«Skal vi danse»-Egor gikk på en psykisk knekk

Egor Filipenko: – Jeg var full av piller

I løpet av kort tid gikk Egor Filipenko fra å være topptrent til å nesten ikke kunne gjøre noen ting. Nå begynner danseren endelig å finne tilbake til seg selv igjen.

<b>MÅTTE TREKKE SEG:</b> Egor svingte seg med Katrine Moholt i fjor høst, og han danset med store smerter. Til slutt ble smertene så store at Egor måtte trekke seg fra konkurransen. 
MÅTTE TREKKE SEG: Egor svingte seg med Katrine Moholt i fjor høst, og han danset med store smerter. Til slutt ble smertene så store at Egor måtte trekke seg fra konkurransen.  Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Det var på høsten i fjor at «Skal vi danse»-favoritten Egor Filipenko (35) måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av store smerter etter en prolaps i nakken og ettervirkninger av den.

I et intervju med TV 2 forteller danseren om smertehelvetet som varte i mange måneder.

– Det var flere måneder hvor jeg nesten ikke kunne gjøre noe annet enn å stappe i meg piller. Jeg var full av piller og klarte kun å gjøre det jeg måtte gjøre for barna, sier han.

Les også: Egor Filipenko: – Har fått forbud mot å ta med damer hjem

Psykisk knekk

Han stengte folk ute og orket ikke snakke med noen.

– Jeg hadde en skikkelig psykisk knekk. Jeg var rett og slett i kjelleren. Det handlet ikke om at jeg måtte trekke meg fra «Skal vi danse», men at jeg gikk fra toppform til å nesten ikke kunne bevege meg.

I tillegg til de intense smertene ble kroppen hans også synlig endret.

– Etter å ha tatt pushups var jeg liksom Hercules på høyresiden av kroppen, ikke sant? Høyre bryst var pumpet, mens venstre side så ut som den var bedøvet. Jeg tenkte: «Skal jeg se deformert ut for alltid? Ikke kødd da, ser jeg sånn ut?».

Les også: (+) Han var en rolig og snill kjæreste. Da forholdet tok slutt, endret han seg fullstendig

Kink i nakken

Nå begynner 35-åringen endelig å se lyset i enden av tunnelen.

– Jeg har en del etterslep, fordi jeg overkompenserer med høyresiden hver dag, siden venstresiden ikke er like sterk. Derfor har jeg kink i nakken hver dag og våkner ofte opp midt på natten av smerter.

– Men! Jeg er kjempefornøyd. Jeg har kommet så langt! Venstresiden ser nesten lik ut som høyre nå, heldigvis.

Skaden har også holdt danseren borte fra dansegulvet.

– Denne sommeren skal jeg prøve å trene litt dans igjen, for første gang siden skaden. Jeg har savnet dansingen og det å stå inntil en vakker kvinne på den måten, avslutter han.

Denne saken ble første gang publisert 01/08 2023, og sist oppdatert 01/08 2023.

Les også