Withings Activité

Smart aktivitetsklokke

Dette er ikke en smartklokke. Det er en smart klokke.

KLOKKE: Ingen kommer til å mistenke deg for å gå med et aktivitetsarmbånd, men Withings Activite er faktisk akkurat det. I tillegg til å være et stilig armbåndsur.
KLOKKE: Ingen kommer til å mistenke deg for å gå med et aktivitetsarmbånd, men Withings Activite er faktisk akkurat det. I tillegg til å være et stilig armbåndsur. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Withings Activité lurer alle. Den ser ut som en vanlig klokke og den oppfører seg som en vanlig klokke, men bak skallet er den full av overraskelser.

For bak det stilige ytre på Withings Activité, så skjuler det seg en brukbar aktivitetslogger - eller aktivitetsarmbånd om du vil. Den har ingen mulighet for å installere apper eller å brukes som handsfri mot mobilen, som er funksjoner vi har sett på aktivitetsarmbånd/smartklokker som Samsung Gear Fit og Sony Smartband Talk SWR30.

Aktivitetsklokke

Withings Activité ser ut som en helt vanlig analog klokke. Den er rund, den har urskive med glass, to visere og den har en rem laget av skinn fra franske kalver. Noen vil kanskje spørre deg om du har ny klokke, men ingen vil spørre deg om du har skaffe deg et aktivitetsarmbånd.

Du vi kunne få to spørsmål av personer som er litt observante. Det ene er et spørsmål om hva den lille ekstraviseren er og noen vil sikkert lure på hvorfor du velger å svømme rundt med en tilsynelatende flott klokke.

(Testen av Withings Activité fortsetter under bildet)

STILIG: Vi synes Withings Activite er stilig. Remen er av kalveskinn og urskiven er dekket med Sapphire-glass, som skal være ripesikkert.
STILIG: Vi synes Withings Activite er stilig. Remen er av kalveskinn og urskiven er dekket med Sapphire-glass, som skal være ripesikkert. Foto: Produsent

Logger en del

Verdt å merke seg er at Withings Activité er en aktivitetslogger og ikke en puls- eller treningsklokke/armbånd. Klokken logger hvor aktiv du er i løpet av døgnet. Det vil si, klokken teller primært skritt og løping. Den logger også distansen du har tilbakelagt og en estimerer et kaloriforbruk basert på det du har registret i appen og aktiviteten du gjør i løpet av dagen.

Spesifikasjoner: Withings Activité

  • Type: Klokke med aktivitetsmåler
  • Kommunikasjon: Bluetooth
  • Måler: Skritt, søvn og løping. Svømming kommer.
  • Rem: Avtagbar, kalveskinn og plast
  • Størrelse: UR: 36,3 mm i diameter
  • Vekt: 37 gram

Klokken skal også bli oppdatert slik at den støtter automatisk logging av svømming. Sykling logges ikke. Aktiviteten din i løpet av dagen kan du lese av på den lille ekstraviseren på klokken. Den teller oppover fra null til hundrede – og begynner på nytt om dagens skrittkvote er oppfylt. Det fine med Activité er at du ikke trenger å forholde deg til den på noen annen måte enn som en vanlig klokke. For her skjer all logging automatisk.

Klokken logger også automatisk hvordan du sover.

Jakter du på en mer avansert trenings- og pulsklokke, så må du se på alternativer som Garmin Fenix 3 eller Garmin Forerunner 920XT.

App eller nettside

Siden informasjonen du får fra selve klokken er sparsom, må du gå til appen på mobilen eller logge på din Withings-konto på nett for å se hva klokken har logget der. Vi opplevde flere ganger at appen indikerte at noe nytt hadde skjedd, uten at det alltid var like enkelt å forstå hva, når vi åpnet appen.

Klokken kan også fungere som en «stille» vekkerklokke ved at den vibrerer på armen når alarmen går.

Våre tester viser at Activité er en ganske presis, men konservativ aktivitetslogger. Det betyr at du ikke får noe gratis, slik vi har sett på armbåndene fra Fitbit. På en litt rolig «kontordag» uten trening på kvelden, logget Activité 5401 skritt mens Fitbit Surge hadde registrert 9001 skritt.

Et lite minus for at det er vanskelig, for ikke å si umulig, å se viserne når det er helt mørkt i rommet.

Kvalitet

Activité oser av kvalitet. Klokken er «Swiss-made» med ripesikkert Sapphire-glass og rem av behagelig kalveskinn. I tillegg slipper du å tenke på å lade klokken, siden den er utstyrt med et batteri (CR2025) som minst skal være i åtte måneder.

Skal du svømme med klokken, følger det med silikonrem som du etter litt øving klarer å skrifte relativt raskt.

Dobbelklikker du på selve urskiven, så flytter faktisk viserne seg slik at du ser hvilket tidspunkt alarmen er innstilt på.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning