SKAL VI DANSE: aLEJANDRO FUENTES

Alejandro Fuentes om «Skal vi danse» deltakelsen: – Etter at jeg fikk barn har jeg lært å gi litt mer f***

Pappalivet har gitt Alejandro Fuentes et litt annet syn på livet: – «Du lever kun en gang, så hvorfor ikke ha det gøy», er en innstilling man blir litt mer opptatt av.

TREBARNSPAPPA: Alejandro Fuentes har delt gladnyheten om at han skal bli en trebarnspappa sammen med Kona, Cristina Kobbeltvedt Fuentes. Han trives svært godt som far, og lærer mye av å ha barn.
TREBARNSPAPPA: Alejandro Fuentes har delt gladnyheten om at han skal bli en trebarnspappa sammen med Kona, Cristina Kobbeltvedt Fuentes. Han trives svært godt som far, og lærer mye av å ha barn. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg tror ikke jeg hadde turt å slippe meg løs tidligere. De har spurt et par år før, men det har aldri passet. Jeg tror helt ærlig jeg aldri turte å si ja, forteller Fuentes til klikk.no.

Fuentes er aktuell i den nye sesongen av «Skal vi danse» .

Han skal nå føre rytmen fra musikken- inn i kroppen, og ut gjennom dans.

Danseløve

– Første uken med trening var litt brutal, men så løsnet det litt. Det blir morsommere for hver dag. Man begynner å skjønne litt mer, og ting kommer litt mer naturlig. Det er en veldig moro opplevelse, sier Fuentes.

Han har alltid likt å danse, men understreker at det ikke er på nivået med danserne.

DANSEPARTNER: - Det er veldig gøy å ha Maria som dansepartner, det er en veldig fin jente som er kjempe flink. Jeg har ikke fått så mye kjeft til nå, men det kan godt hende at det kommer når vi nærmer oss finalen.
DANSEPARTNER: - Det er veldig gøy å ha Maria som dansepartner, det er en veldig fin jente som er kjempe flink. Jeg har ikke fått så mye kjeft til nå, men det kan godt hende at det kommer når vi nærmer oss finalen.

– Når man tulledanser litt ser man at man har en helt annen rytme. De er på level ti, jeg er på level èn kanskje, fniser han.

– Men jeg synes det er veldig gøy å kunne danse ordentlig, og lære seg det ordentlig. Det smitter veldig.

Nå ser han frem til å vise frem en ny side ved seg selv- nemlig den danseglade siden.

– Jeg har alltid likt å danse og nå får jeg prøvd meg ordentlig. Jeg får vist en ny side ved meg, og ikke bare den musikalske. Jeg ser frem til salsa for det er litt mer hoftebevegelser. Jeg tror jeg har det i meg, men jeg vet ikke for jeg har aldri prøvd, fniser han.

Deltakelsen har tatt mye tid i hverdagen hans.

– Det går i å spise, sove, danse og litt Tiktok innimellom- That`s it, fniser Fuentes.

Les også: Bettan om forelskelsen: – Jeg tenkte: Er det virkelig mulig?

Tøffere med årene

Tidligere har han vært nølende med å takke ja til å delta i dansekonkurransen. Nå er Fuentes et sted i livet der han tør å være seg selv.

– Man må være lite selvhøytidelig, og tørre å slippe seg løs.

– Det kommer med årene. Jo eldre man blir- jo mer faen gir man. «Du lever kun en gang, så hvorfor ikke ha det gøy» , er en innstilling man får. Man vil lære så mye som mulig, og kose seg så mye som mulig.

Han har vært gift med Christina Kobbeltvedt Fuentes i syv år. Sammen har de to gutter, Max og Leo, og tredje på vei.

I starten av august delte ekteparet gladnyheten på Instagram. Fuentes uttrykker en stor glede ved å bli trebarnspappa.

– Man lærer mye av å få barn. Jeg begynte å bry meg mindre om hva andre tenkte etter at jeg fikk kids. Jeg har lært det av de på en måte.

– Man lærer å være seg selv, og se at det ikke er vits i å være noen andre. Man ser hvordan vi en gang var.

Han ønsker å være et godt forbilde for barna sine.

– Jeg ønsker å være en stolt og sterk pappa som beskytter og forsørger. Jeg ønsker å være til stede så mye som mulig, og i hvert fall når jeg først er hjemme, forteller Fuentes.

Les også: Nadya Khamitskaya Andersen: – Trodde ikke at det var sant

FORBILDE: Alejandro Fuentes ønsker å være et godt forbilde for barna sine. Han ønsker å vise de at man skal være seg selv, og tørre å ta sjanser i livet.
FORBILDE: Alejandro Fuentes ønsker å være et godt forbilde for barna sine. Han ønsker å vise de at man skal være seg selv, og tørre å ta sjanser i livet. Foto: Privat

Den siste tiden har vært preget av mye facetime, mer fravær fra familien, og mer reising mellom Oslo og Kristiansand.

– Frem til nå har jeg reist hjem til Kristiansand i helgene. Det går i mye facetime om dagen, og til høsten blir det kanskje sjeldnere besøk, men vi skal prøve å ses så mye vi kan, sa han uken før premieren.

Å kombinere danselivet og pappalivet har bydd på noen utfordringer.

REISE: Fuentes balanseres pappalivet og danselivet så godt han kan. Frem til nå har han reist hjem til Kristiansand hver helg.
REISE: Fuentes balanseres pappalivet og danselivet så godt han kan. Frem til nå har han reist hjem til Kristiansand hver helg. Foto: Privat

– Det er tøft. Hun er gravid og vi har to barn sammen i tillegg. Da blir det mye stress for henne å ta vare på de, barnehagekjøring og jobb. Men hun synes at det er veldig gøy at jeg skal være med i «Skal vi danse» . Barna forstår ikke helt hva det er enda, forteller Fuentes.

– Blir det mye savn?

– Ja, det blir selvsagt det. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det fordi jeg vet at de har det veldig fint. De har mamma hjemme, besteforeldre rundt seg og barnehage. Så jeg føler at de har det veldig fint, men jeg gleder meg veldig til å se de hver gang.

Når Fuentes er hjemme blir det ikke mye rom for dans.

– Du blir tvunget til å lande på jorda med en gang. Du har ikke noe valg på en måte, men det er litt deilig.

– Første helgen var «Shit, det er mye å lære» , hodet gikk i ett og man klarte ikke å lande. Men nå har det vært sånn at man er nødt til å nullstille seg og være en pappa, og det går veldig fint.

Les også: Hemmelighetsfull Tone Damli: – Det er mange spennende ting på gang

– Jeg blir inspirert

Dansingen har ikke bare bydd på flere nye dansetrinn, men også inspirasjon til ny musikk.

– Jeg har fått masse ny inspirasjon til å tenke annerledes når det kommer til musikk. Her så brukes musikken på en annen måte enn det jeg er vandt med- hvordan du skal føle musikken og telle musikken.

Fuentes har funnet inspirasjon til å lage mer latinamerikansk musikk.

– Jeg merker at man jobber mer mot å finne låter man kan danse godt til, og det hjelper veldig å ha den erfaringen jeg har.

GITARKAMERATENE: I 2006 turnerte Alejandro Fuentes med Gitarkameratene (Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm), hvor de blant annet spilte en cover-versjon av "Halleluja".
GITARKAMERATENE: I 2006 turnerte Alejandro Fuentes med Gitarkameratene (Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm), hvor de blant annet spilte en cover-versjon av "Halleluja".

I 2005 deltok han i talentkonkurransen «Idol» , der han endte på en tredjeplass bak Tone Damli og vinneren Jorun Stiansen.

Siden den gang har Fuentes jobbet med musikk-karrieren sin. Han beskriver livet siden 2005 som en berg og dalbane, med mange fine og innholdsrike opplevelser.

– Det har skjedd så mye siden da. Jeg har vært på turne med Gitarkameratene, spilt inn masse fin musikk og møtt masse fine folk. Det har vært et langt og fint eventyr som jeg fremdeles håper på å fortsette, sier Fuentes.

Etter Idol turnerte han sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm under navnet «Lind, Nilsen, Fuentes, Holm» . Sammen lagde de samlealbumet Halleluja Live, som består av forskjellige coverlåter.

Sangen «Halleluja» vant kategorien «Årets Hit» under Spellemannsprisen i 2006.

Dette beskriver Fuentes som ett av han stolteste øyeblikk i karrieren.

– Den turneen var veldig bra. Det har vært en stor ære å få bli med på en slik reise. Det er kanskje det stolteste øyeblikket jeg har hatt i karrieren min.

I løpet av koronatiden har det vært litt stillere på musikkfronten enn vanlig.

– Det har vært noen par låter. Vi har spilt inn og produsert en juleplate som kom i fjor, også kommer det litt mer i år. Vi har hatt mye tid til å produsere, men ikke fått spilt så mye live på grunn av korona, forteller han.

Denne saken ble første gang publisert 31/08 2021, og sist oppdatert 31/08 2021.

Les også