Øyunn Krogh: Farmen kjendis og Sommerhytta

Øyunn Krogh hjemme fra «Farmen kjendis»-innspilling: – Vanskelig å være uten kjæresten så lenge

Øyunn Krogh er kjent som både Tiktok-stjerne og fjorårets vinner av TV-programmet «Sommerhytta». Hun har alltid hatt en drøm om å kunne leve av underholdning, og ble derfor veldig glad for å bli spurt om å være med på neste sesong av «Farmen kjendis».

TIKTOK-STJERNE: Før sommerhytta startet i fjor så valgte Øyunn Krogh å opprette en Tiktok-konto. Det gikk mye bedre enn forventet, og i dag har hun hele 63 tusen følgere på appen.
TIKTOK-STJERNE: Før sommerhytta startet i fjor så valgte Øyunn Krogh å opprette en Tiktok-konto. Det gikk mye bedre enn forventet, og i dag har hun hele 63 tusen følgere på appen. Foto: Instagram
Sist oppdatert

Øyunn Krogh (25) er kjent som både Tiktok-stjerne og vinneren av «Sommerhytta 2020». Der deltok hun sammen med kjæresten Levi Try (23).

Nylig kom Øyunn hjem fra innspillingen av Farmen Kjendis, som blir vist på TV2 på starten av nyåret.

Ble kjent på Tiktok

Øyunn ble først lagt merke til på appen Tiktok.

– Egentlig fordi jeg skulle skrive bachelor-oppgaven min og synes det var veldig kjedelig, så da opprettet jeg en Tiktok-konto for å unngå og skrive bachelor, ler hun.

Dette er over et år siden, og på den tiden var det ikke så mange på alderen til Øyunn som hadde Tiktok. Det var flest yngre, forteller hun.

– Det var akkurat den tiden da veldig mange på min alder lastet ned Tiktok for første gang, så da fikk jeg plutselig masse visninger, forteller hun.

I dag har Øyunn hele 63 tusen følgere på danseappen!

Les også: Dette er Farmen kjendis-deltakerne 2022

FARMEN KJENDIS 2022: Øyunn Krogh er også med på neste sesong av Farmen Kjendis, som blir vist på TV i starten av 2022.
FARMEN KJENDIS 2022: Øyunn Krogh er også med på neste sesong av Farmen Kjendis, som blir vist på TV i starten av 2022. Foto: TV2, Espen Solli

Vant sommerhytta 2020

Øyunn og kjæresten, Levi, hadde også tidligere vært med på innspillingen av TV2-programmet «Sommerhytta».

– Plutselig begynte også «Sommerhytta» på TV! Det passet jo veldig bra, for da hadde jeg medvind inn i sommerhytta, sier hun.

Kjæresteparet så hverandre først på datingappen Tinder, men snakket for første gang sammen på appen Instagram.

Nå for tiden bor de sammen på et lite rom i et kollektiv i Oslo, men har veldig lyst til å finne seg et eget sted i løpet av høsten.

– Vi har jo også den fantastiske hytta som vi vant på Sommerhytta, så hvis det har blitt litt for tett så har den ene reist dit en kveld. Det har derfor vært en helt perfekt avlastning når man er sammen 24-timer i døgnet!, forteller hun.

– Nå som jeg også har vært borte en god stund var det veldig deilig å se hverandre igjen, så vi ble nesten litt nyforelsket på nytt, ler hun.

SOMMERHYTTA 2020: Øyunn Krogh og kjæresten Levi Try ble vinnerne av TV-programmet "Sommerhytta" i 2020.
SOMMERHYTTA 2020: Øyunn Krogh og kjæresten Levi Try ble vinnerne av TV-programmet "Sommerhytta" i 2020. Foto: TV2

Sa opp jobben

Øyunn har en bachelor i prosjektledelse, kunst og kreativ næring. Hun jobbet også tidligere med barn med autisme, men sa opp jobben i fjor for å satse fullt på sosiale medier.

– Det har gått over all forventing! Jeg er veldig fornøyd med valget jeg tok, og er veldig glad for at jeg turte å si opp jobben min, forteller Øyunn.

– Det var liksom et klassisk eksempel på at man er ferdig med å studere og automatisk begynner å skli inn i en jobb som du egentlig bare skulle ha som deltid, så heldigvis kom jeg meg unna, ler hun.

Øyunn forteller at hun alltid har trivdes godt med å stå på en scene, så har det utviklet seg til at hun nå elsker å holde på med sosiale medier hvor hun kan gjøre litt av alt.

– Da kan jeg ytre meg på veldig mange forskjellige måter! Også er jeg jo en alt for ærlig person som ofte deler alt for mye, og da er jo sosiale medier perfekt, ler hun.

Hun forteller at livet ikke har forandret seg så mye etter at hun ble kjent, så den største forskjellen er at hun aldri har vært så økonomisk trygg som det er hun er nå.

– Også er det veldig mange muligheter! Jeg får være med på mye morsomt, og elsker å prøve nye ting. Jeg har også blitt mye tøffere og stoler enda bedre på meg selv, forteller hun.

Les også: (+) – Da jeg møtte svigermor, gikk det helt skeis

Negative kommentarer

Selv om Øyunn alltid har hatt lyst til å leve av underholdning, så finnes det også negative sider med det å bli kjendis.

– Det er så klart litt ubehagelig at folk du ikke vet hvem er plutselig skal blande seg, men det er jo som forventet. Jeg klager derfor ikke over at det er sånn, men det er jo litt ubehagelig til tider, forteller hun.

– Si at du driter deg ut på byen også plutselig står det på appen "Jodel" liksom. Det er jo ikke så gøy, men da er det viktig å tenke på at vi er jo bare mennesker alle sammen, forteller hun.

Jodel er en app hvor man kan publisere anonyme meninger og kommentarer.

Øyunn forteller også at hun allikevel har opplevd å få mindre negative tilbakemeldinger nå i det siste, til tross for at hun har blitt mer kjent.

– Når jeg nettopp hadde startet og var mindre kjent så det var flere stygge kommentarer enn det er nå faktisk, i hvert fall som gikk direkte til meg. Men selv om jeg kanskje dreit meg litt ut i starten så viste det seg jo at det skulle gå bra allikevel, så det har hjulpet meg veldig, forteller hun.

– Nå virker det som folk ikke tør å si det til trynet mitt lenger, og det er jo bare en bra ting!

Les også: Farmen-paret Gunvald og Karianne: Vil ha barn sammen

FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis.
FARMEN KJENDIS: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh, Heine Totland, Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen er de nye deltakerne i Farmen Kjendis. Foto: TV2, Espen Solli

Hjemme fra Farmen kjendis innspilling

Influenseren har alltid hatt lyst til å leve av underholdning, og ble derfor veldig glad da hun ble spurt om å være med på TV-programmet «Farmen Kjendis».

– Det var intenst, og for meg var det veldig nytt at man faktisk kan ryke ut. Det har jeg aldri vært med på før, og det synes jeg var veldig ubehagelig. Man visste liksom aldri hvor lenge man skulle være der, forteller hun.

– Sett i retro-spekt så ler man jo egentlig litt av hele greia for man blir veldig i en boble der inne.

Ellers forteller hun at det generelt var en veldig positiv opplevelse, og at hun ble kjent med mange fine folk.

– Jeg synes også det var veldig gøy at jeg fikk gjøre det helt alene, for da fikk jeg virkelig testet meg selv, forteller hun.

Hun forteller at det var uvandt å være uten telefon de første dagene, men etter en ukes tid var det bare en positiv opplevelse.

– Da ble det bare helt fantastisk å være uten telefon! Det gjør at du kun lever i øyeblikket, og ikke har sjans til å finne ut hva alle andre gjør, sier Øyunn.

Savnet kjæresten Levi Try

KJÆRESTER: Paret har nå vært sammen i omtrent tre år og bor sammen på et rom i et kollektiv i Oslo.
KJÆRESTER: Paret har nå vært sammen i omtrent tre år og bor sammen på et rom i et kollektiv i Oslo. Foto: Instagram

Selv om hun ble veldig glad i menneskene som var der inne, så kjente hun på savnet etter de hjemme.

Øyunn kjente heller ingen som var der fra før av, så alle var helt nye for hun.

– Det var ganske vanskelig å være uten kjæresten så lenge, og det var veldig mange ganger jeg hadde lyst på en god klem, forteller hun.

– Jeg savnet også å ha noen som man vet at er ordentlig ekte, sånn som de hjemme som faktisk er glad i meg og heier på meg. For på farmen så er man jo egentlig der alene for å konkurrere, selv om vi også fikk til et godt fellesskap, avslutter hun.

Denne saken ble første gang publisert 16/07 2021, og sist oppdatert 16/07 2021.

Les også