datteren Vega får en lillebror

Tiril Sjåstad Christiansen (27): – Glemmer at jeg er gravid

Med sin fjerde «Farmen kjendis»-sesong og hyttebygging på privaten har ikke Tiril Sjåstad Christiansen hatt mye tid til å tenke over at hun snart blir tobarnsmor.

<b>SYNLIG MAGE:</b> – Jeg glemmer til tider at jeg gravid, bortsett fra når jeg ser ned på magen og skjønner at: «Oi, herregud! Her skjer det ting», sier Tiril Sjåstad Christiansen og smiler.
SYNLIG MAGE: – Jeg glemmer til tider at jeg gravid, bortsett fra når jeg ser ned på magen og skjønner at: «Oi, herregud! Her skjer det ting», sier Tiril Sjåstad Christiansen og smiler. Foto: Svein Brimi
Publisert

Regnet høljer ned på Steinsjøen gård på grensen mellom Hurdal og Østre Toten. Her og Nå er til stede på den andre innspillingsdagen av TV 2-suksessen «Farmen kjendis».

Programleder Tiril Sjåstad Christiansen (27) styrer nok en gang skuta – mens hester, kuer og geiter springer rundt i gjørma blant kjendisene som har flyttet inn på gården for å leve 100 år tilbake i tid.

– Kaos er gøy, så dette passer meg midt i blinken. Det er deilig med uforutsigbarhet, som når dyrene springer rundt på tunet når vi prøver å samle gjengen til et TV-opptak, smiler programlederen.

Deltok i «Farmen kjendis» 2019

Tiril var selv deltager i «Farmen kjendis» i 2019. Etter at hun gikk helt til topps i TV 2-konkurransen, tok hun samme år over som programleder etter Gaute Grøtta Grav. Nå leder hun sin fjerde sesong av det populære programmet.

– Det er nesten ikke til å tro at det har gått fire år allerede! Det er selvfølgelig veldig gøy at jeg har fått lov til å lede programmet videre. Det er en fantastisk gjeng som er med i år, og vi er på en flott gård. Det er helt topp! Det er alltid deilig når mai kommer og «Farmen kjendis» begynner. Vi blir som en stor familie som er på jobb sammen, sier hun med et smil.

<b>ÅRETS FARMEN KJENDIS-DELTAGERE: </b>Aslak Maurstad, Elin Tvedt, Marit Adeleide Andreassen, Christopher Mørch Husby, Aleksander Sæterstøl, Sofie Karlstad, Ingrid Vik Lysne, Espen PA Lervaag, Malin Nesvoll, Ørnulf Høyer, Trond Moi og Lina Adampour utgjør årets gjeng på «Farmen kjendis».
ÅRETS FARMEN KJENDIS-DELTAGERE: Aslak Maurstad, Elin Tvedt, Marit Adeleide Andreassen, Christopher Mørch Husby, Aleksander Sæterstøl, Sofie Karlstad, Ingrid Vik Lysne, Espen PA Lervaag, Malin Nesvoll, Ørnulf Høyer, Trond Moi og Lina Adampour utgjør årets gjeng på «Farmen kjendis». Foto: Svein Brimi

Den tidligere freestyle-kjøreren med to gull i X Games føler at hun har utviklet seg til det bedre i rollen som programleder.

– Den første sesongen jeg var programleder, holdt jeg på å kaste opp hver gang jeg skulle i opptak. Jeg var så nervøs og syntes det var dritskummelt. Etter hvert som man får rutine på det så blir det mer og mer gøy. Nå koser jeg meg med det og er mye tryggere på meg selv i programlederrollen.

Les også: Dette er «Farmen kjendis» 2023 deltakerne

<b>SPENT: </b>– Det blir helt fantastisk å få et barn til. Jeg gleder meg så innmari, sier Tiril til Her og Nå.
SPENT: – Det blir helt fantastisk å få et barn til. Jeg gleder meg så innmari, sier Tiril til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Datteren Vega

Tiril og forloveden Stian Lauritzen (34) ble foreldre for første gang til lille Vega i november 2020.

I fjor var alle tre til stede på TV-innspillingen, men i år er Stian og Vega hjemme i Grimstad.

– Nå er Vega blitt halvannet år og barnehagejente, så da blir det litt annerledes. Da pendler jeg litt sånn at jeg får kommet hjem til dem innimellom. Da blir det å kjøre til flyplassen, hive meg på et fly sånn at jeg akkurat rekker å se henne før legging. Det er hyggelig at jeg får til å kombinere innspillingen med å få tid med familien hjemme, sier hun.

27-åringen kjenner på savnet etter datteren mens hun er på «Farmen kjendis»-innspillingen.

– Det er en overgang å gå fra å ha vært borte totalt fire døgn siden hun ble født til å være borte fire–fem dager i uken. Jeg kjenner litt på det. Det fungerte godt når jeg kom i gang, men det var verst dagen før jeg skulle dra på innspilling, medgir hun.

Tiril er likevel glad for at hun får ha mer kontakt med familien enn det kjendis-deltagerne inne på «Farmen»-gården har anledning til.

– De får ikke FaceTime med familien sin engang, så jeg er veldig glad for at jeg i hvert fall får gjort det. Jeg kan ikke helt skjønne dem som er med på reality med så små barn. Det må være helt grusomt! Jeg hadde ikke følt meg klar for det, så heldigvis er jeg programleder og kan ringe hjem og høre om alle har det bra.

<b>BLIR STORESØSTER:</b> Lille Vega ble født i november 2020. I august blir hun storesøster til en liten gutt.
BLIR STORESØSTER: Lille Vega ble født i november 2020. I august blir hun storesøster til en liten gutt. Foto: Privat

Les også: (+) Da Trygves far forelsket seg i en annen, så de ham aldri mer igjen. Moren Mary ofret alt for å gi sønnene en god barndom

Gravid for andre gang

Tiril går for tiden og bærer på sitt andre barn, og den lille gutten ventes i august. Hittil har graviditeten ikke påvirket henne i TV-jobben.

– Formen er helt topp, akkurat sånn som sist. Jeg føler meg som verdens heldigste som har så fine og enkle svangerskap. Jeg kan ikke klage i det hele tatt. Jeg glemmer til tider at jeg gravid, bortsett fra når jeg ser ned på magen og skjønner at: «Oi, herregud! Her skjer det ting». Det er heldigvis ikke noe problem å fortsette som før.

Det går fort i svingene for Tiril og Stian, og mye gjenstår ennå før familieforøkelsen på sensommeren.

– Vi er ikke helt enige om navn ennå. Med den førstefødte er alt spennende og nytt, så man går og tenker på det hele tiden. Mens nå med nummer to er det sånn: «Oi, vi skal snart føde». Vi må kanskje begynne å forberede oss snart. Det blir helt fantastisk å få et barn til. Vi gleder oss veldig, og Vega er en supersosial jente – så jeg tror hun kommer til å digge å få en lillebror, smiler hun.

<b>TRAVEL TID:</b> – «Farmen kjendis» har absolutt satt seg som en tradisjon i livet mitt. Det blir sånn at man glemmer at mai og starten av juni er en del av livet ditt, for da går det bare i «Farmen».
TRAVEL TID: – «Farmen kjendis» har absolutt satt seg som en tradisjon i livet mitt. Det blir sånn at man glemmer at mai og starten av juni er en del av livet ditt, for da går det bare i «Farmen». Foto: Svein Brimi

Les også: Tiril Sjåstad Christiansen om datteren: Savnet ble uutholdelig, orket ikke se datteren «live»

Bygger hytte på Geilo

– Det sies at «en er som ingen og to er som ti». Er du forberedt på det?

– Jeg hører folk si det, men samtidig hører jeg andre si at den største overgangen er null til ett barn. Det kan jeg på en måte se for meg. Det blir selvfølgelig mye med to, men når du får ditt første barn, endrer jo hele livet ditt seg. Når du får ditt andre barn, har livet allerede endret seg, så det blir bare én ekstra. Så jeg vet ikke helt om jeg kan si meg enig i den ennå. Vi får bare vente og se når han andre popper ut, sier hun og ler.

– Hvilke planer har dere for sommeren?

– Vi driver og bygger på hytte på Geilo. Den skal stå ferdig nå i juli, så vi drar rett på fjellferie når jeg er ferdig på «Farmen». Så da blir det å tilbringe store deler av sommeren på Geilo. Det gleder vi oss veldig til. Og så er det fødsel rett rundt hjørnet i august, så da får vi vel kanskje begynne å tenke på hjemreisen, forteller hun og ler.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2022.

Les også