Solfrid Heier spilte ULLA I «Olsenbanden»:

– «Den hotteste baben fra «Olsenbanden» er Ulla», skrev en på Facebook. Så svarte en annen: «Lever hun ennå?», sier Solfrid og gaper av latter

53 år etter at hun spilte baben Ulla i den første «Olsenbanden»-filmen, har 76 år gamle Solfrid Heier bevart sin ungdommelige glød. Nå er hun også å se i den nye filmen «Olsenbanden - Siste skrik».

<b>SOLFRID HEIER:</b> – Jeg husker innspillingen av den første «Olsenbanden»-filmen best som at det var en fin gjeng å jobbe med. Det var mye latter, og jeg husker spesielt at det var veldig morsomt å jobbe med Arve Opsahl. Det var morsomt å være med, og jeg har mange gode minner fra den innspillingen, sier Solfrid Heier.
SOLFRID HEIER: – Jeg husker innspillingen av den første «Olsenbanden»-filmen best som at det var en fin gjeng å jobbe med. Det var mye latter, og jeg husker spesielt at det var veldig morsomt å jobbe med Arve Opsahl. Det var morsomt å være med, og jeg har mange gode minner fra den innspillingen, sier Solfrid Heier. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Når filmen «Olsenbanden – Siste skrik» har premiere på norske kinoer den 2. september, er det 53 år siden den aller første filmen om den kriminelle trioen sjarmerte det norske folk.

I dag er de fleste av skuespillerne fra de første 14 «Olsenbanden»-filmene borte, men Solfrid Heier (76) husker godt hvordan det var å spille kjæresten til Benny i «Olsenbanden – Operasjon Egon» tilbake i 1969.

– Jeg spilte Ulla, som var nakenmodell og holdt til i et slags bordell. Siden filmen også var for barn, var jeg riktignok ganske påkledd og uskyldig. Hun var veldig utringet, lårkort og ikke akkurat så veldig dypsindig. Hun var en skikkelig gladjente, forteller Solfrid.

<b>SEXSYMBOL:</b> I rollen som Ulla ble Solfrid Heier hele Norges sexsymbol da den første «Olsenbanden»-filmen kom ut i 1969. Her er hun med de legendariske skuespillerne Arve Opsahl, Carsten Byhring og Sverre Holm i rollene som Egon, Kjell og Benny.
SEXSYMBOL: I rollen som Ulla ble Solfrid Heier hele Norges sexsymbol da den første «Olsenbanden»-filmen kom ut i 1969. Her er hun med de legendariske skuespillerne Arve Opsahl, Carsten Byhring og Sverre Holm i rollene som Egon, Kjell og Benny. Foto: Nordisk film

Spilte Ulla i «Olsenbanden»

Født: 20. september 1945

Alder: 76 år

Bosted: Bærum

Yrke: Skuespiller

Kjent fra: Skuespiller i filmene Olsenbanden, Skjær i sjøen og Krigerens hjerte

Ektemann: Erik Strand

Se mer

På slutten av 60-tallet fikk Solfrid mye oppmerksomhet for rollen, for mange falt pladask for den mørke skjønnheten Ulla. Den dag i dag huskes hun godt av Olsenbanden-fansen som filmseriens ultimate sexsymbol.

– Det gikk opp for meg at dette var lenge siden da jeg fikk se noen kommentere på Facebook. «Den hotteste baben fra «Olsenbanden» er Ulla», skrev en. Så svarte en annen: «Lever hun ennå?», sier Solfrid og gaper av latter.

KJENT ROLLE: Ulla (Solfrid Heier) og Benny (Sverre Holm) var forlovet i den første filmen.
KJENT ROLLE: Ulla (Solfrid Heier) og Benny (Sverre Holm) var forlovet i den første filmen. Foto: NFI

– Ja, det har gått noen år siden, men jeg kjenner ikke noe særlig forskjell på nå og da. Jeg føler meg fortsatt ung. Takk og lov. Det eneste er at jeg kan ha litt vanskelig for å huske navn, men det er jeg ikke alene om, sier den spreke 76-åringen og smiler bredt.

Les også: (+) Benny fra Olsenbanden favoriserte én biltype

Musikalen «Billy Elliot»

Solfrid har bevart sitt vakre utseende og holder fremdeles et høyt tempo i hverdagen. I sommer har hun spilt i musikalene «Billy Elliot» og «Barn av Bjørndal» – og hun har ingen planer om å roe ned med det første.

– Selv om du når pensjonsalder, trenger du ikke å pensjonere deg som skuespiller, og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Så lenge det er liv i meg, skal jeg fortsette å stå på scenen. Hvis jeg merker at jeg ikke funker lenger, blir det nok bare hagestell på meg, sier hun og smiler.

<b>HJEMME I BÆRUM: </b>I sommer har Solfrid spilt i to musikaler, men når hun ikke er travelt opptatt som skuespiller, trives hun aller best hjemme i hagen i Bærum.
HJEMME I BÆRUM: I sommer har Solfrid spilt i to musikaler, men når hun ikke er travelt opptatt som skuespiller, trives hun aller best hjemme i hagen i Bærum. Foto: Svein Brimi

– Hvordan holder du deg så godt?

– Det tror jeg har med gener å gjøre. Moren min så alltid mye yngre ut enn det hun var. Hun var kjempesprek og jeg kalte henne «hjortefot», for hun sprang alltid av gårde i høyt tempo. Jeg har nok mye fra henne.

Solfrid Heier
Solfrid Heier Foto: Svein Brimi

Solfrid forteller at hun alltid har trent og danset ballett i mange år.

– Nå har jeg ikke danset på en lang stund, men jeg kjenner at dansen ligger der. Ellers går det mest i å trene for meg selv. I tillegg har mannen min og jeg levd nesten som vegetarianere de siste årene. Jeg merker forskjell, kjenner meg i god form og har masse energi, forteller hun.

Les også: Linn Stokke 60 år: Har spist plantebasert halve livet

<b>DANSER: </b>– Jeg har alltid trent og har også danset ballett i mange år. Nå har jeg ikke danset på en lang stund, men jeg kjenner at dansen ligger der, forteller Solfrid.
DANSER: – Jeg har alltid trent og har også danset ballett i mange år. Nå har jeg ikke danset på en lang stund, men jeg kjenner at dansen ligger der, forteller Solfrid. Foto: Svein Brimi

Premiere på «Olsenbanden – Siste skrik»

«Olsenbanden - Siste skrik» har premiere på norske kinoer fredag 2. september.

Se mer

Denne høsten blir Solfrid nok en gang å se på kinolerretet – om enn bare i et kort glimt.

– De ringte meg og spurte om jeg hadde lyst til å være med i den nye «Olsenbanden»-filmen som en liten honnør til den gamle gjengen. Jeg skulle bare komme gående mens gutta holdt på med et brekk, så skulle jeg bare gå og kaste et lite blikk på Benny, avslører hun.

De ikoniske rollene Egon, Benny og Kjell spilles for første gang av Anders Baasmo Christiansen, John Carew og Elias Holmen Sørensen i den nye kinofilmen. I den første «Olsenbanden»-filmen spilte Solfrid mot storheter som Aud Schønemann, Carsten Byhring, Sverre Holm og Arve Opsahl.

<b>NY OLSENBANDEN FILM: </b>De ikoniske rollene Egon, Benny og Kjell spilles for første gang av Anders Baasmo Christiansen, John Carew og Elias Holmen Sørensen i den nye kinofilmen «Olsenbanden – Siste skrik».
NY OLSENBANDEN FILM: De ikoniske rollene Egon, Benny og Kjell spilles for første gang av Anders Baasmo Christiansen, John Carew og Elias Holmen Sørensen i den nye kinofilmen «Olsenbanden – Siste skrik». Foto: NTB

– Jeg husker innspillingen av den første «Olsenbanden»-filmen best som at det var en fin gjeng å jobbe med. Det var mye latter, og jeg husker spesielt at det var veldig morsomt å jobbe med Arve.

– Det var hardtarbeidende mennesker – hele tiden i alle år. Det var mye tull og tøys, men når de jobbet, så var det ingen slinger i valsen. Det var tøff disiplin. I dag er de fleste borte. Det er synd, for jeg savner dem. Men det er bare sånn livet er, sier skuespilleren til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 26/10 2022, og sist oppdatert 26/10 2022.

Les også