Sony Smartband Talk SWR30

Uforløst potensial

En app eller to er alt som skal til for å gjøre Sonys snakkende aktivitetsarmbånd virkelig interessant.

KLOKKE: Sony Smartband Talk SWR30 måler aktiviteten din gjennom dagen og du kan bruke den som en handsfri løsning mot mobilen.
KLOKKE: Sony Smartband Talk SWR30 måler aktiviteten din gjennom dagen og du kan bruke den som en handsfri løsning mot mobilen. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Sony har med Smartband Talk SWR30 laget et lekkert og brukervennlig aktivitetsarmbånd.

Armbåndet er avhengig av Sonys Lifelog-app for å fungere. Appen kan brukes på alle Android-mobiler som har Android versjon 4.4 eller nyere.

Sony Smartband Talk SWR30 er et av de aller nyeste tilskuddene på Sonys etter hvert rikholdige portefølje med «påkledd» teknologi.

Vi har tidligere vært sånn passe fornøyd med Sonys smartklokke, Sony SmartWatch 3 SWR50. Med Sony Smartband Talk SWR30 har Sony gjort svært mye riktig, men vi savner tilgang på flere apper som i større grad fokuserer på trening enn det vi får gjennom Lifelog-appen.

Stilig

Først og fremst har Sony laget et stilig armbånd som også kan brukes som et vanlig armbåndsur. Den relativt store og buede skjermen med glanset overflate gir Smartband Talk SWR30 et diskret og elegant utseende.

Remmen kan skiftes slik at du kan bytte farge på aktivitetsarmbåndet.

HVA HAR DU GJORT: Lurer du på hva du bruker tid på i løpt av døgnet? Sony Smartband SWR30 og Lifelog-appen kan gi deg svaret.
HVA HAR DU GJORT: Lurer du på hva du bruker tid på i løpt av døgnet? Sony Smartband SWR30 og Lifelog-appen kan gi deg svaret. Foto: Hallvard Lunde

E-blekk

Skjermen er buet og av typen «elektronisk blekk». Fordelen med e-blekk er at denne skjermteknologien er svært batterigjerrig. Sony oppgir batterilevetiden til «opp til tre dager», noe som stemmer ganske greit med vår erfaring.

Spesifikasjoner: Sony Talkband SWR30

  • Type: Smartklokke/aktivitetslogger
  • Skjerm: 1,4 tommer
  • Oppløsning: 296 x 128 ppi, 192 PPT
  • Kommunikasjon: Bluetooth 3.0
  • GPS: Nei
  • Pulsmåler: Nei
  • Batteri: 70 mAh
  • Batterilevetid: Opp til 3 dager
  • Vanntett: Ja (IP68-sertifisert)
  • Vekt: 24 gram

Årsaken til den gode batterilevetiden er blant annet at e-blekk ikke trenger strøm når skjermbildet forblir uendret. Den samme egenskapen gjør også at det kan ta litt tid å skifte mellom de ulike skjermbildene.

Vi opplevde dette ikke som noe problem på Smartband SWR30.

E-blekk gjør også sitt til at skjermen er god å lese selv i skarpt sollys.

Hvor er appene?

På noen områder opplever vi Smartband Talk SWR30 mer som en smartklokke enn et aktivitetsarmbånd.

For eksempel kan du bruke aktivitetsarmbåndet som en handsfriløsning. Ringer telefonen, så svarer du enkelt på samtalen med et trykk på funksjonstasten. Praktisk. Du kan også få vist innkommende SMS-er og du kan bruke armbåndet som vekkerklokke.

Som aktivitetsarmbånd svikter Sony Smartband Talk SWR30 spesielt på ett punkt: Den har ingen apper. Armbåndet har selvsagt Sonys egen Lifelog, som i seg selv er en fascinerende app og som teller skritt, løping, kalorier og mye mer.

Her skjer all loggingen automatisk, men appen gir oss ingen god styring med logging av treningsøkter, gåturer eller sykkelturer (som Lifelog-appen for øvrig ikke klarer å registrere automatisk).

Det positive er at du kan installere apper på Sonys aktivitetsarmbånd, så vi kan håpe for Sonys del at apper som Endomondo, Runkeeper, Strava med flere utvikler en app for Sonys smarte armbånd.

Det hadde økt nytten av Smartband Talk SWR30 flere hakk og vi hadde trolig justert Sonys smartklokke opp et hakk på vår terning.

Selve skritt-telleren er ganske nøyaktig og teller heller for få enn for mange skritt. I vår «testløype» lå for eksempel Sony 18 skritt under målet, mens Fitbit Charge lå 20 skritt over. Begge deler er godt innenfor det vi anser som nøyaktig nok.

Oppsummering

Sony Smartband Talk SWR30 er en hybrid som er litt smartklokke og litt aktivitetsarmbånd.

Med et noe større apputvalg ville Sonys armbånd rykket høyt opp på våre liste over gode aktivitetsarmbånd.

Den har et attraktivt design, mange gode funksjoner, men vi synes den faller gjennom som et rent aktivitetsarmbånd. Her blir Sonys Lifelog-app litt for enkel, selv om den i seg selv er morsom.

Enten må Lifelog få flere «treningsfunksjoner» eller så må Sony hanke inn apper som Endomondo, Runkeeper, Strava med flere.

APP: Lifelog-appen til Sony logger alt du gjør i løpet av døgnet. Alt fra hvilke bilder du tar med mobilen til hvor mange skritt du tar.
APP: Lifelog-appen til Sony logger alt du gjør i løpet av døgnet. Alt fra hvilke bilder du tar med mobilen til hvor mange skritt du tar. Foto: Skjermbilde

Et stort pluss for at Sony har gjort Smartband Talk SWR30 vanntett og for at de har valgt vanlig standard mikro-USB som ladekontakt. Det gjør at man slipper å gå tom for strøm om man har glemt lader - siden de fleste smartmobiler, med unntak av iPhone, bruker denne USB-kontakten for lading.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning