DELTAR I «Mesternes mester»

Nadya Khamitskaya Andersen: – Trodde ikke at det var sant

«Skal vi danse»-vinner Nadya Khamitskaya Andersen trodde noen tullet med henne da hun fikk telefon med spørsmål om å være deltager i «Mesternes mester».

SKAL GI JERNET: Nadya både gruer og gleder seg til å se hvordan hun klarer å takle de tøffe konkurransene i «Mesternes mester». Programmet spilles inn i sommer, og sender på NRK like over nyttår.
SKAL GI JERNET: Nadya både gruer og gleder seg til å se hvordan hun klarer å takle de tøffe konkurransene i «Mesternes mester». Programmet spilles inn i sommer, og sender på NRK like over nyttår. Foto: Morten Bendiksen, TV2
Publisert

Norske TV-seere har gjennom flere år latt seg imponere av Nadya Khamitskaya Andersen (38).

Proffdanseren har ført kjendisene Åsleik Engmark, Eirik Søfteland, Eilev Bjerkerud og Aleksander Hetland til seier i TV 2s «Skal vi danse». Nå håper hun på seier i neste sesong av «Mesternes mester»

Nadya er gift med Mads A. Andersen, som jobber som TV-direktør i Aller Media. Sammen har de barna Evie (5) og Lèon (9).

Vunnet NM i dans

– Det er en stor ære å bli spurt om å være en del av idrettsgjengen i «Mesternes mester». Det er favorittprogrammet her i huset, ved siden av «Skal vi danse», smiler hun til Her og Nå.

<b>VINNERE:</b> Nadya har vunnet «Skal vi danse» hele fire ganger. Sist med tidligere «Mesternes mester»-vinner Aleksander Hetland i 2019.
VINNERE: Nadya har vunnet «Skal vi danse» hele fire ganger. Sist med tidligere «Mesternes mester»-vinner Aleksander Hetland i 2019. Foto: Morten Bendiksen, TV2

Les også: Nadya Khamitskaya holdt på å drukne

Nadya har vunnet NM i dans fem ganger, men trodde likevel at det måtte være en spøk da hun ble oppringt med spørsmålet om hun ville være deltager i det populære NRK-programmet.

<b>EKTEMANNEN:</b> Nadya er gift med journalisten Mads Andersen.
EKTEMANNEN: Nadya er gift med journalisten Mads Andersen. Foto: Nastia Vesna

– Jeg trodde først ikke på at det var sant. Jeg føler meg ganske langt unna OL-mestere som Aksel Lund Svindal, selv om idrett og dansemesterskap har vært livet mitt også. Da jeg skjønte etter noen telefonsamtaler med produksjonsselskapet at det faktisk skjer, ble jeg veldig glad for å kunne bli med – og samtidig veldig redd for at jeg er for svak for dette, forteller hun.

Årets innspilling foregår i Kristiansand og Lillesand, der Nadya skal bo tett på de ni andre deltagerne mellom konkurransene.

– Jeg gleder meg mest til å bli kjent med personene bak idrettsheltene som jeg beundrer. Få høre deres historier og hva som har drevet dem opp og frem. Å lære av hverandre, det er så mange små triks idrettsutøvere sitter på som er så nyttige å ha med i arbeids- og privatlivet. Jeg gleder meg til å konkurrere, mest mot meg selv egentlig, for å se hvor mye jeg klarer og tåler, sier Nadya.

Les også: «Pølsa» får ny sjanse i Mesternes Mester: Dette gruer han seg til

Hva gruer du deg mest til?

– Å se hva jeg ikke klarer og tåler. Det er mange tunge øvelser i «Mesternes mester». Jeg aner ikke om jeg klarer å dytte, løfte, kaste og ikke minst klatre over høye barrierer med sekker som kan veie like mye som meg.

– Og så er det noen øvelser der som er så ekstremt mye tyngre, enn de ser ut på TV, som å henge i en jernstang eller holde ballong over hodet. Jeg skal gi jernet, men jeg skal på ingen måte forsøke å slå 90-gradersrekorden til Johann Olav Koss, ler Nadya til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 15/07 2021.

Les også