«Love Actually»

20 år siden «Love Actually»: Slik har det gått med julestjernene

For mange er «Love Actually» den ultimate julefilmen. Nå har det gått 20 år, og vi har dykket ned i hvordan både karrieren og ikke minst kjærlighetslivet har gått for mange av stjernene de to siste tiårene.

<b>FANT LYKKEN TIL SLUTT:</b> I «Love Actually» spiller Hugh Grant rollen som David, Storbritannias nyvalgte statsminister. I 10 Downing Street er Natalie (Martine McCutcheon) nyansatt. Varme følelser oppstår, men ikke uten komplikasjoner.
FANT LYKKEN TIL SLUTT: I «Love Actually» spiller Hugh Grant rollen som David, Storbritannias nyvalgte statsminister. I 10 Downing Street er Natalie (Martine McCutcheon) nyansatt. Varme følelser oppstår, men ikke uten komplikasjoner. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Har du lurt på hvordan det gikk med karakterene i «Love Actually» etter 2003?

I 2017 ble det laget en nesten 17 minutter lang film hvor vi møter flere av karakterene og får se hvordan de lever 14 år senere.

Vi får blant annet et gjensyn med statsministeren David og hans Natalie, artisten Billy, forfatteren Jamie og portugisiske Aurélia, Daniel og stesønnen Sam samt Rufus, Sarah, Juliet og Mark.

Kortfilmen ble laget i forbindelse med en veldedighetsinnsamling i Storbritannia det året. Søk «Red Nose Day Actually» på internett, og du kan se filmen der.

«Love Actually» kan strømmes på TV 2 Play, Netflix og Viaplay.

Hugh Grant

63-åringen fra England har i årene etter «Love Actually» gjort seg bemerket også i andre type roller enn å spille en klumsete, sjarmerende ungkar slik han gjerne gjorde på 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

Han har vært å se i filmer som «American Dreamz», «Music and Lyrics», «Paddington 2» og «Florence Foster Jenkins» sammen med Meryl Streep. Deretter gjorde Hugh stor suksess i en rekke miniserier som «A Very English Scandal» på BBC og «The Undoing» på HBO med Nicole Kidman.

Hugh Grant.
Hugh Grant. Foto: Getty Images

Nå i julen er han aktuell med kinofilmen «Wonka» sammen med sin «Love Actually»-kollega Rowan Atkinson.

Først etter å ha rundet 50 år ble Hugh Grant pappa for første gang. Og da fikk han tydeligvis smaken på det, for mellom 2011 og 2018 fikk han hele fem barn med to ulike kvinner, og to av barna ble født med bare tre måneders mellomrom. Tre av barna har han med den svenske TV-produsenten Anna Eberstein, og de to giftet seg i mai 2018.

Les også: 12 gode julefilmer du kan strømme nå

Martine McCutcheon

47-åringen fra England har kun sporadisk vært å se som skuespiller i de 20 årene som har gått siden «Love Actually». Hun har ikke hatt det så lett og har slitt med store helseutfordringer og økonomiske problemer.

I 2011 fikk Martine diagnosen ME og satt i rullestol i perioder. Hun har også hatt borreliose, og hun forteller at hun i mange år slet med en alvorlig depresjon og måtte takke nei til flere store roller.

I 2017 gjorde Martine, som hadde gitt ut tre album som artist før «Love Actually», comeback med platen «Lost and Found». For to år siden deltok artisten i «The Masked Singer» i et svanekostyme. I 2012 giftet hun seg med sangeren Jack McManus, og i 2015 fikk de sønnen Rafferty sammen.

Martine McCutcheon
Martine McCutcheon Foto: Getty Images

Billy Bob Thornton

68-åringen fra USA har hatt en travel tid etter «Love Actually»-innspillingen. Han har spilt i svært mange filmer som for eksempel «Friday Night Lights» og «Bad Santa 2» og ikke minst TV-serien «Fargo».

<b>DRAKAMP: </b>Billy Bob Thornton spiller den amerikanske presidenten, som kommer på besøk til London. Presidenten prøver seg på statsministerens utkårede, noe som får følger for den gryende romansen.
DRAKAMP: Billy Bob Thornton spiller den amerikanske presidenten, som kommer på besøk til London. Presidenten prøver seg på statsministerens utkårede, noe som får følger for den gryende romansen. Foto: Produsenten

I tillegg til skuespillerkarrieren har han også brukt mye tid på musikk. Billy Bob har gitt ut tre album under eget navn i 2003, 2005 og 2007, og fra 2008 har han gitt ut nye plater nesten årlig med sitt rockeband The Boxmasters.

Samme år som «Love Actually» kom ut, ble han formelt skilt fra skuespillerkollegaen Angelina Jolie. Samme år ble han også sammen med Connie Angland, og de to giftet seg i 2014. Dette er han sjette ekteskap! Til sammen har han fire barn med tre ulike kvinner.

Les også: Hollywood-skiltet ble reddet av Playboy-sjefen Hugh Hefner

Billy Bob Thornton.
Billy Bob Thornton. Foto: Getty Images

Emma Thompson

64-åringen fra England har virkelig ikke ligget på latsiden etter «Love Actually»-suksessen. Etter 2003 har hun vært aktuell med minst én ny film i året. Noen år har hun vært med i 4–5 filmer i løpet av ett år.

<b>VANSKELIG JUL:</b> Emma Thompson og Alan Rickman spilte ekteparet Karen og Harry, men det viser seg i filmen at Harry har en affære med sin sekretær på jobben.
VANSKELIG JUL: Emma Thompson og Alan Rickman spilte ekteparet Karen og Harry, men det viser seg i filmen at Harry har en affære med sin sekretær på jobben. Foto: Produsenten
Emma Thompson.
Emma Thompson. Foto: Getty Images

Emma har vært å se i «Nanny McPhee»-filmene og som professor Rakel Rummelfiold i en rekke «Harry Potter»-filmer i tillegg til «Last Chance Harvey» med Dustin Hoffman og «Cruella» fra 2021. Hun har også skrevet flere bøker om Petter Kanin, en fortsettelse av Beatrix Potters populære bokserie.

I 2018 ble skuespilleren adlet og har rett til å kalle seg Dame Emma Thompson. I 2003 giftet hun seg med skuespilleren Greg Wise. Da hadde de vært sammen siden 1995. I 1999 fikk de datteren Gaia. Paret har også adoptert en foreldreløs barnesoldat fra Rwanda.

Alan Rickman

Alan Rickman fra England døde av kreft 14. januar 2016. Han ble 69 år gammel. I likhet med sin filmkone i «Love Actually», Emma Thompson, har også Alan spilt i «Harry Potter». Han spilte rollen som professor Severus Slur i alle de åtte filmene.

Skuespilleren er også kjent for roller i filmer som «Sweeney Todd – Demonbarbereren fra Fleet Street», «Gambit» og «The Butler».

I 1965 møttes tenåringene Alan og Rima Horton. På begynnelsen av 1970-tallet ble de kjærester, men de giftet seg ikke før i 2012. Bryllupet foregikk i New York og ble ikke bekreftet av Rickman før tre år senere. Paret fikk ingen barn sammen.

<b>HEMMELIG AFFÆRE: </b>På jobbens julefest danser Harry tett med sekretæren Mia, spilt av tyske Heike Makatsch. Senere kjøper han et dyrt gullsmykke til henne i smug.
HEMMELIG AFFÆRE: På jobbens julefest danser Harry tett med sekretæren Mia, spilt av tyske Heike Makatsch. Senere kjøper han et dyrt gullsmykke til henne i smug. Foto: Produsenten

Alan og Rima fikk mange år sammen, men kun fire år som ektepar. I 2016 døde skuespilleren av bukspyttkjertelkreft.

Les også: Sjekk hva Hollywood-stjernene forlanger!

Alan Rickman.
Alan Rickman. Foto: Getty Images

Heike Makatsch

52-åringen fra Tyskland har spilt i en rekke tyske filmer etter «Love Actually», men har også spilt i Hollywood-filmene «Tara Road» med Andie MacDowell fra 2005 og «Boktyven» fra 2013.

Fra 2012 var hun reklamemodell for det franske merket L'Oréal. Året etter at «Love Actually» kom ut, ble det brudd med «James Bond»-skuespilleren Daniel Craig etter et syv år langt forhold.

Heike har tre døtre totalt, de to første med musikeren Max Martin Schröder og den yngste med skuespilleren Trystan Pütter.

Heike Makatsch.
Heike Makatsch. Foto: Getty Images

Rowan Atkinson

68-åringen fra England var godt etablert som skuespiller i Storbritannia med sine roller i komiseriene «Sorte Orm» på 1980-tallet og «Mr. Bean» på 1990-tallet.

Etter «Love Actually» spilte han også inn film nummer to om den noe merkelige Mr. Bean i 2007 i tillegg til å spille tittelrollen i alle tre «Johnny English»-filmene, som er en parodi på «James Bond». Denne julen er Rowan kinoaktuell med «Wonka» sammen med «Love Actually»-kollegaen Hugh Grant.

<b>LEGENDARISK: </b>Harry prøver kjapt å kjøpe et smykke til Mia uten at kona Karen skal se det, men ekspeditøren Rufus, spilt av Rowan Atkinson, setter Harrys tålmodighet på en stor prøve i en legendarisk innpakkingsscene.
LEGENDARISK: Harry prøver kjapt å kjøpe et smykke til Mia uten at kona Karen skal se det, men ekspeditøren Rufus, spilt av Rowan Atkinson, setter Harrys tålmodighet på en stor prøve i en legendarisk innpakkingsscene. Foto: produsent

I 1990 giftet han seg med Sunetra Sastry, og de fikk barna Benjamin og Lily. I 2013 falt skuespilleren pladask for komikeren Louise Ford, ble formelt skilt fra Sunetra i 2015, og sammen med kjæresten fikk han datteren Isla i 2017.

Les også: (+) Dronningen av Playboy er norsk – slik var hennes utrolige karriere

Rowan Atkinsonily.
Rowan Atkinsonily. Foto: Getty Images

Liam Neeson

71-åringen fra Nord-Irland spilte enkemannen Daniel i «Love Actually» i 2003. Bare seks år senere opplevde han også å bli enkemann i virkeligheten. Kona Natasha Richardson, skuespilleren han var gift med i 15 år, døde av en hodeskade etter en skiulykke i Canada i 2009. Sammen fikk de sønnene Micheál og Daniel.

<b>SØRGER SAMMEN: </b>Daniel (Liam Neeson) sørger over tapet av kona Joanna samtidig som han gjør sitt beste for å ta vare på stesønnen Sam (Thomas Brodie-Sangster) og hjelpe ham med hans forelskelse.
SØRGER SAMMEN: Daniel (Liam Neeson) sørger over tapet av kona Joanna samtidig som han gjør sitt beste for å ta vare på stesønnen Sam (Thomas Brodie-Sangster) og hjelpe ham med hans forelskelse. Foto: Produsenten

De siste 20 årene har Liam spilt i en rekke filmer, blant annet de tre «Taken»-filmene fra 2008, 2012 og 2014 og Batman-filmene «Batman Begins» fra 2005 og «The Dark Knight Rises» fra 2012.

Han har også stemmen som løven Aslan i de tre «Narnia»-filmene. De siste årene har skuespilleren vært aktuell med «Cold Pursuit» fra 2019 og «Marlowe» fra i fjor.

Liam Neeson.
Liam Neeson. Foto: Getty Images

Thomas Brodie-Sangster

33-åringen fra England var bare 13 år gammel da han spilte i «Love Actually». To år senere spilte han i filmen «Nanny McPhee» sammen med sine tidligere «Love Actually»-kolleger Emma Thompson og Colin Firth. Deretter ble det roller i «Nowhere Boy» og de tre «The Maze Runner»-filmene.

Thomas Brodie-Sangster.
Thomas Brodie-Sangster. Foto: Getty Images

Thomas har også fått med seg to sesonger av den populære TV-serien «Game of Thrones» før han fikk en av hovedrollene i Netflix-seriene «Godless» og «The Queen's Gambit».Skuespilleren spiller bass i bandet Winnet, som også består av moren, faren og søsteren hans.

Under innspillingen av miniserien «Pistol» møtte han den britiske skuespilleren Talulah Riley. I sommer fortalte paret at de hadde forlovet seg.

Les også: Kjendisenes navn: Dette heter de egentlig

Keira Knightley

38-åringen fra England var bare 18 år gammel da hun spilte i «Love Actually». Kort tid senere gjorde hun suksess med filmer som «King Arthur», «Stolthet og fordom» og «Om forlatelse».

Som 22-åring valgte hun å ta en pause og trekke seg tilbake. Først i 2018 avslørte Keira at årsaken var at hun fikk et sammenbrudd. Det var vanskelig for den unge skuespilleren å takle den voldsomme berømmelsen. Hun ble diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse.

<b>NYGIFT:</b> Juliet (Keira Knightley) og Peter (Chiwetel Ejiofor) gifter seg, og på vei ut av kirken blir de overrasket av et kor og et band blant gjestene som spiller «All You Need Is Love».
NYGIFT: Juliet (Keira Knightley) og Peter (Chiwetel Ejiofor) gifter seg, og på vei ut av kirken blir de overrasket av et kor og et band blant gjestene som spiller «All You Need Is Love». Foto: Produsenten

Keira har også gjort stor suksess som Elizabeth Swann i «Pirates of The Caribbean»-filmene og har spilt i storfilmer som «Anna Karenina» og «The Imitation Game».I 2013 giftet hun seg med musikeren James Righton i Frankrike, og sammen har de døtrene Edie og Delilah.

Keira Knightley.
Keira Knightley. Foto: Getty Images

Bill Nighy

74-åringen fra England har ikke ligget på latsiden etter «Love Actually» og har vært aktuell med minst én film i året siden 2003 og noen ganger opptil fire nye filmer på ett år. Han har i tillegg stått mye på teaterscenen både i West End i London og Broadway i New York.

<b>JAKTEN PÅ EN JULEHIT:</b> Den falmede artisten Billy Mack prøver å få fart på karrieren igjen med en julehit. Han lager en versjon av låten «Love Is All Around», men bytter ut ordet «Love» med «Christmas».
JAKTEN PÅ EN JULEHIT: Den falmede artisten Billy Mack prøver å få fart på karrieren igjen med en julehit. Han lager en versjon av låten «Love Is All Around», men bytter ut ordet «Love» med «Christmas». Foto: Produsenten

Av kjente filmer finner vi blant annet «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest», «Pirates of the Caribbean: At World's End», «The Constant Gardener» og «Notes on a Scandal». For rollen i filmen «Living» i fjor ble Bill nominert til beste skuespiller under årets Oscar-utdeling.

Bill Nighy..
Bill Nighy.. Foto: Getty Images

I 27 år var han sammen med skuespilleren Diana Quick før de gikk fra hverandre i 2008. Sammen fikk de datteren Mary, som også er skuespiller.

Les også: (+) Virginia (26) ble med den 136 kg tunge filmstjernen på rommet – fire dager senere var hun død

Andrew Lincoln

50-åringen fra England har vært å se i flere TV-serier etter «Love Actually», slik som hovedrollen i to sesonger av «Afterlife» og «Strike Back». Aller mest kjent er han likevel som politimannen Rick Grimes i den svært populære zombieserien «The Walking Dead», der han har spilt i 111 episoder til 2018.

<b>HEMMELIG FORELSKET:</b> Mark (Andrew Lincoln) er forloveren til Peter, og Juliet tror at Mark ikke liker henne. Sannheten er at han er håpløst forelsket i bestevennenes kone, og han serverer sannheten mens han viser Juliet selvskrevne plakater på døren hennes.
HEMMELIG FORELSKET: Mark (Andrew Lincoln) er forloveren til Peter, og Juliet tror at Mark ikke liker henne. Sannheten er at han er håpløst forelsket i bestevennenes kone, og han serverer sannheten mens han viser Juliet selvskrevne plakater på døren hennes. Foto: Produsenten

I februar 2024 blir Andrew nok en gang aktuell som Rick Grimes i den nye spin off-serien «The Walking Dead: The Ones Who Live».

I 2006 giftet han seg med Gael Anderson, og de har barna Matilda og Arthur sammen.

Andrew Lincoln.
Andrew Lincoln. Foto: Getty Images

Lúcia Moniz

47-åringen fra Portugal er både artist og skuespiller. Etter «Love Actually» har hun stort sett vært å se i TV-serier, filmer og på teater i Portugal. Hun har gitt ut flere musikkalbum og også gitt ut en kokebok og en fotobok.

<b>VARME FØLELSER:</b> Forfatteren Jamie (Colin Firth) rømmer til utlandet for å skrive etter at han har tatt kona på fersken med sin egen bror. Her møter han portugisiske Aurélia (Lúcia Moniz), som ikke snakker engelsk.
VARME FØLELSER: Forfatteren Jamie (Colin Firth) rømmer til utlandet for å skrive etter at han har tatt kona på fersken med sin egen bror. Her møter han portugisiske Aurélia (Lúcia Moniz), som ikke snakker engelsk. Foto: NTB

Lúcia har spilt i noen få filmer som «Listen» og «Fatima» i 2020, men har vært mest å se på TV med årelange roller i portugisiske serier som «Vingança», «Bem-Vindos a Beirais», «Coração d'Ouro» og «Espelho d'Água».

Fra sitt forhold med musikeren Donovan Bettencourt har hun datteren Julia, som ble født i 2004.

Les også: Marilyn Monroes ulykkelige liv – og ryktene rundt hennes død

Lúcia Moniz.
Lúcia Moniz. Foto: Getty Images

Colin Firth

63-åringen fra England har gjort det svært bra etter «Love Actually». For sin innsats i filmen «Kongens tale» fra 2010, som handler om kong Georges stamming, ble han belønnet medprisen for beste skuespiller under Oscar-utdelingen.

Colin gjorde seg også bemerket som homofil skolelærer i «A Single Man». Selvsagt var han også med i film nummer to og tre i «Bridget Jones»-serien, og han spilte også Harry i begge «Mamma Mia!»-filmene fra 2008 og 2018.

Skuespilleren giftet seg med den italienske produsenten Livia Giuggioli i 1997. Sammen har de sønnene Luca og Metteo. I 2019 fortalte de at de var separert. Colin har også sønnen William fra et tidligere forhold.

Nå er han kjæreste med den amerikanske manusforfatteren Maggie Cohn, som han møtte under innspillingen av HBO-serien «The Staircase».

Colin Firth.
Colin Firth. Foto: Getty Images

Laura Linney

59-åringen fra USA har gjort seg bemerket i både TV-serier og filmer og har blitt nominert til både Oscar, Emmy og Golden Globe. Fra 2010 til 2013 spilte hun hovedrollen som den kreftsyke Cathy i «The Big C». Laura var også produsent for serien, som har vunnet en rekke priser.

<b>HÅPLØST:</b> Sarah (Laura Linney) er forelsket i kollegaen Karl (Rodrigo Santoro), men hver gang noe romantisk er på gang, ringer Sarahs bror Michael. Han bor på institusjon, og Sarah føler at hun er nødt til å ta telefonen.
HÅPLØST: Sarah (Laura Linney) er forelsket i kollegaen Karl (Rodrigo Santoro), men hver gang noe romantisk er på gang, ringer Sarahs bror Michael. Han bor på institusjon, og Sarah føler at hun er nødt til å ta telefonen. Foto: Produsenten

Fra 2017 til 2022 hadde hun også en av hovedrollene i Netflix-serien «Ozark». Hun har spilt i en rekke stykker på Broadway de siste 20 årene også.

I 2009 giftet skuespilleren seg med Marc Schauer, og det var faktisk «Love Actually»-kollegaen Liam Neeson som fulgte henne opp kirkegulvet. En måned før Laura rundet 50 år, fødte hun sitt aller første barn, sønnen Bennett.

Les også: Stjernenes uhyggelige stalkere: La en grufull plan for å ta Bieber

Laura Linney.
Laura Linney. Foto: Getty Images

Joanna Page

46-åringen fra Wales har kun spilt i noen få filmer etter «Love Actually», men har derimot vært svært aktiv på TV både som skuespiller og etter hvert programleder. Fra 2007 til 2010 hadde hun hovedrollen i BBCs komiserie «Gavin & Stacey».

Joanna Page.
Joanna Page. Foto: Getty Images

De siste årene har Joanna vært programleder for «Shop Well for Less» og «The Pet Show», og tidligere i år ble hun en av de faste paneldeltagerne i talkshowet «Loose Women» på ITV.

I desember 2003 giftet hun seg med den britiske skuespilleren James Thornton, og sammen har de fire barn.

Martin Freeman

52-åringen fra England har ikke ligget på latsiden etter «Love Actually». I syv år spilte han Dr. Watson i den populære BBC-serien «Sherlock».

<b>GOD TONE:</b> John (Martin Freeman) og Judy (Joanna Page) møtes på jobb. Begge to er «body doubles» for skuespillere og spiller inn sexscener sammen. Privat er de derimot svært sjenerte.
GOD TONE: John (Martin Freeman) og Judy (Joanna Page) møtes på jobb. Begge to er «body doubles» for skuespillere og spiller inn sexscener sammen. Privat er de derimot svært sjenerte. Foto: NTB

På filmlerretet har han også gjort det godt, ikke minst med de tre «Hobbiten»-filmene fra 2012 til 2014. Her spilte han den kjente karakteren Bilbo Baggins. Martin har også spilt hovedrollen som Rembrandt i filmen «Nightwatching» og TV-serien «Fargo».

I rundt 15 år var han sammen med skuespilleren Amanda Abbington. De har barna Joe og Grace sammen. Nå er han kjæreste med skuespilleren Rachel Mariam.

Les også: Filmen utløste opptøyer og panikk i gatene: − Hvor kommer foreldrene inn i bildet? Får Oslos gutter og jenter være ute så lenge de vil?!

Martin Freeman.
Martin Freeman. Foto: Getty Images

Rodrigo Santoro

48-åringen fra Brasil har vært travel med filmer og TV-serier både i Hollywood og i Brasil etter suksessen med «Love Actually» i 2003. Tre år senere spilte han den persiske kongen Xerex i «300» og i oppfølgeren «300: Rise of an Empire».

Rodrigo har også hatt roller i store TV-serier som «Lost» og «Westworld», hvor han spilte mot norske Ingrid Bolsø Berdal. Brasilianeren har også vært å se i filmene «Che» fra 2008, «I Love You Phillip Morris» fra 2009 og «Ben-Hur» fra 2016.

De 10 siste årene har han vært sammen med brasilianske Mel Fronckowiak, som også er skuespiller. Sammen har de datteren Nina, som ble født i 2017.

Rodrigo Santoro.
Rodrigo Santoro. Foto: Getty Images

Kris Marshall

50-åringen fra England har spilt inn både filmer, TV-serier og stått på scenen etter suksessen med «Love Actually».

For norske TV-seere er han nok aller mest kjent som etterforskeren Humphrey Goodman i «Mord i paradis», som gikk på NRK i flere sesonger. Tidligere i år kom serien «Beyond Paradise», som er en spin-off av «Mord i paradis».

<b>OMSVERMET:</b> Colin jakter på kjærligheten, men har ikke draget i England. Han reiser til Milwaukee i USA og blir omsvermet allerede på første bartur. Her med Carol-Anne (Elisha Cuthbert, kjent fra TV-serien «24»), Jeannie (January Jones, senere kjent fra «Mad Men») og Harriet (Shannon Elizabeth), som han tar med seg tilbake til London.
OMSVERMET: Colin jakter på kjærligheten, men har ikke draget i England. Han reiser til Milwaukee i USA og blir omsvermet allerede på første bartur. Her med Carol-Anne (Elisha Cuthbert, kjent fra TV-serien «24»), Jeannie (January Jones, senere kjent fra «Mad Men») og Harriet (Shannon Elizabeth), som han tar med seg tilbake til London. Foto: NTB

Fem år etter «Love Actually» opplevde han noe svært dramatisk. Kris ble påkjørt av en bil i Bristol. Det endte med hodeskade og punktert lunge. Skuespilleren lå i kunstig koma på intensivavdelingen i flere dager. Tre uker etter ulykken ble han friskmeldt, og han sto på teaterscenen igjen.

Kris giftet seg med Hannah Dodkin i 2012, og sammen har de barna Thomas og Elsie.

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2023, og sist oppdatert 22/12 2023.

Les også