Test av Motorola Moto 360

Pen, uten wow-faktor

Motorola Moto360 er en pen smartklokke, men greier ikke å imponere oss.

Motorola Moto 360 er en pen smartklokke, men mister ofte forbindelsen til mobilen.
Motorola Moto 360 er en pen smartklokke, men mister ofte forbindelsen til mobilen. Foto: Lars Vidar Nordli
Publisert Oppdatert
SMYKKE: Motorola Moto 360 med metallrem.
SMYKKE: Motorola Moto 360 med metallrem. Foto: Motorola

Motorola Moto360 er den andre runde smartklokken vi har testet. Den første var LG G Watch R.

LGs modell likte vi godt, men Moto360 er vi litt mer lunken til.

Lekker

Førsteinntrykket er veldig bra. Klokken ser lekker ut, selv om feinschmeckere nok vil foretrekke kommende Apple Watch. Moto 360 har mye tynnere ramme rundt klokken enn LG G Watch R. Skjermen er da og litt større, uten at vi synes akkurat det var veldig påtagelig.

Det rene designet gjør også at vi synes klokken virker tynnere, mens den egentlig er et par millimeter tykkere. Den er i alle fall lettere med sine 49 gram mot G Watch R sine 62 gram.

Vår testmodell ble levert med en lærrem, men klokken fås også med metalrem. Du må regne med å betal 600 kroner eller mer for metalrem-utgaven, og den er selvsagt mye tyngre også.

Android Wear

Motorola Moto 360 bruker Android Wear som operativsystem. Ikke alle er like begeistret for dette OS-et, for eksempel falt vi ikke helt for det på Sony SmartWatch 3.

Undertegnede har likevel ingen store problemer med dette OS-et. Apputvalget er bra og du kan tilføye mye morsom funksjonalitet gjennom de forskjellige appene.

Chromecast benytter seg også av klokken og tillater deg til å bruke den som en fjernkontroll for å sette avspillingen på pause, noe vi synes er veldig praktisk.

Moto 360 har også skritteller og pulsmåler. Disse kan blant annet brukes sammen med Google Fit og Motorolas egen Moto Body app. Også andre apper, som for eksempel Strava, kan brukes sammen med klokken.

Spesifikasjoner for Motorola Moto 360

 • Operativsystem: Android Wear
 • Rem: Skinnrem, 21 mm
 • Skjerm: 1,56 tommer, LCD
 • Skjermoppløsning: 320 x 290 piksler
 • Batteri: 320 mAh
 • Prosessor: TI OMAP 3
 • Tilkoblinger: Bluetooth 4.0
 • Minne: 512 MB RAM / 4 GB ROM
 • Sensorer: 9 aksler, PPG, skritteller
 • IP-klasse: Støv- og vanntett (IP67)
 • Størrelse: 46 x 46 x 11,5 mm
 • Vekt: 49 g

 

Klokken virker både rask og responsiv, selv om det kan være en liten forsinkelse innimellom.

Skjermkutt

Skjermen er 1,56 tommer stor, altså 0,26 tommer større enn skjermen på G Watch R. Dette er som sagt ikke noe vi syntes utgjorde en veldig stor forskjell.

Vi merker bedre at nederst del av skjermen er kuttet på Moto 360. Ikke at de 30 pikselradene nederst har så stor praktisk betydning, men det er ikke like pent med en sort kant i bunnen av klokken.

Skjermen er av LCD-typen, og vi har ikke noe problemer med lysstyrken. Den virker bra nok i dagslys.

Men her kommer vi til vårt andre ankepunkt. Det er ikke mulig å ha skjermbildet på hele tiden. Det kunne vi på LGs modell, og føltes både praktisk og naturlig. Her vil skjermen gå i sort etter noen sekunder.

Den skal riktignok automatisk våkne opp når du rører på håndleddet, som for eksempel når du snur på det for å se på klokken, men det er ikke alltid det fungerer, og vi har både ristet og banket på klokken noen ganger for å få fram bildet.

Et trykk på knappen på siden fungerer imidlertid alltid.

Klokken har et alternativ som heter «Ambient screen» som lar deg ha på skjermen lengre, men da uten baklys. Selv med denne funksjonen aktivert vil klokken gå i sort etter hvert.

Må lades hver natt

ARMBÅNDSUR: Moto 360 og andre smartklokker prøver å være mer praktiske enn vanlige armbåndsur ved å gi deg varsler direkte på håndleddet.
ARMBÅNDSUR: Moto 360 og andre smartklokker prøver å være mer praktiske enn vanlige armbåndsur ved å gi deg varsler direkte på håndleddet. Foto: Motorola

Et annet moment er batteritiden. Her får du et batteri på 320 mAh mot LGs 410 mAh. Det er litt over 20 % forskjell, men i praksis betyr det nesten en dag mindre bruk.

TRÅDLØS LADING: Motorola Moto 360 lades trådløst via en egen medfølgende ladestasjon.
TRÅDLØS LADING: Motorola Moto 360 lades trådløst via en egen medfølgende ladestasjon. Foto: Motorola

Mens det ikke var noe krise om vi glemte å lade G Watch R en natt, betyr det for Moto 360 sin del at den vil gå tom ganske tidlig neste dag.

Vi opplevde likevel aldri å gå tom for strøm i løpet av bare en dag, så så lenge du husker å lade på kvelden/natten skal ikke batterilevetiden være noe problem.

Ustabil

Den kanskje største irritasjonen var nok at vi hadde problemer med at klokken stadig mistet kontakten med mobilen.

Vi prøvde tre forskjellige mobilmodeller under testperioden, men det var noe som stadig vekk skjedde likevel. Ikke at det ikke kunne skje med G Watch R fra tid til annen også, men med Moto 360 er det noe du må regne med opp til flere ganger om dagen.

Da må du enten skru av og på Bluetooth på mobilen, eller i verste fall kjøre en omstart på klokken.

Mobilavhengig

Som de fleste smartklokker er også Moto 360 avhengig av å være tilknyttet en mobil.

Apper installerer du via Google Play på mobilen, og de fleste varsler kommer også fra mobilen.

Den blir likevel ikke helt ubrukelig om du ikke har mobilen med. Den vil fortsatt gi kalendervarsler, den vil fortsette å telle skritt og måle puls, og enkelte apper vil fortsatt fungere.

Ordentlig uavhengig blir ikke smartklokkene før de får innebygget wi-fi slik som Apple Watch, eller enda bedre, at de får SIM-kort plass slik som Samsung Galaxy Gear S.

FØLES TYNN: Motorola Moto 360 gir et tynt inntrykk, men er 1,15 cm tykk.
FØLES TYNN: Motorola Moto 360 gir et tynt inntrykk, men er 1,15 cm tykk. Foto: Motorola

Ikke førstevalget

Motorola Moto 360 ble egentlig sluppet i USA i fjor allerede, men har brukt tid på å komme seg hit til lands.

I en såpass fersk produktkategori som smartklokker tross alt er betyr det at Moto 360 allerede føles litt utdatert.

Det er likevel en pen klokke, og prisen er slettes ikke avskrekkende. Likevel er den langt fra vårt førstevalg. Til det har den rett og slett for mange irritasjonsmomenter.

ULIK REM: Moto 360 fås med forskjellig type rem, slik at du kan tilpasse den litt etter din personlige smak.
ULIK REM: Moto 360 fås med forskjellig type rem, slik at du kan tilpasse den litt etter din personlige smak. Foto: Motorola

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning