Andreas Lødrup takker kona for all støtten

– Nora er den største medaljen jeg har fått

Andreas Lødrup er lege av yrke og omtaler kona som «sin morfin». – Hun har et så rolig og fint vesen, sier «Mesternes mester»-deltageren – som trengte å roe ned nervene før konkurransen.

<b>NORA VENNESLAND:</b> – Vi møtte hverandre på medisinstudiet, så vi har vært sammen i 15 år. Vi giftet oss i 2013, og jeg har vært utrolig heldig med henne. Nora er en fantastisk dame, sier Andreas Lødrup.
NORA VENNESLAND: – Vi møtte hverandre på medisinstudiet, så vi har vært sammen i 15 år. Vi giftet oss i 2013, og jeg har vært utrolig heldig med henne. Nora er en fantastisk dame, sier Andreas Lødrup. Foto: Svein Brimi
Publisert

Legefrakken ble byttet ut med treningstøy da Andreas Lødrup (38) i fjor sommer reiste til Sandefjord for å delta i «Mesternes mester».

Kirurgen har imponert stort i konkurransen, og i NRK-programmet fikk den tidligere verdensmesteren i kickboksing en hyllest for sin karriere.

– Jeg synes det har vært veldig gøy å få muligheten til å se tilbake på karrieren min gjennom «Mesternes mester». Kickboksingen har kommet litt på avstand når jeg har jobbet ni år som lege på sykehus, har giftet meg og fått to barn.

– Livet er annerledes i dag. Trening for meg de siste årene har vært noe som det bare er om å gjøre å få skvist inn for å holde meg litt i form, forteller han til Her og Nå under TV-innspillingen.

Les også: Stig André Berge har vært åpen om den tunge tiden: – Hvorfor skal jeg sitte med en historie, hvis det kan være med på å hjelpe noen andre?

<b>MESTERNES MESTER:</b> – Jeg husker jeg ble fortalt at man kommer inn i en boble under «Mesternes mester». Jeg tenkte at det var et litt teit uttrykk, men det var jo helt sant, smiler Andreas. Her sammen med Helene Spilling og Linn Jørum Sulland.
MESTERNES MESTER: – Jeg husker jeg ble fortalt at man kommer inn i en boble under «Mesternes mester». Jeg tenkte at det var et litt teit uttrykk, men det var jo helt sant, smiler Andreas. Her sammen med Helene Spilling og Linn Jørum Sulland. Foto: NRK

Gift med Nora Vennesland

Andreas bor i Oslo med kona Nora Vennesland, sønnen Ola (5) og datteren Mali (8), og jobber til daglig på seksjon for hånd- og mikrokirurgi på Rikshospitalet.

Født: 25. januar 1985

Alder: 37 år

Idrett: Kickboksing

Fra: Fredrikstad

Bosted: Oslo

Kjæreste: Nora Vennesland

Se mer

Det ble derfor en stor overgang å børste støv av konkurranse-instinktet for å kjempe mot tidligere idrettshelter i «Mesternes mester».

– Det har vært overveldende mye konkurransenerver. Jeg kan være nervøs før en vanskelig operasjon, men det er likevel ikke det samme. Å være nervøs før en konkurranse er noe helt spesielt. I «Mesternes mester» slo det ut i full blomst. Jeg hadde glemt litt bort hvem jeg var som idrettsutøver, men fra første konkurranse var jeg rett tilbake i det, forteller han.

<b>ANDREAS LØDRUP:</b> – På mange måter er det mye mer slitsomt å jobbe som kirurg, ha to barn og fullt trøkk i hverdagen enn det var da jeg var aktiv idrettsutøver, sier Andreas.
ANDREAS LØDRUP: – På mange måter er det mye mer slitsomt å jobbe som kirurg, ha to barn og fullt trøkk i hverdagen enn det var da jeg var aktiv idrettsutøver, sier Andreas. Foto: Svein Brimi

Når nervene melder sin ankomst, er kona Nora god å ha. De ble kjærester for 15 år siden etter å ha møtt hverandre på medisinstudiet.

Legeparet giftet seg i september 2013, og Andreas tyr til medisin når han skal beskrive hvilken innvirkning kona har på ham. «Hun er som morfin for meg», uttalte han i en dokumentarfilm fra 2009 – og mente med det at hun har en beroligende effekt på ham.

– Jeg har vært utrolig heldig med henne. Jeg traff henne da jeg var i full gang med satsingen, og hun har et så rolig og fint vesen, så det har alltid vært veldig godt å være med henne. Det har vært fint når jeg er stresset før jeg skal prestere, men også senere i livet.

– Hun er en fin og rolig person med masse integritet og mystikk som man blir nysgjerrig på. Hun er en fantastisk dame, så Nora er den største medaljen jeg har fått, smiler han.

Les også: (+) Nina Ellen «Nelli» Ødegård fra Etterglød: – Jeg sto på to bein, han kom inn en dør og rommet var fylt av mange mennesker. Idet jeg så ham, lå jeg plutselig på gulvet

Deltar i «Mesternes mester»

Her og Nå møtte ekteparet på premierefesten til «Mesternes mester» i november. Da kunne de fortelle at det var visse logistiske utfordringer knyttet til at Andreas skulle være flere uker borte på TV-innspilling, men at hele familien støttet ham i utfordringen.

– Jeg merket at konkurranse-instinktet hans var tilbake i forkant av innspillingen. Da han kom hjem, var han mer sliten enn han var etter konkurranser som aktiv utøver. Det tok litt mer på enn før, smiler Nora.

<b>KONKURRANSENERVER:</b> – Det morsomste har nok vært at man har fått mimret seg gjennom det livet man hadde før. Det å konkurrere side om side, men likevel mot hverandre, få innblikk i andres konkurranse-hjerner og det å få kjenne på den enorme intensiteten i konkurransenervene, sier Andreas om «Mesternes mester».
KONKURRANSENERVER: – Det morsomste har nok vært at man har fått mimret seg gjennom det livet man hadde før. Det å konkurrere side om side, men likevel mot hverandre, få innblikk i andres konkurranse-hjerner og det å få kjenne på den enorme intensiteten i konkurransenervene, sier Andreas om «Mesternes mester». Foto: NRK

– I hvilken tilstand var du etter å ha gjennomført alle konkurransene, Andreas?

– «Mesternes mester» ødela kroppen min litt. Det er jo en annen treningsmengde jeg har i kroppen nå enn da jeg faktisk drev og konkurrerte. Jeg fikk virkelig kjenne på at jeg var sliten. Men det var slitsomt på en annen måte enn i livet ellers.

– På mange måter er det mye mer slitsomt å jobbe som kirurg, ha to barn og fullt trøkk i hverdagen enn det var da jeg var aktiv idrettsutøver. Nå er det plutselig ingenting som skal tilrettelegges for meg lenger. Jeg må ta den søvnen jeg får og de spisepausene jeg kan ta, sier han og ler.

<b>GODE VENNSKAP:</b> – Jeg føler at vi ble godt kjent på veldig kort tid. Jeg har fått høre veldig mange rørende historier fra deres tid som utøvere og i livet ellers, sier Andreas. Her sammen med programlederen Aksel Lund Svindal og deltageren Kristin Holte på <br/>premierefesten i november. 
GODE VENNSKAP: – Jeg føler at vi ble godt kjent på veldig kort tid. Jeg har fått høre veldig mange rørende historier fra deres tid som utøvere og i livet ellers, sier Andreas. Her sammen med programlederen Aksel Lund Svindal og deltageren Kristin Holte på
premierefesten i november. 
Foto: Svein Brimi

Familien på fire har vært trofaste fans av «Mesternes mester» de siste årene, og barna jublet først av glede da Andreas fortalte at han skulle være med.

– Men en stund etter at jeg hadde takket ja, sa datteren min: «Pappa, tenk hvis du ryker ut først.» Da hadde hun tenkt over hvordan det ville bli å snakke med de andre i klassen om at «pappa dummet seg ut på TV». Da kjente jeg nervene kom, og tenkte: «Nå må jeg passe på å gjøre det bra». Men det har gått over all forventning, så nå håper jeg at barna kan være stolte av pappaen sin, sier Andreas.

Denne saken ble første gang publisert 03/03 2023.

Les også