Garmin Vivofit 2

For den treningsglade

Vivofit 2 er for deg som mener alvor med treningen.

GODT KJØP: Garmin Vivofit 2 er et godt kjøp. Modellen Vivofit 2 HRM har også støtte for pulsbelte.
GODT KJØP: Garmin Vivofit 2 er et godt kjøp. Modellen Vivofit 2 HRM har også støtte for pulsbelte. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Garmin Vivofit 2

  • Type: Aktivitetsmåler/armbånd
  • Kommunikasjon: Bluetooth 4.0
  • Telefon/handsfri: Nei
  • Varsler (e-post/sms): Nei
  • GPS: Nei
  • Pulsmåler: Støtte for pulsbelte
  • Batterilevetid: Over ett år
  • Vanntett: Ja, ned til 50 meter
  • Vekt: 25,5 gram

Bak ett traust førsteinntrykk skjuler det seg en aldri så liten perle av en treningslogger i Vivofit 2. Den er riktig nok litt tyngre å forstå enn noen av de andre i denne testen, men den har likevel mye å by på. Den har for eksempel et «evigvarende» batteri (ett år) og den er vanntett. Det er to viktige egenskaper for et aktivitetsarmbånd.

Støtter pulsbelte

Vivofit 2 logger skritt, kalorier, søvn og puls om du har koblet til en kompatibel pulsmåler.

I våre tester er Vivofit 2 blant de mer konservative når det kommer til å telle skritt, men er likevel godt innenfor akseptabel feilmargin i vår testrute. Vivofit 2 skal også tilpasse seg aktivitetsnivået ditt, slik at du får større utfordringer jo bedre du blir. Armbåndet gir også beskjed når du har vært inaktiv for lenge og viser både ved hjelp av en indikator og et lydsignal at det er på tide å bevege seg.

En knapp

Aktivitetsarmbåndet Vivofit 2 har bare en knapp. For å få tilgang til informasjon som antall skritt, brukte kalorier med mer, trykker man et raskt trykk. For å aktivere ulike funksjoner holdes knappen inne til den ønskede funksjonen dukker opp.

Vi synes mobilsynkroniseringen er litt treg. Vi synes også at selve appen er litt treg. Når du starter en treningsøkt via armbåndet, logges den automatisk som en løpetur. For å redigere aktiviteten, må du inn på din konto på Garmin Connect på nett og endre den til for eksempel sykkel, gange eller svømming.

Garmin Connect er på sin side er en kilde til informasjon om hva som er logget av aktiviteter og treningsøkter. Her kan du også planlegge treningsøkter, men det krever at du har en litt mer avansert pulsklokke fra Garmin.

Robust design

Garmin Vivofit 2 er et traust aktivitetsarmbånd med et litt kjedelig, men robust design. Oppsiden er «evigvarende» batterikapasitet, nøktern logging av din aktivitet og en ok nettjeneste via Garmin Connect. Dette er armbåndet som tåler lange og svette treningsøkter og «økosystemet» gjør at du kan oppgradere til relativt avanserte pulsklokker etter hvert som formen og treningsiveren din øker.

GODT KJØP: Garmin Vivofit 2 er et godt kjøp. Modellen Vivofit 2 HRM har også støtte for pulsbelte.
GODT KJØP: Garmin Vivofit 2 er et godt kjøp. Modellen Vivofit 2 HRM har også støtte for pulsbelte. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning