ville bo i Oslo, og alt dette midt oppe i en pandemi.

– Det føltes som jeg bare gikk i mot meg selv, forteller hun.

Nå har hun kjøpt leilighet i Oslo og ser for seg å bli her en god stund!

– Det føltes som å endelig komme hjem igjen, sier hun.

Les også: Sigrid var bare åtte år da livet ble snudd på hodet: – Jeg får ikke barndommen tilbake

Ny jobb i P13

Da Ingrid sa opp jobben i P3 i Trondheim måtte hun bare satse på at det ordnet seg med ny jobb.

NY JOBB I OSLO: Ingrid Simensen flyttet fra Trondheim til Oslo og kjøpte seg leiligheten sammen med kjæresten. Hun fikk også jobb i radiokanalen NRK P13.
NY JOBB I OSLO: Ingrid Simensen flyttet fra Trondheim til Oslo og kjøpte seg leiligheten sammen med kjæresten. Hun fikk også jobb i radiokanalen NRK P13. Foto: Instagram: Ingrid.si.mensen

– Selv om jeg elsket jobben i P3, så visste jeg bare at jeg ikke kunne gå rundt i Trondheim å være sykemeldt, så jeg måtte bare satse på at det ordnet seg.

I det Ingrid sa opp jobben og bestemte seg for å flytte til Oslo, falt alt på plass.

– Plutselig fikk jeg jobbtilbud i P13 hvor jeg har jobbet før og det føltes som at alt bare løsnet, så jeg er veldig glad for at jeg tok det valget. Det er viktig å lytte til det kroppen prøver å fortelle deg og stole på det, forteller hun.

P13 er en radiokanal som tilhører NRK Underholdning, og Ingrid sender morgenradio hver dag.

– Det er rett og slett verdens beste jobb!

Flyttet sammen med kjæresten

Da Ingrid flyttet til Oslo kjøpte hun leilighet sammen med kjæresten sin, Maciek Ofstad. Han er en musikkartist, og spiller i bandet "Kvelertak".

– Han er verdens beste menneske, og jeg pleier å si at jeg ikke kommer til å vinne i lotto siden jeg møtte Maciek. Han var min lotto, forteller Simensen.

KVELERTAK: Ingrid Simensen og kjæresten Maciek Ofstad som spiller i bandet "Kvelertak" har kjøpt seg leiligheten sammen i Oslo.
KVELERTAK: Ingrid Simensen og kjæresten Maciek Ofstad som spiller i bandet "Kvelertak" har kjøpt seg leiligheten sammen i Oslo. Foto: Instagram: Maciekofstad

Paret møtte hverandre for første gang helt tilfeldig ute på byen i november 2019, og kun fem måneder senere flyttet Ingrid til Trondheim.

– Da ble han med meg til Trondheim, så vi bodde sammen der også, forteller hun.

Nå har de kjøpt leilighet sammen i Oslo, og er glade for å endelig ha et permanent hjem sammen.

– Det har gått strålende å bo sammen og vi koser oss veldig.

– Vi prøver å finne ut av hva vi irriterer oss over med hverandre, og det eneste vi har kommet frem til er at jeg skrur på lyset i alle rommene jeg ikke er i, mens i det rommet jeg er i har jeg det helt mørkt, ler hun.

Les også: (+) Da jeg skilte meg fra mannen, gjorde han livet mitt til et helvete

FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis
FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis Foto: TV2, Espen Solli

Farmen Kjendis

Ingrid er med i den nye sesongen av Farmen kjendis, og beskriver opplevelsen som supergøyal og veldig lærerik.

– Det vanskeligste var nok å være der uten å kjenne noen andre, og alt jeg hadde var meg selv. Det var ingen jeg kunne ringe eller få en klem av, så da skjønte jeg at nå må jeg vise hvem jeg egentlig er og stå trygt i det, forteller hun.

Hun forteller at hun ble godt kjent med mange inne på gården, og fortsatt har kontakt med noen av de i dag.

– Det er veldig godt å kunne snakke med noen som faktisk var der og kan relatere! Du høres jo litt gæren ut når du prater om en fin ku som kan melke over 10kg til en som ikke var der, ler hun.

Når hun kom hjem igjen forteller hun at hun nesten ble litt for glad i livet.

– Jeg spiste for eksempel alt for mye pasta, så mye at til og med jeg ble lei det! Til vanlig så elsker jeg pasta og spiser det kanskje 2-3 ganger i uken, men når jeg kom hjem fra farmen spiste jeg det til både frokost, lunsj og middag. Så nå blir det en liten pause fra pastaen, avslutter hun.

Les også: Øyunn Krogh hjemme fra «Farmen kjendis»-innspilling: – Vanskelig å være uten kjæresten så lenge

Vant tvekampen

Ingrid var med i den andre tvekampen inne på gården, der hun ble valgt som andrekjempe av Shabana Rehman.

Hun valgte kunnskap og slo ut Shabana, som havnet på Torpet sammen med blant annet Jahn Ivar "Mini" Jacobsen, Marna Haugen og Martine Lunde.

Radioprofilen hadde aldri vunnet noe før, og ble glad for seieren.

KUNNSKAP: Ingrid valgte "kunnskap" som tema i tvekampen.
KUNNSKAP: Ingrid valgte "kunnskap" som tema i tvekampen. Foto: Alex Oliver/TV 2

Farmen kjendis blir vist på TV 2 tirsdag kl. 21:40 og søndag kl. 18:00.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2021, og sist oppdatert 24/01 2022.

Les også