Tiril Sjåstad Christiansen savnet datteren under «Farmen kjendis»-innspillingen

Savnet ble uutholdelig: Orket ikke se datteren «live»

Da Tiril Sjåstad Christiansens forlovede Stian Lauritzen viste datteren på FaceTime, måtte «Farmen kjendis»-programlederen be ham stoppe. Savnet av lille Vega ble for mye.

VELKOMMEN TIL GÅRDEN: Tiril gleder seg til premieren på «Farmen kjendis» til høsten. Da kan hun ønske seerne velkommen til Bøensætre gård i Aremark.
VELKOMMEN TIL GÅRDEN: Tiril gleder seg til premieren på «Farmen kjendis» til høsten. Da kan hun ønske seerne velkommen til Bøensætre gård i Aremark. Foto: Morten Solli
Sist oppdatert

I november i fjor ble Tiril Sjåstad Christiansen (26) og forloveden Stian Lauritzen (33) foreldre til lille Vega.

Her og Nå møtte programlederen under siste innspillingsdag av den nye sesongen av «Farmen kjendis».

Da innspillingen startet tilbake i mai, gruet Tiril seg til å forlate datteren. For å forsikre seg om at alt gikk greit for seg, fikk pappa Stian utdelt en dagsplan.

Dagsplan til Stian

– Jeg lagde en bok, du skulle sett den … Fra klokken 09.00 til 11.00 skal dét og dét skje. Det var detaljert, sier Tiril og ler før hun fortsetter:

– Stian sa: «Slapp av, dette går bra, Tiril». Jeg er nok litt kontrollfreak, men da jeg kom hjem etter første dagen Stian hadde vært alene med Vega, innså jeg at han har full kontroll. Fra da av klarte jeg virkelig å senke skuldrene og slappe av når jeg var på jobb. Stian er helt rå, sier Tiril med et hjertelig smil.

For mange foreldre kan overgangen fra at hele døgnet dreier seg om babyen, til plutselig å skulle jobbe, være krevende.

Tiril savnet selvfølgelig Vega, så for å gjøre fraværet litt mindre smertefullt for forloveden, ringte Stian Tiril på FaceTime. Å se datteren Vega på mobilskjermen hadde riktignok ikke ønsket effekt.

– Da jeg hadde ekstremt lange dager, ringte Stian meg et par ganger så jeg fikk snakke med og se Vega. Det måtte jeg bare be ham slutte med. Jeg orket ikke, det gikk ikke, det ble rett og slett for vanskelig, sier 26-åringen og viser det med en gråtegrimase.

Les også: (+) Nils (82) slakter Farmen: – Disse mentorene, stakkars folk!

Hotell på Aremark

Men Vega og Stian har ikke vært langt unna, familien på tre har vært innlosjert på et hotell i nærheten av Aremark. Datteren har også fått besøke mamma på jobb.

– Vega har vært på settet. Hun er verdens herligste og snilleste baby, så hun passer rett inn i denne livsstilen. Jeg trodde det skulle bli mye mer krevende å gjøre denne jobben med mann og barn på slep, men det har vært helt fantastisk, sier en tydelig glad programleder.

Tiril og Stian har delt permisjonen. Tiril har jobbet tre dager i uken på «Farmen» og Stian har jobbet to dager i uken som osteopat. Finaleuken tok Stian ut ferie for å kunne være med Vega hundre prosent.

– Den siste uken har det blitt lite tid til Vega, og det er trist, sier 26-åringen oppriktig.

– Men til tross for morsinstinkter som «skrek» etter datteren, kjente Tiril at Stians steg ut i pappaperm har vært sunt og godt for hele familien.

– Vega og pappa har storkost seg sammen, begge er veldig fornøyde. Dette har vært bra for alle, mener Tiril.

Å sjonglere flere ting samtidig er tvingende nødvendig med en nyfødt. Den relativt nybakte moren Tiril synes pausen fra å bekymre seg for om datterens behov ble møtt, var kjærkomment.

– Det er så herlig å være tilbake på jobb. Det er fantastisk å være mamma og ha permisjon, men det er veldig deilig å få en pause fra å tenke på om det er for varmt, eller er det for kaldt, er hun sulten, har hun nok klær eller må jeg skifte bleie, mens jeg også gjør andre ting. Hun er der og jeg er her, og mitt eneste fokus har vært å gjøre en så god jobb som mulig – og det har vært veldig greit.

Les også: Dette er Farmen kjendis-deltakerne 2022

«Farmen kjendis» sesong 6

Tiril er overbevist om at sesong seks av «Farmen kjendis» vil bli underholdende for seerne, kanskje den beste noensinne, skal vi tro Tiril. Personlig har hun aldri hatt det bedre under innspillingen enn i år.

<b>ÅRETS «FARMEN KJENDIS»-DELTAGERE:</b> Programleder Tiril Sjåstad Christiansen (f.f.v.), Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen. Bak fra venstre: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh og Heine Totland.
ÅRETS «FARMEN KJENDIS»-DELTAGERE: Programleder Tiril Sjåstad Christiansen (f.f.v.), Ingrid Simensen, Kjersti Grini, Shabana Rehman, Dorthe Skappel, Adam Ezzari og Sophie Elise Isachsen. Bak fra venstre: Isak Dreyer, Niklas Baarli, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Vebjørn Selbekk, Øyunn Krogh og Heine Totland. Foto: Morten Bendiksen

– Desto mer jeg gjør dette, jo morsommere blir det. Årets gjeng har vært utrolig morsom. Seerne kan glede seg til Niklas Baarlis imitasjon av Vebjørn Selbekk, vi har ledd mye. Det er en helt fantastisk bukett med forskjellige personligheter. Vi sier det hvert år: «Dette er den råeste gjengen noensinne», men jeg tror oppriktig dette blir utrolig bra TV, sier Tiril.

Etter finalefesten gleder Tiril seg til å ta sommerferie sammen med forloveden og datteren.

– Det skal bli så godt. Planen er kose seg hjemme i Grimstad i sommer. Vi har knapt rukket å bo i det nyinnflytta huset vårt. Jeg har masse morsomme prosjekter på gang, ting jeg skal lage. Vi har også kjøpt oss båt, så vi skal ut i skjærgården med Vega. Vi skal lære henne å fiske krabber. Vi skal lære henne alt, sier den blide programlederen spøkefullt.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 30 2021

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2021, og sist oppdatert 24/08 2021.

Les også