Skuespiller og «Kompani Lauritzen»-aktuelle Iben Akerlie

Iben Akerlie om ekskjæresten: – Jeg var i mange år kjent som «dama til»

Da Iben Akerlie fant kjærligheten med skuespillerkollega Jakob Oftebro, følte hun har folk endret måten de betraktet henne på. – Jeg opplevde det som om imaget mitt ble et helt annet, sier hun til Her og Nå.

<b>IBEN AKERLIE:</b> Iben Akerlie er en av årets deltagere i TV 2s populære kjendisreality «Kompani Lauritzen».
IBEN AKERLIE: Iben Akerlie er en av årets deltagere i TV 2s populære kjendisreality «Kompani Lauritzen». Foto: Svein Brimi
Publisert

Denne våren jakter skuespiller og barnebokforfatter Iben Akerlie (35) på å bli den beste versjonen av seg selv i «Kompani Lauritzen».

Den kreative Oslo-jenta har gjort seg tidlig bemerket i serien, men hun erkjenner at militærøvelsen ble langt tøffere enn hun hadde sett for seg.

Utfordringene til tross, sitter hun igjen med flere god minner fra oppholdet på Åndalsnes.

– De aller fineste minnene har jeg fra da vi var ute i skogen og det ikke var så mange kameraer der. Kanskje ingen i det hele tatt. Du lærte noe nyttig fra befalet, fikk spikket noen pinner og satt opp telt, fortalte Iben da vi møtte henne i forbindelse med premierefesten til «Kompani Lauritzen» i februar.

Les også: Deltakerne i «Kompani Lauritzen» avslører det verste de opplevde

<b>VENNINNER:</b> – Jeg er nok litt introvert og trenger og er vant til å være mye alene, forteller Iben som fikk god kontakt med artisten Sval Rosenløw under oppholdet på Setnesmoen.
VENNINNER: – Jeg er nok litt introvert og trenger og er vant til å være mye alene, forteller Iben som fikk god kontakt med artisten Sval Rosenløw under oppholdet på Setnesmoen. Foto: Svein Brimi

Deltar i «Kompani Lauritzen»

Det var nemlig ikke bare de knallharde fysiske øvelsene og mangelen på mat som tæret på skuespillerens krefter under innspillingen i Vestlandsbygda.

Født: 5. mars 1988

Alder: 35 år

Fra: Oslo

Yrke: Barnebokforfatter og skuespiller

Høyde: 1, 68 m

Se mer

Iben er åpen om at kameraenes konstante tilstedeværelse opplevdes invaderende.

– Jeg har tenkt med meg selv at jeg ikke er så privat, men jeg er nok det likevel. Det var veldig vanskelig og ubehagelig for meg å være på kamera i starten. Det føltes invaderende og som et forstyrrende element i det jeg prøvde å oppnå i militæret, beskrev Iben.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> I starten av «Kompani Lauritzen» slet Iben med å forholde seg til alle kameraene. – Jeg klarte ikke helt å få i gang de «one linerne» liksom, og ble veldig mutt.
KOMPANI LAURITZEN: I starten av «Kompani Lauritzen» slet Iben med å forholde seg til alle kameraene. – Jeg klarte ikke helt å få i gang de «one linerne» liksom, og ble veldig mutt. Foto: TV 2

«Kompani Lauritzen»-oppholdet er barnebokforfatterens første deltagelse i en realityserie noensinne.

­– Jeg følte jeg hadde gjort reality tidligere, fordi jeg var med i quizprogrammet «Alle mot alle». Det var veldig naivt tenkt av meg. Det her var i en helt annen liga.

– Det tok tid for meg å tilpasse meg, men det gikk bedre og bedre etter hvert. Det var heldigvis et klima der inne, hvor du kunne snakke åpent om veldig mye og fikk støtte på det.

Les også: Kristian Ødegård innrømmer: – Jeg hadde en agenda da jeg møtte Dag Otto første gang

<b>BYJENTE:</b> Iben er oppvokst i Oslo, men drømmer om et småbruk på landet.
BYJENTE: Iben er oppvokst i Oslo, men drømmer om et småbruk på landet. Foto: TV 2

Eks-kjæresten Jakob Oftebro

I år har det gått ti år siden Iben Akerlies› (35) store gjennombrudd, da hun hadde tittelrollen i Torunn Lians filmatisering av Knut Hamsuns «Victoria». Der spilte hun mot den profilerte skuespilleren Jakob Oftebro (37), som hun i etterkant ble kjæreste med.

Både i kraft av å selv være en kjent skuespiller samt ekskjæresten til en annen skuespiller, har Iben i en årrekke vært i medias søkelys – på godt og vondt.

– Da jeg var et nytt ansikt i media, følte jeg likevel at ble tatt veldig seriøst og jeg mottok mange henvendelser. Så kom jeg ut som partneren til en enda mer kjent person, og jeg opplevde det som om imaget mitt ble et helt annet, fortalte Iben.

<b>JAKOB OFTEBRO:</b> I 2013 ble det kjent at Iben Akerlie hadde funnet kjærligheten med skuespiller Jakob Oftebro. Paret gikk hver til sitt i 2017.
JAKOB OFTEBRO: I 2013 ble det kjent at Iben Akerlie hadde funnet kjærligheten med skuespiller Jakob Oftebro. Paret gikk hver til sitt i 2017. Foto: Tom Hansen

Som ny skuespiller ble det veldig krevende å etablere sin egen identitet side om side med en av Norges mest populære skuespillere. I 2017 ble det kjent at det profilerte paret skiltes som venner – etter fire år som kjærester.

– Jeg var i mange år kjent som «dama til» og det ble vanskelig å få komme til med det jeg selv drev med. Det var noe jeg ikke ville skulle gjenta seg i livet mitt. I det vi ikke var sammen lenger, rettet det seg merkelig nok opp igjen. Da ble fokuset flyttet tilbake på det jeg driver med.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Jeg følte at det ble for vanskelig å holde ham hemmelig nå som plata er ute

«Innebandykrigerne» på TV 2

Siden har vi sett Iben i en rekke TV-serier og filmer, blant annet som statsministerens datter i «Mammon» og filmen «De dødes tjern».

<b>MULTITALENT:</b> Iben Akerlie imponerte stort da hun som 23 år gammel spesialpedagogikk-student, kapret tittelrollen i filmatiseringen av Hamsun-romanen «Victoria». Senere har vi blant annet sett henne i NRK-suksessen «Mammon» og filmen «De dødes tjern». I 2016 kom den kritikerroste debutboken «Lars er LOL» ut i butikkhyllene.  
MULTITALENT: Iben Akerlie imponerte stort da hun som 23 år gammel spesialpedagogikk-student, kapret tittelrollen i filmatiseringen av Hamsun-romanen «Victoria». Senere har vi blant annet sett henne i NRK-suksessen «Mammon» og filmen «De dødes tjern». I 2016 kom den kritikerroste debutboken «Lars er LOL» ut i butikkhyllene.   Foto: Oda Berby

Skuespilleren har siden 2016 også gitt ut tre barnebøker, og er i disse dager å se i en av hovedrollene i den nye komedien «Innebandykrigerne» på TV 2.

– Jeg føler på en takknemlighet som får gjøre det jeg gjør. Jeg har brukt hele vinteren på å skrive og utvikle nye prosjekter uten så mange forstyrrelser. Det føles veldig bra. Det er deilig å ha blitt eldre og ha gått noen runder – og i tillegg bli røsket opp som «Kompani Lauritzen»-deltager.

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2023.

Les også