LG V10

Stor toppmobil

Endelig i Norge.

KAMERAMOBIL: LG V10 har et utmerket kamera om bord som blant annet lar deg fotografere i råformat, og styre eksponering og fokus manuelt både under fotografering og filming.
KAMERAMOBIL: LG V10 har et utmerket kamera om bord som blant annet lar deg fotografere i råformat, og styre eksponering og fokus manuelt både under fotografering og filming. Foto: Lars Vidar Nordli
Publisert Oppdatert
INFOSKJERM: LG V10 har en ekstra skjerm øverst på 2,1 tommer og med en oppløsning på 160 x 1040 piksler.
INFOSKJERM: LG V10 har en ekstra skjerm øverst på 2,1 tommer og med en oppløsning på 160 x 1040 piksler. Foto: LG

LG V10 er egentlig noen måneder gammel allerede. Den ble lansert i USA og Sør-Korea allerede i oktober i fjor.

Det er likevel først nå mobilen har kommet til Norge. Og godt er det, for det er en skikkelig godbit av en mobil LG har skrudd sammen denne gangen.

Ekstra skjerm

Spesifikasjonene kan ved første øyekast minne om LG G4, selskapets forrige toppmodell som kom på vårparten i fjor. Likevel er det noen viktige forskjeller.

For å ta det mest åpenbare først, V10 har en ekstra skjerm på 2,1 tommer helt øverst på fremsiden av mobilen. Denne kan brukes til å vise informasjon når hovedskjermen er slått av, eller snarveier og varsler mens mobilen er i bruk.

Etter ca. en ukes bruk synes vi absolutt denne ekstraskjermen kan være praktisk, men på ingen måte en nødvendighet. Vi likte spesielt godt at du kan svare på samtaler via ekstraskjermen om du står opptatt i en annen app når noen ringer.

App-snarveiene kan også være praktiske, uten at vi tror vi hadde følt et stort savn om de ikke var der. Kanskje denne ekstraskjermen vil føles mer uunnværlig etter lengre tids bruk.

Litt bedre

Spesifikasjonene ellers minner som sagt om LG G4. Her får du 16 megapiksel kamera, 4K-opptak, en seks-kjernet prosessor som kjører på 1,44  og 1,82 GHz, Android 5.1 og en høyoppløst LCD-skjerm med 2560 x 1440 piksler.

Likevel greier V10 å overgå G4 på enkelte punkter. Blant annet har den en litt større skjerm på 5,7 tommer istedenfor 5,5. Her får du også 4 GB RAM mot 3 GB på G4, og fingeravtrykksleser.

I tillegg har V10 også lydopptak via tre mikrofoner. LG har også bygget en DAC inn i mobilen, hvilket skal gi enda bedre lyd via hodetelefonutgangen.

Utseendemessig er mobilen litt større i høyden og bredden, men samtidig litt tynnere. Der G4 er nesten 1 cm tykk, nøyer V10 seg med 8,6 mm. Vi synes metallkantene og den gummierte baksiden gir den et pent utseende samtidig som den fremstår som solid.

LG lover da også at kantene i rustfritt stål skal tåle dobbelt så mye som plastikk, og ti ganger mer enn aluminium. Dermed skal den være mindre utsatt for knust skjerm som følge av at den faller i bakken og lander på et hjørne.

Bra ytelse

LG V10 er en kraftig mobil, men langt fra kraftigst på markedet. I ytelsestestene våre presterer den på linje med G4, og litt bedre i noen tester. Det kan skyldes at V10 har 1 GB mer RAM og gå på, for prosessoren og grafikkbrikken er akkurat den samme i de to telefonen.

Da G4 kom ut i fjor vår presterte den litt dårligere enn både Samsung Galaxy S6 og Sony Xperia Z5. I mellomtiden har begge disse mobilene blitt oppgradert med Galaxy S6 Edge+ og Sony Xperia Z5 Premium, så dermed ligger V10 enda litt lengre bak toppmodellene enn G4 gjorde.

Likevel er dette slett ingen sinke. Den takler det aller meste av apper, og grensesnittet er både raskt og responsivt.

Dobbel selfie

En annen ting som får V10 til å skille seg fra andre mobiler er de doble frontkameraene. Hva skal du med det? Det er faktisk LG sin måte å gi deg optisk zoom på frontkameraet. Riktignok en zoom med bare to brennvidder.

Spesifikasjoner for LG V10

 • Operativsystem: Android 5.1.1
 • Skjermstørrelse: 5,7 tommer
 • Skjermoppløsning: 2560 x 1440 piksler
 • CPU: Quad-core 1,44 GHz + Dual-core 1,82 GHz
 • RAM: 4 GB
 • Kamera: 16 megapiksler
 • Video: 3840 x 2160 piksler, 30 bps
 • Sekundert kamera: 5 megapiksler
 • Fotolys: Dual LED
 • Data: GPRS, Edge, 3G, 4G opp til 300 Mbps
 • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: v4.1 med A2DP
 • GPS: aGPS, GLONASS
 • Radio: FM-radio
 • NFC: Ja
 • Internlagring: 32 GB
 • Minnekort: MicroSD opp til 2 TB
 • Batterikapasitet: 3000 mAh
 • Mål: 15,96 x 7,93 x 0,86 cm
 • Vekt: 192 gram
 • Laveste nettpris: 6490 kroner hos Cyberphoto.no

For mens det ene kameraet har en bildevinkel på 80 grader, og perfekt for enkelbilde av deg selv, har det andre kameraet en kraftigere vidvinkel med 120 graders bildevinkel. Da er det lettere å få med venner på selfien.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

FARGER: LG V10 finnes i flere farger, men foreløpig har vi bare sett den sorte varianten i norske nettbutikker.
FARGER: LG V10 finnes i flere farger, men foreløpig har vi bare sett den sorte varianten i norske nettbutikker. Foto: LG

Utmerket kamera

Uten at LG har bekreftet det mistenker vi at V10 har samme kamera som G4, og det er slettes ingen ulempe. På tampen av fjoråret kåret vi nemlig LG G4 til årets beste kameramobil, i hard konkurranse med Samsung Galaxy S6 og HTC One M9, og ikke minst nye iPhone 6S Plus.

FULL KONTROLL: LG V10 lar deg få full kontroll over foto og videoopptakene. Her kan du fokusere manuelt mens du filmer, eller endre eksponering uten å stoppe opptaket.
FULL KONTROLL: LG V10 lar deg få full kontroll over foto og videoopptakene. Her kan du fokusere manuelt mens du filmer, eller endre eksponering uten å stoppe opptaket. Foto: LG

Kameraappen er ganske lik som på G4. Du får muligheten til å styre det aller meste av innstillinger helt manuelt, og å fotografere i råformat.

Nytt er det at denne muligheten er utvidet til å også gjelde videoopptak. Det betyr at du kan styre alt fra lysfølsomhet og lukkertid til fokus og hvitebalanse mens du filmer.

Du kan til og med endre fokus manuelt under opptak.

Bildekvaliteten legger seg tett opp mot det vi tidligere har fått fra G4, og det er ikke så rart siden kameraspesifikasjonene er helt like.

LG V10 er uansett en utmerket kameramobil, og har sammen med G4 ett av de beste mobilkameraene på markedet akkurat nå.

Konkurrerer mot seg selv

I øyeblikket er det nok LGs egen G4 som er den største konkurrenten til V10. I skrivende stund får du LG G4 hele 2500 kroner billigere enn V10. Forskjellene mellom de to modellene er ikke store, så om du vil ha en god kameramobil til en billig penge, så er G4 et bedre valg akkurat nå.

Også Samsung Galaxy S6 koster ca. 1300 kroner mindre i øyeblikket, og det er fortsatt en god mobil som yter litt bedre enn V10, og også har et bra mobilkamera.

Samtidig er det sannsynlig at LGs nye flaggskip G5 blir annonsert neste måned på Mobile World Congress i Barcelona. Dermed blir V10 skvist mellom G4 som er mye billigere og G5 som nok får både oppgradert prosessor og kamera.

SLANK: LG V10 er stor men tynn. Med sine 8,6 mm er den likevel ikke tynnest i klassen.
SLANK: LG V10 er stor men tynn. Med sine 8,6 mm er den likevel ikke tynnest i klassen. Foto: LG

Vil du lese flere slike saker?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning