Atle Pettersen er stolt pappa til lille Demi

– Hun er det største jeg har oppnådd

For litt over et år siden kom Atle Pettersen og Cathrine Eides lille datter til verden. Nå synger
artist-pappaen ut sin kjærlighet til parets hjerteknuser i selveste MGP.

<b>DELTAR I MGP:</b> Atle Pettersen gleder seg til å prøve seg i Melodi Grand Prix for andre gang på to år. Da han deltok i 2021 var det pandemi, og han følte seg snytt for MGP-opplevelsen.
DELTAR I MGP: Atle Pettersen gleder seg til å prøve seg i Melodi Grand Prix for andre gang på to år. Da han deltok i 2021 var det pandemi, og han følte seg snytt for MGP-opplevelsen. Foto: NRK
Publisert

– Sangen er skrevet til datteren min. Den handler om en fars kjærlighet til sin datter. Det finnes ikke noe bedre sted å rope det ut enn på det største scenefjellet av dem alle, i MGP-sirkuset, sier Atle Pettersen (33) og smiler fornøyd til Her og Nå under artistlanseringen for Melodi Grand Prix 2023.

Som artist – og i MGP-sammenheng – er Atle for veteran å regne. I 2003, bare 14 år gammel, deltok han i MGP-junior. Han var også med i MGP i 2021.

Atle har vært musiker i 20 år, men mange assosierer han også med jobben som programleder for seerfavoritten «Beat for Beat» på NRK.

Les også: Slik blir Melodi Grand Prix 2023

<b>PROGRAMLEDER:</b> Mange forbinder Atle med jobben som programleder i «Beat for Beat», men selv definerer han seg først og fremst som artist. 
PROGRAMLEDER: Mange forbinder Atle med jobben som programleder i «Beat for Beat», men selv definerer han seg først og fremst som artist.  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Gift med Cathrine Eide

Det var høsten 2021 at Atle og kona Cathrine Eide (32) delte gladnyheten om at de ventet sitt første barn sammen.

Født: 5. september 1989

Alder: 33 år

Ektefelle: Cathrine Eide (32)

Yrke: Artist og programleder

Barn: Datteren Demi (1)

Se mer

«Vi gleder oss ekstra mye til jul i år», skrev Atle på sin Instagramkonto til et bilde av en synlig gravid kone. Rett før jul, som den fineste førjulsgaven man kan tenke seg, kom en liten jente til verden. Datteren fikk navnet Demi.

Atles MGP-bidrag forteller om gleden, men også bekymringene som oppstår det øyeblikket man får barn.

– Sangen heter «Masterpiece» og handler om at hun er det største jeg har oppnådd i livet. Samtidig forteller den også noe om den frykten man kan kjenne på som foreldre, utdyper han. Den kjærlige pappaen har allerede begynt å bekymre seg for at datteren hans en dag skal bli stor og stå på egne ben.

– Hun skal ut i verden og klare seg selv, og på et eller annet tidspunkt er det ikke noe mer jeg kan gjøre. Det er så surrealistisk at man elsker dette vesenet så utrolig høyt, samtidig som det er det som skaper mest hodebry, sier artisten åpenhjertig.

Nylig startet ett år gamle Demi i barnehagen. Der får ikke pappa Atle være med.

<b>CATHRINE EIDE: </b>Atle fridde til Cathrine nyttårsaften i 2018, og de giftet seg i Hellas året etter.
CATHRINE EIDE: Atle fridde til Cathrine nyttårsaften i 2018, og de giftet seg i Hellas året etter. Foto: Lasse Eriksson

– I barnehagen lever hun et helt eget liv, som ikke jeg er en del av. Bare det knuser hjertet mitt litt, at jeg ikke kan være der og holde henne i hånden hele veien gjennom hele livet, forteller Atle til Her og Nå.

Les også: MGPjr-deltakere som ble stjerner: Kjenner du igjen disse musikkstjernene?

Artist og programleder

Bortsett fra datteren og familien, er det musikk, låtskriving og scenelivet som opptar mesteparten av Atles tid.

– Det som er litt selvmotsigende, er at de siste årene tenker nok folk flest på meg mest som programleder. Men personlig ser jeg først og fremst på meg selv som artist. Det er det jeg bruker mest tid på gjennom hele året. TV-programmet bruker vi bare to uker i året på, forteller han.

<b>IDRETTSGALLAEN:</b> Atle har hatt flere programlederroller, blant annet for «Idrettsgallaen» i 2018. Den ledet han sammen med Helene Olafsen.
IDRETTSGALLAEN: Atle har hatt flere programlederroller, blant annet for «Idrettsgallaen» i 2018. Den ledet han sammen med Helene Olafsen. Foto: Ole Kaland, NRK

– Gir det å være musiker deg kanskje ekstra god tid til å være med datteren din?

– I perioder gjør det det, og det er veldig fint. Andre perioder – som før jul når det er juleturné – er jeg kjempetravel. Men jeg er veldig takknemlig for at jeg har en arbeidshverdag som gjør at jeg ofte kan levere datteren vår i barnehagen klokken 10 og hente henne igjen klokken 14. Vi må utnytte den fleksibiliteten vi har frem til hun begynner på skolen, for da tar systemet over, slår han fast.


Atle og kona Cathrine bodde i en moderne leilighet i Bjørvika, midt i Oslo sentrum, frem til det året Demi ble født. De hadde egentlig ingen planer om å flytte fra sentrum, men helt uventet kom de over en bolig de ikke kunne takke nei til. De flyttet fra leilighet til et hus i litt mer landlige omgivelser.

– Det er kjempefint, vi trives veldig godt. Vi har stor plass, men et hus krever også mye vedlikehold.

– Er du handy?

– Jeg ble akutt handy da vi ble hus-eiere. Jeg har ikke noe valg, svarer Atle og ler.

Les også: (+) Svigermor tok kontroll over livet mitt og datteren min. Det fikk dramatiske konsekvenser

Delfinale i MGP

Nå tar 33-åringen et pust i bakken fra husprosjektet og fokuserer fullt på tredje delfinale i MGP.

Av årets 21 artister som er kvalifisert til de tre delfinalene, har hele fire av dem deltatt i MGP tidligere; Ulrikke Brandstorp (27), Kate Gulbrandsen (57) og Stig Van Eijk (41). Alle disse vant sine respektive MGP-finaler. Atle var med i 2021, men følte seg egentlig snytt for opplevelsen.

<b>KJEMPESJANSEN:</b> I 2006 var Atle med som deltager i «Kjempesjansen», en populær talentkonkurranse på NRK ledet av Dan Børge Akerø.
KJEMPESJANSEN: I 2006 var Atle med som deltager i «Kjempesjansen», en populær talentkonkurranse på NRK ledet av Dan Børge Akerø. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

– Da jeg var med, var det ikke ordentlig MGP. Det var ikke publikum under pandemiversjonen. Nå får jeg endelig muligheten til å kjenne på det ordentlige sirkuset.

– Sangen «Masterpiece» er en sang jeg vil vise til folk, og da er MGP den ultimate arenaen. I MGP kan du fortelle den historien du vil, og formidle de følelsene du ønsker, avslutter artisten.

Delfinale 3 sendes denne lørdagen, og neste lørdag er det duket for den store finalen hvor vi får vite hvem som skal representere Norge i den internasjonale finalen.

Denne saken ble første gang publisert 27/01 2023.

Les også