Dette mener ekspertene om Apple Watch

Her er testernes mening om Apple Watch

Apple Watch er verdens beste smartklokke, ifølge mediene som har fått testet den.

APPLE WATCH: Nå er de første testene av Apple Watch publisert.
APPLE WATCH: Nå er de første testene av Apple Watch publisert. Foto: Faksimile, The Verge, Bloomberg
Publisert Oppdatert

I går ble de første testene av Apples smartklokke, Apple Watch, publisert internasjonalt. Apple Watch ble lansert i mars i år, men først nå har de første mediene fått lov til å teste smartklokken til Apple.

Blant dem som har testet smartklokken til Apple, er blant andre The Verge, New York Times, Bloomberg, The Wall Street Journal, Yahoo Tech og flere andre.

Apple begynner å ta forhåndsbestillinger på Apple Watch 10. april, mens de første leveringene først skjer 24. april – i utvalgte markeder. Norge er ikke med i første pulje og det er heller ikke sagt noe om når vi kan forvente at Apple Watch kommer for salg i Norge.

Apple Watch er faktisk det første helt nye produktet fra Apple på fem år – om vi ser bort fra nye versjoner av iPhone og iPad. Det gjør at Apple nok gjerne vil lykkes med dette nye produktområdet.

Her er testernes dom over Apple Watch:

The Verge: Den mest kapable smartklokken

Teknologinettstedet The Verge har laget en lang, grundig, god og visuelt vakker test av Apple Watch. Testeren i The Verge har brukt Apple Watch i halvannen uke og er både begeistret, men også kritisk. Det pekes på at klokken er treg og bruker lang tid på å hente data fra mobilen via Bluetooth og WiFi.

Apple har uttalt til The Verge at disse problemene skal ryddes av veien i en programvareoppdatering, men så langt

Tregheten slår også ut for bruk sammen med stemmestyringen Siri. Her medfører tregheten visse problemer og den er utsatt for bakgrunnsstøy.

Batterikapasiteten har vært et mye omtalt tema rundt Apple Watch.

Testeren hos The Verge sier klokken stort sett holder en hel dag, selv om vedkommende også opplevde at det kun var 10 prosent batterilevetid igjen klokken 19.

Testeren er heller ikke i tvil om at Apple Watch er den mest kapable smartklokken på markedet akkurat nå. Samtidig konkluderer testeren at klokkens forsøk på å favne bredt, gjør at den gjør litt av alt, men ikke er god på å gjøre noen få ting helt og fullt. The Verge gir tommel opp for design, en plattform med mange muligheter og skryter av taktile berøringsfunksjonen.

På minussiden trekkes det for problemer med ytelsen, at meldinger trenger flere innstillingsmuligheter og at klokken er høyt priset.

APPLE WATCH: Nå kommer Apple Watch. Toppsjefen i Apple, Tim Cook, lover "all day" batterilevetid - cirka 18 timer.
APPLE WATCH: Nå kommer Apple Watch. Toppsjefen i Apple, Tim Cook, lover "all day" batterilevetid - cirka 18 timer. Foto: Apple

Bloomberg: Verdens beste smartklokke

«Du vil ha en, men du trenger den ikke». Det er «konklusjonen» til nyhets- og finansnettstedet Bloomberg. De konkluderer med at Apple har lyktes i å lage verdens beste smartklokke. Samtidig peker også Bloomberg på at varslings- og meldingsfunksjonen på Apple Watch kan være mer distraherende enn nyttige.

Det pekes på at selv om telefonen utvider og «dobler» mange av funksjonene du har på mobilen, så er det krøkkete å svare på alt av meldinger som overstiger noen få ord.

Testeren konkluderer også med at for å få klokken til virkelig å skinne, må man legge inn litt innsats. Blant annet i å lage en VIP-liste med kontakter, slik at man bare blir forstyrret med varslinger på håndleddet når det faktisk er viktig. Vedkommende måtte også gå gjennom varslingene appene sender ut, slik at man ikke blir kontinuerlig forstyrret av uviktige meldinger.

Bloomberg konkluderer med at klokken ikke er «life-changing», men at den er «excellent» og at Apple vil selge millioner av den. Klokken er en vidunderlig komponent av et stort økosystem og er den beste smartklokken på markedet akkurat nå, konkluderer Bloomberg.

MYE INFORMASJON: Apple har laget et nytt grensesnitt til Apple Watch som gjør at de får plass til mye informasjon på en liten skjerm.
MYE INFORMASJON: Apple har laget et nytt grensesnitt til Apple Watch som gjør at de får plass til mye informasjon på en liten skjerm.

The New York Times

Ifølge anmelderen til New York Times tok det tre lange dager med forvirring og frustrasjon før testeren «falt» for Apple Watch.

Testeren trengte en hel dag bare på å lære det komplekse brukergrensesnittet. For Apple, som er kjent for sin brukervennlighet, høres dette kanskje overraskende ut. Etter hvert fant testeren ut av Apple Watch og beskriver at klokken ble en naturlig forlengelse av «kroppen» som en direktekobling til den digitale verden. Klokken er likevel ikke helt perfekt. New York Times peker på at prisen er høy – fra 349 dollar til 17.000 dollar.

Også New York Times peker på at en finjustering av varslingstjenestene er påkrevd for å ha nytte av klokken. De peker også på at den bratte læringskurven er «uvanlig» for et Apple produkt og gjør at klokken ikke er egnet for alle som ikke har en viss teknisk innsikt.

Yahoo Tech: Laget for å selge flere mobiler

Yahoo Tech mener Apple Watch er et forsøk på å mikse tre ulike strategier i ett og samme produkt: klokke, aktivitetslogger og en kompakt digital oppslagstavle for innkommende meldinger.

I tillegg legger testeren i Yahoo Tech ikke skjul på at klokken skal bidra til at Apple også selger flere telefoner.

Testeren hos Yahoo Tech skriver at batteriet på smartklokken i flere runder holdt mer enn 24 timer, som altså er lenger enn de estimerte 18 timene Apple selv har oppgitt som en forventet normal batterilevetid. Når batteriet nesten er tomt, så går klokken inn i et sparemodus, noe som gjør at du kan bruke den som klokke – og kun det – i minst en uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning