SKAL VI DANSE DOMMERE

Egor Filipenko og Tore Petterson byttes ut i dommerpanelet i Skal vi danse

Det er med tungt hjerte Egor Filipenko og Tore Petterson må si farvel til dommerstolen. Merete Mørk Lingjærde og Trine Dehli Cleve vil få selskap av VGTV-profilen, Morten Hegseth.

<b>UTE AV DANSEN:</b> Tore Petterson (t.v.) og Egor Filipenko, her avbildet under siste program i forrige sesong, er ikke med som dommere i årets sesong av Skal vi Danse. Merete Lingjærde og Trine Dehli Cleve (t.h.) får med seg nykommeren Morten Hegseth i panelet.
UTE AV DANSEN: Tore Petterson (t.v.) og Egor Filipenko, her avbildet under siste program i forrige sesong, er ikke med som dommere i årets sesong av Skal vi Danse. Merete Lingjærde og Trine Dehli Cleve (t.h.) får med seg nykommeren Morten Hegseth i panelet. Foto: Espen Solli / TV 2
Sist oppdatert

I årets sesong av «Skal vi danse» blir det gjort flere drastiske endringer i dommerpanelet i håp om å gi en fin dynamikk og flyt i programmet, forteller programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen til klikk.no.

Ute av «Skal vi danse»

Tidligere i år ble det kjent at dommerne Tore Pettersen (42) og Egor Filipenko (33) er ferdig i dommerpanelet.

– Egor Filipenko og Tore Petterson har vært svært dedikerte og levert solide bidrag til «Skal vi danse»-suksessen de siste årene, og vi takker dem for lang og tro tjeneste, sier Haldorsen.

– Selv om vi har hatt en stabil dommerkvartrett siden 2016, er Morten Hegseth faktisk den 13. faste dommeren som tar plass bak dommerbordet i «Skal vi danse» -historien. Så at det skjer endringer i sammensetningen etter en tid er helt naturlig og ikke uvanlig, legger hun til.

Petterson har vært dommer i programmet siden 2016, og gjennom disse årene har han bemerket seg med sin store entusiasme, fargerrike klesplagg og hårssveiser.

Siden Filipenko var 19 år gammel har «Skal vi danse» vært en stor del av livet hans.

Han har tidligere vært danser i programmet hvor han gikk av med seieren i 2012 med partneren Hanne Sørvaag, og i 2014 med partneren Agnete Kristin Johansen.

Etter dette flyttet han seg over til dommerpanelet.

– Ikke lenger ønsket

Petterson har uttalt seg på sin Instagram tidligere hvor han blant annet skriver:

«Mine tjenester er ikke lenger ønsket av Skal vi danse og TV 2. Jeg har visst dette en stund og er skikkelig takknemlig for at jeg fikk fem fantastiske år med denne nydelige produksjonen»

– Jeg skjønte at den første setningen hørtes litt dramatisk ut, men det var bare en måte å si at det ikke var mitt ønske, sier Petterson til Nettavisen.

– Det er jo TV-bransjen da, man er inn det ene året og ut det andre. Jeg fikk jo fem år, og det er helt innafor og helt greit. Det har vært kjempemorsomt, fortsetter han.

Filipenko har sittet i dommerstolen siden sesong elleve i 2015, og nå var han nødt til å ta et sårt farvel med dommerstolen.

– Da jeg først fikk vite det tenkte jeg: «oi sann», men vi har jo ikke kontrakt som varer evig. Hvert år venter vi på å bli spurt og man er usikker. Det er 14 sesonger jeg har vært med som danser og dommer, det har vært et eventyr å få være med, uttaler han til Dagbladet.

– Jeg synes det var helt greit og tar sjeldent ting tungt. Jeg tenker at når en dør lukkes, åpnes stort sett en ny, legger han til.

Han forteller videre at han alltid er åpen for å returnere til danseprogrammet, og at det alltid vil forbli en del av han.

Merete Mørk Lingjærde (59) har uttalt seg i samme sak i Dagbladet om hennes tanker om å miste disse gutta i dommerpanelet.

– Det har aldri vært noe kluss med de to gutta. Vi har kost oss så veldig på jobb og de har levert! Jeg er lei meg på deres vegne, samtidig er dette en jobb jeg også er heldig å ha hatt i så mange år. Det er klart at jeg også er realist, og vi vet aldri fra år til år om vi er med eller ikke, forklarer hun.

Les også: Øyeblikkene vi aldri glemmer i Skal vi danse

Livet utenfor Skal vi danse

Det blir likevel ikke helt stille for dommerne utenfor danseparketten.

Petterson begynner i ny, fast jobb til høsten- nå jubler han for å endelig få en fast lønn som han ikke har hatt de siste åtte årene.

Han skal bruke denne høsten på å komme inn i ny verden, og understreker at det absolutt ikke er synd på han.

– Jeg begynner som kommunikasjonsrådgiver i Humanistene, og det tar mye tid å skulle sette seg inn i ny jobb. Jeg skal jobbe med mennesker, menneskerettigheter og solidaritet, og det er jeg veldig opptatt av, så dette blir en jobb mer opp mot det jeg brenner for, forteller Petterson til Nettavisen.

Filipenko har også hendene fulle utenfor Skal vi danse.

I tillegg til å være danser er han salgssjef hos Møller bil. Han håper dog at det etter hvert blir såpass åpent i landet at man kan gjøre flere danseoppdrag og shows.

Filipenko har vært gift med Benedicthe Bjerke siden 2013, og sammen har de to barn.

De møttes i 2008 i en nattklubb i Oslo, og fire år senere gikk han ned på kne i Hyde Park i London og fridde. Kun ett år senere sa paret sine «ja» , skriver TV 2.

Dommerpanelet krympes

Det blir gjort flere endringer i årets sesong. Dommerne som skal bedømme kjendisenes dansepresentasjon krympes fra fire til tre dommere.

Merete Lingjærde og Trine Dehli Cleve (60) vil få selskap av VGTV-profilen, Morten Hegseth (35).

Det blir Lingjærde og Dehli Cleve vil ha ansvaret for de profesjonelle dansereglene, mens at Hegseth skal bidra med «seerblikket».

– Vi gleder oss over å ha fått Morten Hegseth inn i dommerpanelet i «Skal vi danse». Med sitt unike perspektiv og lange erfaring som underholdningsjournalist blir han et spennende tilskudd til «Skal vi danse» i høst. Morten skal på sitt vis sette ord på det folk hjemme i stuene ser, sier Haldorsen.

Haldorsen forteller at det er trist å ta avskjed med gode kollegaer, men at de tror at løsningen med tre dommere kan gi en fin dynamikk og flyt i programmet.

– Kombinasjonen av Trine Dehli Cleve og Merete Mørk Lingjærde med deres dansekompetanse, og Morten Hegseth med sin folkelighet og kjappe replikk, blir en perfekt dommertrio, sier Haldorsen.

Les også: Her er «Skal vi danse»-dansernes virkelige jobber

Hegseth har selv svingt seg på danseparketten i 2018, der han nådde frem til uke syv. Selv om han har litt danseerfaring i armene, så er han ikke en profesjonell danser. Man han er ute etter å se engasjement og viljestyrke.

«Jeg driter i danseregler, så lenge dere gir ALT så blir det lovende ord fra meg altså» , skriver Hegseth på Instagram.

Det har ikke lyktes klikk.no å komme i kontakt med Egor Filipenko eller Tore Petterson.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2021, og sist oppdatert 27/08 2021.

Les også