Garmin Forerunner 920XT

Er dette den råeste treningsklokka akkurat nå?

Når du legger pulsklokka, GPS-en, fitness-armbåndet og smartklokka inn i ett og samme produkt, får du Garmin Forerunner 920XT.

Garmin Forerunner 920XT kommer i to fargevarianter, og er nok den mest avanserte multisportklokken som er tilgjengelig nå.
Garmin Forerunner 920XT kommer i to fargevarianter, og er nok den mest avanserte multisportklokken som er tilgjengelig nå. Foto: produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Garmin Forerunner 920XT

  • Sporingssystem: GPS og Glosnast
  • Kommunikasjon: Bluetooth og WiFi
  • Støttede sensorer: ANT+
  • Skjerm: 2.9 x 2.1 cm
  • Skjermoppløsning: 205 x 148 piksler
  • Mål: 48 x 55 x 12.7 mm
  • Vekt: 61 gram

Dette må være den mest fullstappede treningsklokka vi har sett så langt. Den er full av teknologi og fullstappet med funksjonalitet, men likevel veier den bare 61 gram. Den er relativt stor på armen, men ikke overveldende. De fysiske målene er 48 x 55 x 12.7 mm. Er du på jakt etter avansert pulsklokke til trening, så kommer du ikke utenom å måtte vurdere Garmin Forerunner 920XT.

Alt er litt bedre

Det Garmin har gjort med denne klokka er å ta forrige versjon, Forerunner 910XT og gjort alt litt bedre. Men så har de også puttet inn funksjonaliteten fra aktivitetsarmbåndet Vivofit. I tillegg er det smartklokkefunksjonalitet mot mobiltelefonen, som går ut på å vise varsler fra mobilen på klokkeskjermen. Sist har de også gjort 920XT til en fjernkontroll for Garmins actionkamera Virb Elite.

Her er det både ANT+ for kommunikasjon med pulssensorer, sykkelsensorer, fotsensorer og så videre. Bluetooth for kommunikasjon med mobilen, og WiFi for direkteopplasting av data mot nettportalen Garmin Connect.

Til daglig er treningsfunksjonaliteten avslått, og du bruker klokka som en vanlig klokke. Da er også varslingsbiten mot mobilen og aktivitets-trackeren aktivert.

Imponerende batterikapasitet

I denne modusen er batterikapasiteten imponerende god. Vi fikk aldri sjansen til å se akkurat hvor lenge klokka holder koken i dette modusen, men ved en anledning, i en sykdomsperiode uten trening, gikk det nesten 14 dager mellom to ladinger. Dermed fungerer klokka i høyeste grad som hverdagsklokke.

I dette hverdagsmoduset, om vi skal kalle det for det, holder klokka styr på skrittene du går. Den kan også minne deg på å bevege deg.

Den måler også søvn innenfor et tidsintervall du selv setter. Dersom du har en stillesittende jobb, vil den vibrere og gi beskjeden «Beveg deg!» om du sitter for lenge.

Alle disse dataene synkroniseres kontinuerlig mot smartmobil-appen Garmin Connect, og derfra til nettjenesten Garmin Connect.

Avansert treningsverktøy

Forerunner 920XT er nok mye utviklet mot triatleter, og dermed svømming, sykling og løping.

Andre kondisjonsidretter er ikke utelukket, men det er ikke egne modus for andre enn de nevnte grenene. Alle modus kan imidlertid skreddersys dine egne preferanser, men det betyr at du må endre aktivitetstypen i Garmin Connect etter endt langrennstur eller lignende (mange på langrennslandslaget bruker likevel 920XT).

Listen over måledata er enorm. For løping kan vi nøye oss med å si at pulsbåndet er en ny versjon som også måler hvor lenge du har kontakt med bakken for hvert skritt, og hvor mye du spretter opp og ned når du løper. I tillegg til skrittelleren i selve klokka, gjør det at løpenerder kan gå bananas i analysering og optimalisering av løpsteknikken.

Apropos teknikk, prøvde vi også fjernkontrollfunksjonen mot Garmin Virb-kameraet, noe som viste seg å være både praktisk og nyttig til f.eks. teknikktrening på ski.

Klokka kan også måle alt en sykkel-GPS kan. Forskjellen fra en sykkel-GPS er at skjermen er mindre og at du har den på armen, men alt av måledata er der.

Til svømming innendørs bruker klokka et akselerometer, slik at lengden kan kalkuleres (du må legge inn bassenglengden på forhånd).

Klokka er relativt stor, men likevel både nett og lett når vi sammenligner med andre smartklokker og multisportklokker.
Klokka er relativt stor, men likevel både nett og lett når vi sammenligner med andre smartklokker og multisportklokker.

Brukervennlig og intuitiv

Forerunner 920XT er lett å sette opp og intuitiv i bruk.

Det tar i hvert fall ikke lang tid å bli kjent med klokka. Vi likte svært godt klokka til hverdags som aktivitetsmåler.

Varslings-funksjonene mot mobilen er grunnleggende, men likevel veldig praktiske fordi man kan lese i displayet hvorfor mobilen piper, slik at man kan velge om man vil fiske den opp fra lomma ute på treningstur eller om man vil vente til man kommer hjem.

Selve treningsfunksjonene er veldig avansert, og vi er mildt sagt imponert over hvor mye teknologi Garmin har klart å stappe inn i klokka.

Det at klokka selv sørger for opplasting til Garmin Connect, enten via mobilen (bluetooth) eller WiFi når man kommer inn døra, gjør det ekstra brukervennlig. Garmin har flere spennende klokkenyheter på gang  - om det ikke var for disse hadde vi kjøpt 920XT med en gang!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning