Withings Pulse Ox

Flerbruksmåleren

Puls Ox fra Withings er en allsidig aktivitetslogger med mange bruksområder, men med en stor svakhet.

ARBÅND: Pulse Ox fra Withings kan brukes som et aktivitetsarmbånd eller den kan festes i beltet med et klips.
ARBÅND: Pulse Ox fra Withings kan brukes som et aktivitetsarmbånd eller den kan festes i beltet med et klips. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Vi tar svakheten først: Skjermen. Den er for så vidt helt ok til de fleste oppgaver, men utendørs i litt skarpt sollys er det umulig å se hva som står på skjermen. Hvor viktig det er for deg må du vurdere selv.

Fleksibel

Withings Puls Ox (tidligere Puls O2) har et litt annerledes design enn de øvrige aktivitetsarmbåndene i denne testen.

Aktivitetsmåleren er formet mer som en vanlig «gammeldags» skritteller. Denne enheten kan festes til et armbånd eller i et klipps som kan festes til beltet eller du kan putte den i lommen. Dette gjør Puls Ox til et fleksibelt alternativ. Det gjør at du kan putte aktivitetsloggeren i lommen om du ønsker å bruke en litt mer eksklusiv klokke til jobb og fritid. Enkelte vil også kanskje også unngå å «flashe» at de går med en aktivitetslogger.

Konservativ

Selv om utseende på Puls Ox er alt annet enn konservativt, så er skrittelleren en av de mest konservative i testutvalget. Den er svært tett på Garmin Vivofit 2, som vi anser for å være både nøktern og riktig.

Pulse Ox teller også antall høydemeter du samler i løpet av en dag.

Synkroniseringen mot mobilen foregikk stort sett greit, men vi opplevde flere ganger at vi måtte vente på at informasjonen på vår side på nettportalen til Withings måtte oppdateres.

Batterilevetiden på Pulse Ox er også imponerende. Den varer i opp til to uker på en lading – og ladningen skjer ganske enkelt med en mikro USB-kabel. Det gjør også at tilgangen på lademuligheter er stor.

FLEKSIBEL: Pulse Ox fra Whitings er et fleksibelt aktivitetsarmbånd som kan brukes både som armbånd og som et klips i beltet.
FLEKSIBEL: Pulse Ox fra Whitings er et fleksibelt aktivitetsarmbånd som kan brukes både som armbånd og som et klips i beltet. Foto: Produsent

Puls og oksygenmetning

Pulse Ox har også mulighet for å måle pulsen din, men da må du løsne selve Puls Ox-enheten fra armbåndet eller belteklipset og holde fingeren mot en leser på baksiden. Denne leseren måler også oksygenmetningen i blodet. Hvor stor verdi dette måletallet har er vi litt usikker på. Siden den normale variasjonen ligger mellom 96-99 prosent og vi alltid fikk målinger på 98 eller 99 prosent, er vel dette mer for å kontrollere at du er «normal».

Spesifikasjoner: Withings Pulse Ox

 • Type: Aktivitetsmåler/armbånd & belteklips
 • Skjerm: Ja, OLED 128 x 32 punkter
 • Kommunikasjon: Bluetooth 4.0
 • Telefon/handsfri: Nei
 • Varsler (samtale/e-post/sms): Nei
 • GPS: Nei
 • Pulsmåler: Ja, manuell måling
 • Batterilevetid: 3-5 dager
 • Vanntett: Nei, sprutsikker
 • Vekt: 26 gram m/rem – 9 gram uten
 • Annet: Måler oksygenmetning i blodet

Et nyttig bruksområde kan være om du trener i høyden. Da kan det være nyttig å måle oksygenmetningen.

Manuell søvnlogger

Søvnloggingen på Puls Ox ble vi aldri helt venn med. Skal søvnlogging fungere, bør den være automatisk, slik den er hos aktivitetsarmbåndene til Fitbit.

På Puls Ox må du manuelt slå på og av søvnloggingen. Gjør du det vil du få vite litt om du sover lett, tung eller urolig. I vår testperiode glemte vi ofte å slå den på og om vi husket å slå den på om kvelden, glemte vi gjerne å slå den av om morgenen. Men om du husker å bruke den aktivt, kan du nok finne litt ut av søvnmønsteret ditt og bruke det for eksempel til å teste ut om du sover bedre om du legger deg og står opp på andre tidspunkt enn det som er normalt for deg.

Oppsummering

Withings Puls Ox har mye bra å by på. Vi skulle gjerne sett at skjermen var bedre i dagslys og at søvnloggingen var automatisert. For øvrig så liker vi godt måten Pulse Ox logger aktiviteten vår. Det er ikke alltid like lett å forstå totalbildet ved å se på skjermen på armbåndet, men både appen og nettportalen gir god og meningsfull informasjon. Et lite minus for at nettportalen noen ganger trengte noen minutter for å bli oppdatert. Withings mangler også de sosiale delingsfunksjonen som mange av de andre appene har, men dette skal vist nok være på vei.

Økosystemet til Withings er også voksende og du får både en vekt, blodtrykksmåler, HD-kamera med måling av luftkvaliteten og smartklokken Activité.

MED PULSMÅLER: Pulse Ox måler både puls og oksygenmetning i bloder.
MED PULSMÅLER: Pulse Ox måler både puls og oksygenmetning i bloder. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning