Apple med rekordresultater

Tjener 1 milliard...hver dag

Apple tjener sinnsvakt mye penger på at du og jeg tømmer Apple-butikkene for iPhone 6 og iPad Air.

REKORD: Mange lurte på hvordan det skulle gå med Apple da Tim Cook tok over etter Steve Jobs.

REKORD: Mange lurte på hvordan det skulle gå med Apple da Tim Cook tok over etter Steve Jobs.

Publisert Oppdatert

1 milliard kroner hver dag. Det er summen Apple-sjefen Tim Cook hver dag kan sette i banken når kassaapparatene i Apples butikker telles opp etter arbeidsdag.

Rekorden er så solid at NRK Radio i dag meldte at dette er det høyeste resultatet noe børsnotert selskap noen gang har meldt.

Totalt endte resultatet etter det som for Apple er 1. kvartal 2015 på 18 milliarder dollar. Med dagens dollarkurs blir det 140 milliarder kroner. Fordelt over tre måneder, så blir det altså en milliard kroner hver dag.

Rekordresultatet kommer etter en rekordomsetning på 74,6 milliarder dollar (580 milliarder kroner). I regnskapet er Apples eiendeler summert til 261 milliarder dollar – eller drøyt 2.000 milliarder kroner. Til sammenligning er oljefondet (Statens pensjonsfond utland) en verdi i dag på 6.600 milliarder kroner.

Rekordresultatet kommer etter et eventyrlig salg av iPhone. Som kjent kom Apple med to nye modeller i fjor høst, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Totalt ble det solgt 74,5 millioner Apple-mobile i løpet av oktober, november og desember. Dette tallet inkluderer også tidligere modeller, som iPhone 5 og iPhone 5s. Salget er 46 prosent høyere om vi sammenligner salget med samme periode i 2013 (Apples 1. kvartal 2014).

Apple solgte også godt med iPad-er. Her endte tallet på 21,4 millioner enheter, som er en nedgang på 18 prosent i forhold til samme kvartal ett år tidligere.

Veksten i Mac-salget ser ut til å ha flatet ut i forhold til forrige kvartal, men i forhold til samme kvartal i fjor hadde Apple en vekst på 14 prosent.

Hvor stopper det? Det er ikke godt å si, for nå går ryktene om en ny iPhone 6s og noen hevder sågar at Apple vil lansere både en iPhone 6s og en iPhone 7 i løpet av 2015.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning