«71 grader nord – team»

Her er deltakerne i «71 grader nord – team»

Fjorårets nyvinning er tilbake. De neste månedene skal åtte nye deltagere kjempe seg gjennom tøffe prøvelser og spektakulær norsk natur. Årets lag avslører sine sterkeste og svakeste sider til Her og Nå.

<b>71 GRADER NORD - TEAM: </b>Årets deltakere er Frank Løke, Rikke Isaksen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen, Anders Myrvold, Martin Ylven, Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes.
71 GRADER NORD - TEAM: Årets deltakere er Frank Løke, Rikke Isaksen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen, Anders Myrvold, Martin Ylven, Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes. Foto: Discovery
Publisert

Torsdag 19. januar vises første episode av «71 grader nord – team» på TV Norge. I år skal fire par med kjendiser kjemper seg gjennom tøffe prøvelser i norsk natur.

I sesong 2 skal lagene konkurrere mot hverandre i et kappløp på kryss og tvers av landet, og de to kjendisene som kommer seg først fram til det aller siste sjekkpunktet, er vinnere av 71° nord – team.

Dette er deltakerne i 71 grader nord - team:

1. Jorun Stiansen (38) og Alejandro Fuentes (34)

Hva er dere mest stolt over fra «71 grader nord – team»?

– At jeg gjennomførte! Det hadde jeg lovet de rundt meg. De minnet meg på hvor sterk og tøff jeg er! Så jeg ga meg ikke og sa ja til alt som kom min vei, forteller Jorun.

«71 grader nord – team» har premiere på TV Norge torsdag 19. januar kl. 20:30.

Episodene sendes på torsdager og søndager kl. 20:30 på samme kanal.

Du kan også se «71 grader nord – team» her på Discovery +.

Se mer

– Jeg er også ekstremt stolt over at det aldri var dårlig stemning mellom oss – uansett hvor slitne vi var. De få gangene vi var uenige, kommuniserte vi godt og navigerte rundt det. Å kjefte eller krangle, så vi på som bortkastet energi, erkjenner Alejandro.

Hva var det verste med opplevelsen?

– Det verste var å stå i frykten. Selv om jeg kjente det i halsen og ryggraden og alt inni meg strittet imot – så måtte jeg gjøre det likevel. Det var ille. Det var særlig noen opplevelser med høyde som var krevende. Så var også mestringsfølelsen desto større da jeg gjennomførte. Det er det verste jeg har gjort i hele mitt liv, men jeg har likevel lyst til å gjøre det igjen! sier Jorun.

<b>JORUN STIANSEN: </b>Jorun Stiansen jobber som artist og sanger, og ble kjent da hun vant Idol i 2005.
JORUN STIANSEN: Jorun Stiansen jobber som artist og sanger, og ble kjent da hun vant Idol i 2005. Foto: Haakon Lundkvist

– Jeg har i all hovedsak kost meg på tur, men det var et tidspunkt hvor jeg virkelig var drittlei og vurderte å trekke meg. Vi hadde gått i mange timer gjennom gjørme og kaldt vær. Jeg fikk nok! Når jeg ser tilbake på det i dag, var det likevel ikke så ille, innrømmer Alejandro.

Hva har vært deres styrke?

– Jeg har så behov for å skryte av Alejandro. Det var som å være på tur med Buddha. Der jeg har veldig konkurranseinstinkt og mister hodet litt av og til, hadde Alejandro en stoisk ro. Jeg var den som sørget for å pushe oss fremover, så sørget Alejandro for å roe litt ned og bruke hodet. Den kombinasjonen ble vår superkraft underveis! mener Jorun.

– Vi kjente hverandre fra før og kom utrolig godt overens. Vi kranglet ikke en eneste gang! Ble vi furtne, fokuserte vi på oss selv fremfor la det gå ut over den andre. Min styrke var nok også at jeg har erfaring med kaos hjemme i hverdagen. Som pappa til barn på seks, to og ett år – var dette nesten som en ferie å regne, ler Alejandro.

– Alejandro ble nærmest som en farsfigur for meg på tur. Han passet hele tiden på: «Har du tissa? Har du spist? Har du pakket med deg mat?» legger Jorun til.

<b>ALEJANDRO FUENTES: </b>Alejandro Fuentes deltok i Idol samme år som Jorun, der han endte på en tredje plass.
ALEJANDRO FUENTES: Alejandro Fuentes deltok i Idol samme år som Jorun, der han endte på en tredje plass. Foto: Haakon Lundkvist

Hva har vært deres største svakhet?

– Jeg setter noen enorme krav til meg selv, selv om jeg ikke har noen forutsetninger for å innfri. Hvis jeg da ikke klarer det på første forsøk, rabler det for meg. Da begynner jeg å snakke meg selv ned. Alt i hverdagen kan det relateres til, og det er noe jeg vet jeg må jobbe med. Men det blir veldig tydelig på tur, innrømmer Jorun.

– Jeg hadde kanskje ikke det voldsomme konkurranseinstinktet før jeg ble med. Underveis kom det frem veldig. Litt på grunn av Jorun, som har et veldig konkurranseinstinkt. Det smittet litt over. Det skal jeg ta med meg videre i hverdagen, forteller Alejandro.

Les også: Alejandro Fuentes om «Skal vi danse» deltakelsen: – Etter at jeg fikk barn har jeg lært å gi litt mer f***

<b>Jorun Stiansen (38) og Alejandro Fuentes (34)</b>
Jorun Stiansen (38) og Alejandro Fuentes (34) Foto: Haakon Lundkvist

2. Martin Ylven (33) og Anders Myrvold (47)

Hva er dere mest stolt over fra «71 grader nord – team»?

– Det har vært et eventyr – på godt og vondt. Og jeg er nok mest stolt av måten vi gjennomførte på, sammen. Måten vi samarbeidet, løste konflikter og hvordan vi kom oss gjennom det som lag, sier Anders.

– Selv om vi kjente hverandre godt fra før, var det en utfordring å være så tett på hverandre over tid. Desto mer stolt er jeg over hvordan vi greide å kommunisere til tross for at vi er to mennesker med temperament. Det var utrolig kult å bevise overfor oss selv, at dette fikk vi til uten å ryke i tottene på hverandre, forteller Martin.

Hva var det verste med opplevelsen?

– Det må uten tvil være å pakke bag og sekk – og å være våt og kald stort sett hele tiden, sier Anders.

– Helt enig. Samt å ikke ha kontroll over eget liv. Du vet aldri hva du skal når du står opp om morgenene og du vet aldri når du er ferdig. Å ikke vite tærer på, innrømmer Martin.

Hva er deres styrke?

– I tillegg til utholdenhet må det være den mentale styrken. Selv når det ble traust, kjedelig og vanskelig greide jeg å finne frem til det positive. Det har jeg erfart tidligere og er glad for å få det bekreftet under turen. I tillegg kjenner vi hverandre godt. Kommunikasjonen gjorde oss til en sterk enhet, forteller Anders.

– Min største styrke personlig, men også oss som lag, er at vi orker stort sett alt vi får slengt vår vei. Så handler det også om å greie å holde et noenlunde godt humør uansett hvor lavt blodsukkeret er. Jeg har jo klikka, men på en mye bedre og mer kontrollert måte enn jeg hadde trodd, forklarer Martin.

Hva har vært deres største svakhet?

– Ingen av oss var vel i utgangspunktet særlig glad i turliv, å sove i telt eller å være våte. Vi kunne ingenting om kompass. Der dukket det opp en del utfordringer. Vi havnet litt feil her og der, innrømmer Anders.

– I og med vi kjenner hverandre såpass godt, kjenner vi også til hverandre svakheter. Slik greide vi også til en viss grad å dekke over disse områdene sammen, tror Martin.

Les også: De taklet ikke livet utenfor rampelyset og måtte ty til rus da seiersfestene var over: Myrvold har fått samfunnsstraff for kokainkjøp og -misbruk

<b>Martin Ylven (33) og Anders Myrvold (47)</b>
Martin Ylven (33) og Anders Myrvold (47) Foto: Haakon Lundkvist

3. Kristine og Johanne Thybo Hansen (31)

Hva er dere mest stolt over fra «71 grader nord – team»?

– Det må faktisk være når søster, etter et panikkangst-anfall, trosser høydeskrekken sin og gjør noe jeg aldri trodde hun skulle gjøre. Jeg var både imponert, dritredd og sykt stolt over henne da, forteller Kristine.

– Det jeg er mest stolt over, er at jeg pushet grenser og turte å gjøre skremmende ting i løpet av oppholdet. men også at jeg og søsteren min klarte å samarbeide veldig bra. Så er jeg veldig stolt over å ha opplevd en del av Norge «71° Nord»- stil! Det har vært en fantastisk reise, sier Johanne.

Hva var det verste med opplevelsen?

– Det var alle høydene vi måtte forholde oss til – særlig de gangene vi ikke hadde bakkekontakt. Det var helt grusomt og har ikke gitt mersmak. Endometriosen min ga meg også ved noen anledninger den verste opplevelsen. Jeg følte meg totalt fri for kraft og energi og kjente meg mest av alt som en byrde for laget. Heldigvis var det sjelden vedvarende og er glemt nå. Men på tur føltes det noen ganger som om den skulle ødelegge alt, erkjenner Kristine.

– Jeg syns det var tøft når vann var involvert. Blant annet i tandem-kajakk og da vi skulle hoppe ut fra et helikopter og ned i Europas dypeste innsjø! Da var jeg pisse redd, innrømmer Johanne.

<b>JEGERTVILLINGENE: </b>Kristine og Johanne Thybo Hansen ble kjent gjennom TV-serien Jegertvillingene på Discovery.
JEGERTVILLINGENE: Kristine og Johanne Thybo Hansen ble kjent gjennom TV-serien Jegertvillingene på Discovery. Foto: Haakon Lundkvist

Hva vil dere trekke frem som deres styrke?

– Vår styrke som lag, er at vi er samkjørte. Vi var stort sett like gode eller like dårlige på mange ting som ble relevante på turen. Vi er begge veldig sta og higer etter å gjøre vårt beste. Vår aller største styrke, er nok at vi begge beveger oss godt og raskt i terrenget, det til tross for at vi ikke er så høye. Kart og kompass er også en styrke. Jeg har nesten aldri brukt det før, men det ga mening, forteller Kristine.

– Der er jeg enig. Vår styrke som lag må absolutt være at vi er veldig gode på å gå fort i ulendt terreng. Så er vi flinke til å motivere hverandre om vi trenger det, legger Johanne til.

<b>Kristine og Johanne Thybo Hansen (31)</b>
Kristine og Johanne Thybo Hansen (31) Foto: Haakon Lundkvist

Hva har vært deres største svakhet?

– Til tider, under stress, så rotet vi veldig med ting som vi egentlig burde kunne. Vi ble ineffektive og mistet kontakten med både hodet og magefølelsen. Og så er jeg ikke veldig glad i høyder … innrømmer Kristine.

– Det må ha vært å håndtere den fæle sykkelen! Jeg kommer aldri til å kjøpe meg sykkel, for den ville ikke samarbeide med meg! Som lag slet vi med roingen. Det var noe vi absolutt ikke mestret, avslører Johanne.

Les også: (+) Vi er seks venninner som drar på hyttetur sammen hvert år. Årets tur kan ha vært den siste

4. Frank Løke (42) og Rikke Isaksen (27)

Hva er du mest stolt over fra «71 grader nord – team»?

– Det må være at jeg fullførte alt. Jeg sa ikke nei til noe. For meg hadde det vært et personlig nederlag. Jeg hadde ikke fått sove vitende at det var noe jeg ikke hadde gjennomført, forteller Rikke.

– Jeg er mest stolt over at jeg klarte å vise den siden av meg selv som venner, familie og kollegaer kjenner meg som. Jeg trådde ikke inn i rollen som «Action-Frank». Den «one-man-show»-greia som jeg ofte blir fremstilt som, sier Frank.

<b>RIKKE ISAKSEN: </b>Rikke Isaksen er en tidligere Ex on the beach-deltaker, og var blant annet med på Kompani Lauritzen i fjor.
RIKKE ISAKSEN: Rikke Isaksen er en tidligere Ex on the beach-deltaker, og var blant annet med på Kompani Lauritzen i fjor. Foto: Haakon Lundkvist

Hva var det verste med opplevelsen?

– Jeg fikk gnagsår på dag én. Jeg har arr fra gnagsårene ennå. De grodde aldri, men ble større og større for hver dag. Jeg visste at det fjellet der, tok det ti timer å gå opp. Og dit skulle jeg gå med gnagsår – uansett. Det var et smertehelvete, erkjenner Rikke.

– Jeg synes egentlig alt var gøy. Men det var en konkurranse med noen klosser som skapte hodebry. Jeg føler meg sjelden hjelpeløs, men der gjorde jeg det. Det var ekstremt frustrerende! Jeg kommer alltid til å huske stedet det skjedde, innrømmer Frank.

Hva vil dere trekke frem som deres styrke?

– Konkurranseinstinktet mitt kom godt med. Vann eller høyder – jeg gjennomførte uansett utfordring. Adrenalinet slo inn og jeg gjorde det uansett hvor redd jeg var, forteller Rikke.

– Jeg må legge til en ting når det kommer til Rikke. Hun klagde ikke en eneste gang til meg da vi var på tur. Og hun ga seg aldri! Det ga så mye energi til gruppa. Det er virkelig den beste egenskapen. For min del er min største styrke også min største svakhet. Jeg gir meg aldri – uansett. Jeg snur ikke, uansett hva som skjer. Det kan bli min bane en dag, erkjenner Frank.

– Nå er det min tur til å legge til noe. Frank er skikkelig IQ-smart! Han er faktisk MENSA-medlem. Det er det ikke mange som vet, avslører Rikke.

Hva har vært deres største svakhet?

– Fysikken min kan være en svakhet, mener Rikke.

– Den er absolutt ikke det! Hennes største svakhet at hun snakker seg litt ned. Rikke bør snakke seg mer opp! synes Frank.

– Du har kanskje rett i det. Jeg kan psyke meg litt ut fordi jeg har så konkurranseinstinkt. Da er det vanskelig å holde hodet kaldt, sier Rikke.

– Min svakhet er at det kan koke i hodet noen ganger. Jeg får overtenning og vil gjøre alt på en gang. Har vi tapt tid på navigeringen, vil jeg ta igjen alt den tapte tiden på en gang, og begynner å overtenke. Da kom det godt med at Rikke sa: «Ro deg ned, Frank. Dette kan du!»

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2023.

Les også