Anders Myrvold

Anders Myrvold hadde alt, men mistet alt. Så møtte han Maria

Ishockeystjernen Anders Myrvold holdt på å ødelegge livet sitt. Til sommeren kan «71° nord team»-tøffingen markere 10 år som nykter.

<b>MARIA LOUISE AKERHOLDT:</b> Sammen med Maria Louise Akerholdt har Anders fått et stabiltfamilie liv med to små døtre.
MARIA LOUISE AKERHOLDT: Sammen med Maria Louise Akerholdt har Anders fått et stabiltfamilie liv med to små døtre. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Anders Myrvold (47) var en av Norges største ishockeystjerner, og den andre nordmannen som spilte i NHL, verdens mest prestisjefylte hockeyliga.

Da karrieren var på topp, tok han likevel noen dumme valg som skulle gjøre livet svært vanskelig for ham i mange år.

Les også: Dette er deltakerne i «71 grader nord – team»

«71° nord team»

Nå er livet på rett kjøl, og den siste tiden har du sett ham i «71° nord team» på TV Norge sammen med makkeren Martin Laumann Ylven (34), som også er tidligere hockeyspiller.

Programmet kan du se på TV Norge torsdager og søndager kl. 20.30. Du kan også se programmet her på Discovery+.

<b>71 GRADER NORD TEAM:</b> Anders og Martin Laumann Ylven er på lag i «71° nord team». Programleder Tom Stiansen fikk verbalt føle på det sterke konkurranseinstinktet til Anders i denne sesongen.
71 GRADER NORD TEAM: Anders og Martin Laumann Ylven er på lag i «71° nord team». Programleder Tom Stiansen fikk verbalt føle på det sterke konkurranseinstinktet til Anders i denne sesongen. Foto: Produsent

Det er 20 år siden Anders tok det første dårlige valget. Han var 27 år gammel, hadde fast plass på landslaget og spilte i NHL for klubben Detroit Red Wings.

Født: 12. august 1975

Alder: 47 år

Yrke: Tidligere ishockeyspiller

Jobber nå som personlig trener, coach og foredragsholder

Kjæreste: Maria Louise Akerholdt

Barn: Emilia (8) og Frida (4)

Se mer

– Det paradoksale er at det var i Detroit i 2003 jeg prøvde kokain for første gang, da jeg var på mitt beste som hockeyspiller. Der og da var det bare en kul greie som ikke fikk konsekvenser. Helt til jeg ble tatt i Norge. Og det var etter det jeg virkelig levde hardt, har han tidligere fortalt til VG.

To år etter at han prøvde kokain første gang, ble han arrestert utenfor et populært utested i Oslo for besittelse av det ulovlige stoffet. Dette førte til at nye hockey-kontrakter gikk i vasken.

– Fra å ha alt mistet jeg alt. Det var selvforskyldt, innrømmet han til Aftenposten i 2012.

Les også: Idrettsstjernene som ikke taklet livet utenfor rampelyset og måtte ty til rus da seiersfestene var over

Dømt for vold

I 2007 gikk det skikkelig galt. Etter et julebord med lagkameratene i Vålerenga Hockey ble han slått ned utenfor et utested i Oslo. Det endte med kraniebrudd og fire dager i koma før han våknet på sykehuset.

<b>HOCKEYSPILLER: </b>Anders spilte ishockey i Norge, Sverige, Tyskland og i NHL i USA og Canada. Han spilte også på landslaget i mange år, og backen var også assisterende kaptein.
HOCKEYSPILLER: Anders spilte ishockey i Norge, Sverige, Tyskland og i NHL i USA og Canada. Han spilte også på landslaget i mange år, og backen var også assisterende kaptein. Foto: NTB

Det ble opptrening på Sunnaas sykehus, men Anders fortsatte det ville livet – til tross for 85 sting i hodet.

– Jeg ofret ikke skallen en tanke. Det forteller om hvor langt ute jeg var. Jeg ga fullstendig faen, var utagerende og dytta i meg kokain i permisjonshelgene.

– Jeg var godt trent og tålte mye kokain. På et tidspunkt ville ikke langeren min selge meg mer. På det verste var jeg våken i fem døgn i strekk, avslørte han til VG.

Omsider la han seg inn til avrusning på en rehabiliteringsklinikk i Vestfold i syv uker, men det var først da han fikk en dom for vold og skulle sone i fengsel at han klarte å endre livet.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

Kjæresten Maria Louise Akerholdt

På samme tid møtte han også den store kjærligheten i Maria Louise Akerholdt.

– Maria er et fantastisk menneske. Omsorgsfull, snill, har temperament og er et naturlig midtpunkt, har han fortalt til VG.

NYTT LIV: Anders Myrvold nyter livet som småbarnspappa og full jobb i eget firma. Tilværelsen er svært langt unna tiden da han misbrukte både kokain og alkohol.
NYTT LIV: Anders Myrvold nyter livet som småbarnspappa og full jobb i eget firma. Tilværelsen er svært langt unna tiden da han misbrukte både kokain og alkohol. Foto: Morten Bendiksen

Sammen har de fått døtrene Emilia (8) og Frida (4). 47-åringen stortrives med familielivet og jobben som personlig trener, coach og foredragsholder.

– Hver dag er morsom, jeg jobber i eget firma. Jeg er fullbooket. Jeg vil ikke tenke slik jeg har gjort før, at jeg må videre til et nytt sted. Jeg har lært meg å nyte det som skjer her og nå, har han sagt til VG.

22. juli 2013 tok han det endelige valget om å kutte ut alkohol og narkotika. Til sommeren kan han feire 10 år som rusfri. 22. juli i fjor la han ut et langt innlegg på Instagram om merkedagen i hans liv.

– Rus ble en unnskyldning. Jeg levde på en stor løgn. Selvbildet ble knust! Selvbildet mitt i dag er sterkt fordi jeg for ni år siden i dag ikke bare tok et valg ved å slutte å drikke, men å bygge verdier igjen. Å bygge de rette verdiene tar tid. Fordi det handler om handling! Det handler om å være ærlig med seg selv.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2023.

Les også