Operastjernen Eli Kristin Hanssveen

Ektemannen døde: – Han ville elsket at jeg deltar i MGP

Da Eli Kristin Hanssveen mistet ektemannen i 2005, trodde hun livet var over. – Det var en skjellsettende opplevelse, sier hun til Her og Nå.

<b>OPERADIVA:</b> Eli Kristin Hanssveen har vært fast solist ved Nasjonaloperaen siden 2007. Å delta i «Melodi Grand Prix» har vært en livslang drøm. 
OPERADIVA: Eli Kristin Hanssveen har vært fast solist ved Nasjonaloperaen siden 2007. Å delta i «Melodi Grand Prix» har vært en livslang drøm.  Foto: Jørn Grønlund
Sist oppdatert

– Sangen min handler om mye av det jeg selv har opplevd av vanskeligheter i livet og karrieren. Det handler om at når du tror alt er slutt, så er det heldigvis ikke det, sier Eli Kristin Hanssveen (50) til Her og Nå når vi møter henne i forbindelse med presentasjonen av deltagerne «Melodi Grand Prix» 2024.

Eli Kristin er kanskje ikke et ansikt folk flest kjenner, men er du litt interessert i opera, har du ganske sikkert hørt om henne.

Hun debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002, og siden 2007 har hun vært fast solist. Hun har gjort seg bemerket i en rekke store roller, og høsten 2013 var Eli Kristin med i «Stjernekamp» på NRK og kom på fjerdeplass.

<b>IMPONERTE: </b>Operasangeren Eli Kristin deltok i «Stjernekamp» i 2013 og kom på 4. plass.
IMPONERTE: Operasangeren Eli Kristin deltok i «Stjernekamp» i 2013 og kom på 4. plass. Foto: NRK

Døde av kreft

Da sopranen fra Hadeland mistet ektemannen i 2005, ble alt svart.

– Vi hadde vært sammen i 15 år da han døde av kreft. Han var manageren min, og vi hadde jobbet tett sammen siden jeg var 15 år gammel. Det var forferdelig å miste ham. Der og da føltes det ut som om alt var slutt, forteller 50-åringen.

Hun lærte seg etter hvert at hvis man overlever, så går livet videre.

– Når noe slikt skjer, tror man at det er slutt, for det er jo slutt. Du ser verden gå videre, men du skjønner ikke hvorfor. Men en dag begynner du å føle deg bedre. Det meste går over, og det vil gjøre deg sterkere, mener Eli Kristin.

Les også: Atle Pettersen: – Hun er det største jeg har oppnådd

Drømte om MGP

Sangeren klarer å glede seg over tanken på hvor glad den avdøde ektemannen ville vært om han visste at hun endelig skulle delta i MGP.

– Det som skjedde med ham vil alltid være med meg, men jeg vet at han ville elsket at jeg er med i MGP. Jeg har alltid drømt om å delta – han visste hvor høyt jeg elsker denne sangkonkurransen, forteller hun.

Les også: (+) Svigermor tok kontroll over livet mitt og datteren min. Det fikk dramatiske konsekvenser

<b>DEBUT: </b>Eli Kristin debuterte på Den Norske Opera i 2002 som Valencienne i «Den glade enke».
DEBUT: Eli Kristin debuterte på Den Norske Opera i 2002 som Valencienne i «Den glade enke». Foto: NTB

Fant lykken på ny

Operadivaen deltar med sangen «A Touch of Venus». Hun håper bidraget kan gi styrke og selvtillit til dem som trenger det.

– Vi er så fæle med oss selv, spesielt i situasjoner hvor vi har det vanskelig. Du må gi deg selv kjærlighet. Du må gi deg selv «A Touch of Venus» – Venus er kjærlighetsgudinnen.

Eli Kristin har funnet kjærligheten på nytt, og paret har fått to barn sammen.

– Jeg er faktisk så heldig at jeg fant lykken på nytt! Du kan si mye rart om meg, men mannfolk det kan jeg, avslutter en smilende og spøkefull MGP-deltager som blir å se i delfinale to.

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2024, og sist oppdatert 19/01 2024.

Les også