Skal vi danse-stjernen Egor Filipenko

Egor Filipenko: – Har fått forbud mot å ta med damer hjem

Danseren Egor Filipenko (34) har begynt å date igjen, men innrømmer at det tar tid å komme over bruddet.

<b>EGOR FILIPENKO: </b>Egor Filipenko frykter at han må operere nakken, men er redd operasjonen skal bli mislykket. – Når operasjonen er gjort, er det ingen vei tilbake, og jeg har lest at ikke alle er like fornøyd etter en slik operasjon, forteller danseren til Her og Nå.
EGOR FILIPENKO: Egor Filipenko frykter at han må operere nakken, men er redd operasjonen skal bli mislykket. – Når operasjonen er gjort, er det ingen vei tilbake, og jeg har lest at ikke alle er like fornøyd etter en slik operasjon, forteller danseren til Her og Nå. Foto: Svein Brimi
Publisert

Helt Siden «Skal vi danse» ble sendt på TV 2 første gang i 2006, har proffdanseren Egor Filipenko (34) markert seg som en av de største profilene i dansesirkuset.

Allerede tidlig i fjorårets all stars-versjon satte en dobbel nakkeprolaps en stopper for Egor.

Skaden førte ikke bare 34-åringen av danseparketten og bort fra dansepartner Katrine Moholt (49), men også rett ned i den berømte «kjelleren».

Les også: (+) Egor om vrakingen, bruddet med kona og den store forvandlingen

Psykisk sliten

– Det er helt jævlig. Jeg har aldri vært så langt nede psykisk. De tre første ukene orket jeg ikke ta telefonen når den ringte. Jeg svarte ikke min egen mor en gang. Men det går litt bedre nå, fortalte en åpenhjertig Egor til Her og Nå etter finalen.

<b>ELENA: </b>Egor sammen med moren sin, Elena, tilbake i 2012.
ELENA: Egor sammen med moren sin, Elena, tilbake i 2012. Foto: Morten Bendiksen

Å trene og være aktiv er noe av det TV-profilen verdsetter høyest i livet, men med denne skaden får han hverken danset eller trent.

Født: 10. april 1988

Alder: 34 år

Fra: Hviterussland

Høyde: 1, 94 m

Sivilstatus: Skilt

Barn: Theo (11) og Ludvig (7)

Se mer

– Jeg har alltid kunnet stole hundre prosent på kroppen min. Nå er jeg i en situasjon hvor jeg føler meg handikappet og det hater jeg. Jeg liker ikke å snakke om skaden.

– Jeg liker ikke at folk spør meg hvordan det går, selv om jeg forstår at de gjør det. Hadde du spurt meg om et intervju for tre uker siden, hadde jeg takket nei, sa han oppriktig.

Nakkeprolapsen har også påført danseren store smerter døgnet rundt.

<b>HJERTELIG GJENSYN:</b> Her og Nå overværte da Egor og dansepartner, Katrine Moholt, ble gjenforent i forbindelse med finalen i «Skal vi danse: All stars». Katrine og Egor smilte fra øre til øre da de fikk øye på hverandre og ga hverandre en god klem.
HJERTELIG GJENSYN: Her og Nå overværte da Egor og dansepartner, Katrine Moholt, ble gjenforent i forbindelse med finalen i «Skal vi danse: All stars». Katrine og Egor smilte fra øre til øre da de fikk øye på hverandre og ga hverandre en god klem. Foto: Morten Bendiksen

– Det har vært mye smerter. Det har vært skikkelig ille, men jeg spiser en del smertestillende – og det hjelper, sa han.

Les også: Katrine Moholt: – Snorre er en klippe i livet mitt

Salgssjef for Møller Bil

Det er ikke bare treningen som har måttet vike. Egor kunne heller ikke være på jobb med skaden. Til daglig jobber han som salgssjef for Møller Bil. Det hektiske livet Egor var vant til, har blitt erstattet av det stikk motsatte.

– Nei, hva gjør jeg? Jeg er sammen med barna, går på behandlinger og opptrening. Jeg kjeder meg så inni hampen, innrømte Egor med en oppgitt mine.

– Men jeg skal begynne å jobbe litt igjen nå, la han til.

– Frykter du for dansekarrieren?

– Ja, jeg må kanskje begynne å tenke nytt. Kanskje jeg skal satse på «71° nord?» foreslo Egor.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

Brudd med Benedichte Bjerke

2022 var et år med flere endringer i livet for Egor. I mars delte han nyheten om at han og kona Benedichte Bjerke (34) hadde gått fra hverandre etter elleve år som par, åtte av dem som ektepar. Sammen har de sønnene Theo (11) og Ludvig (7).

<b>BRUDD: </b>I mars i fjor gikk Egor og designeren Benedichte Bjerke fra hverandre etter 11 år. Sammen har de sønnene Theo og Ludvig.
BRUDD: I mars i fjor gikk Egor og designeren Benedichte Bjerke fra hverandre etter 11 år. Sammen har de sønnene Theo og Ludvig. Foto: Svein Brimi

– Akkurat nå er fokuset mitt barna. Det er ganske tidlig ennå, og min eldste sønn har gitt meg forbud mot å ta med damer hjem. Han liker ikke tanken på at jeg skal få meg ny kjæreste. Men jeg håper det går over etter hvert, sa Egor med et smil da Her og Nå intervjuet ham etter «Skal vi danse»-finalen.

Selv om 34-åringen syntes det er tidlig å tenke på et fast forhold har han vært på noen uforpliktende stevnemøter.

– Jeg har hatt et forhold som varte i 11 år og det tar tid å komme over, jeg er ikke klar for noe fast riktig ennå. Men det er kanskje ikke noe man kan styre heller, det kommer når det kommer, sa Egor Filipenko ettertenksomt.

Denne saken ble første gang publisert 30/01 2023.

Les også