Arne Scheie var maks uheldig:

Arne Scheie skadet i fallulykke: – Det kunne gått så mye verre

Arne Scheie har vært avhengig av gåstol og krykker etter et stygt fall i høst. Nå er den tidligere NRK-profilen på bedringens vei.

<b>BRUDD:</b> Arne Scheie er på bedringens vei etter fallet i høst. Gåstolen er heldigvis ikke lenger i bruk. – Det som har vært leit er alt jeg har måttet avlyse etter bekkenbruddet, sier han. Her på hjemlige trakter for to år siden.
BRUDD: Arne Scheie er på bedringens vei etter fallet i høst. Gåstolen er heldigvis ikke lenger i bruk. – Det som har vært leit er alt jeg har måttet avlyse etter bekkenbruddet, sier han. Her på hjemlige trakter for to år siden. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg har vært veldig heldig. Det kunne gått så mye verre, sier Arne Scheie (78) til Her og Nå.

Den tidligere sportskommentatoren er på bedringens vei etter å ha brukket bekkenet i et stygt fall i oktober.

Vet ikke hvordan han kom seg hjem

Det var under sin daglige spasertur i Frognerparken at ulykken skjedde. Det skulle ende med to døgn på Diakonhjemmet sykehus.

– Jeg sparket borti en asfaltkant i Frognerparken og snublet. Jeg går denne turen ofte og kjenner godt til veien, men kanten var dekket av løv, forklarer han.

Arne bor rundt to kilometer unna den kjente skulpturparken, og han beskriver det som ble en smertefull vei hjem.

– Hvordan jeg klarte å komme meg hjem igjen vet jeg ikke. Jeg hadde ikke klart å gå mange meterne til da jeg var fremme, sier Arne.

På sykehuset ble det konstatert bekkenbrudd. Sykepleiernes råd var å få 78-åringen i bevegelse.

– Det er det som hjelper. Men jeg hadde aldri overnattet på et sykehus før, og nå ble det to døgn, forteller han.

Les også: – Jeg gråt da hun gikk inn i kirken. Det traff skikkelig, som å få en orkan i brystet

<b>BRUKER KROPPEN: </b>Arne Scheie er opptatt av kosthold og trim. I mange år har han gått en daglig spasertur på én time og er i god form. Det var til stor hjelp da uhellet var ute.
BRUKER KROPPEN: Arne Scheie er opptatt av kosthold og trim. I mange år har han gått en daglig spasertur på én time og er i god form. Det var til stor hjelp da uhellet var ute. Foto: Tom Hansen (arkivbilde)

I opptrening

I de seks påfølgende ukene har Arne vært avhengig av både gåstol og krykker. Først nylig har han kunnet bevege seg litt uten krykkene, men TV-profilen regner med at det vil ta tid å komme til hektene igjen.

78-åringen er imidlertid glad for at han har holdt helsen ved like med en times spasertur hver dag i flere år.

– Kona mener at det at jeg var i relativt god form har vært til stor hjelp. Jeg går jo hver dag. Nå tar jeg musesteg, og det går heldigvis fremover. Jeg prøver å komme meg igjen ved å fortsette å gå, men jeg vet jo ikke hvor bra jeg kommer til å bli, medgir han.

Arne har alltid vært interessert i sport og idrett. I sin ungdom spilte han for Skedsmo fotballag, og han var hoppdommer på Romerike. Som NRKs sportskommentator kunne han leve av lidenskapen, en jobb han hadde fra 1971 til han gikk av med pensjon i 2014. Den fysiske aktiviteten har han opprettholdt hele veien.

<b>AKTIV:</b> Arne trener nå opp kroppen for å komme seg helt på beina igjen. Her ved en tidligere anledning der han testet ut treningsapparater.
AKTIV: Arne trener nå opp kroppen for å komme seg helt på beina igjen. Her ved en tidligere anledning der han testet ut treningsapparater. Foto: Svein Brimi

– Ingenting slår å ha helsen i behold. Jeg har lyst til å være i form til å ta min faste seks kilometer lange løpetur. Jeg skriver ned hver eneste tur jeg tar, rekorden er 209 turer på ett år. Jeg har sagt til meg selv at jeg skal klare mellom 130 og 150 i året, sa han til VG da han takket for seg i Statskanalen for åtte år siden.

Les også: (+) Han forlot meg og flyttet inn hos deg. Lykke til, sier jeg bare

Fotball-VM er bra medisin

Arne har nå satt seg et mål om 10–12 uker på å bli «noenlunde» bra igjen etter bekkenbruddet.

– Og så vil jeg bare presisere at det er folk som har det mye verre enn meg, sier han.

At det er fotball-VM på TV gjør selvfølgelig tilværelsen lettere:

– Jeg er jo relativt glad i fotball, humrer han.

– Jeg får si det jeg har sagt fra starten av årets fotball-VM. Jeg tror Brasil vinner, sier Arne, som følger med på alle kampene fra sofaen.

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2022, og sist oppdatert 02/12 2022.

Les også