iPhone 6s Plus

5 grunner til at du ikke bør kjøpe iPhone 6s Plus

iPhone 6s Plus i 128 GB utgaven koster drøyt 10.500 kroner. Du har aldri tidligere måtte betale så mye for en vanlig mobil. Her har du fem grunner til ikke å kjøpe iPhone 6s Plus

SENSITIV: Skjermen på nye iPhone 6s og iPhone 6s Plus er trykksensitiv og kjenner forskjell mellom lette og harde trykk. Det brukes blant annet til å gi deg tilgang til en slags høyreklikk-meny i enkelte apper.
SENSITIV: Skjermen på nye iPhone 6s og iPhone 6s Plus er trykksensitiv og kjenner forskjell mellom lette og harde trykk. Det brukes blant annet til å gi deg tilgang til en slags høyreklikk-meny i enkelte apper. Foto: Apple
Publisert Oppdatert

Apple har hatt en hektisk høst med flere store lanseringer, som en ny Apple TV, Apple Watch, nye Mac-er og to nye iPhone-modeller; iPhone 6s med 4,7 tommers skjerm og den store iPhone 6s Plus.

Vår test av iPhone 6s Plus kan du lese her.

Når det kommer til iPhone og de nye modellene, finnes det mange grunner til at man bør kjøpe, men er du i tvil om du har lyst til å bruke en tredjedels normal netto månedslønn på en mobil, så gir vi deg her sju gode grunner til å la være.

1. Prisen

Den rimeligste iPhone 6s Plus-modellen koster 8.490 kroner. Da får du en modell med 16 GB lagringskapasitet. Det er for lite for en toppmodell i 2015. 64 GB er minimum og da må du opp 1.100 kroner i pris til 9.590 kroner. Går du for toppmodellen med 128 GB minne må du ut med 10.690 kroner. Fordeler vi det over to år, betyr det at du hver måned må ut med 445 kroner.

INGEN FORSKJELL? Ser du hvilken av disse to som er den nye iPhone 6s Plus?
INGEN FORSKJELL? Ser du hvilken av disse to som er den nye iPhone 6s Plus? Foto: Bilde av iPhone 6s Plus ved siden av iPhone 6 Plus.

2. Stor og tung

Nye iPhone 6s Plus er så å si like stor som forgjengeren, men veier 20 gram mer. Sterkere metall og nytt og mer motstandsdyktig glass er noe av forklaring på dette. Vi kommer likevel ikke utenom at iPhone 6s Plus er en stor mobil. Med «jakke» på blir den enda mer ruvende. Vi har fått mange kommentarer på om ikke den er for stor, så om du ikke liker store mobiler kan du trygt styre unna iPhone 6s Plus – som veier 192 gram.

3. Skjermen

Apple er kjent for å ha mobiler med gode skjermer, men de er ofte ikke best om vi ser kun på spesifikasjonene. iPhone 6s Plus har som sin forgjenger vanlig full HD-oppløsning (1920 x 1080) og en pikseltetthet på 401 piksler per tomme. Til sammenligning har Samsung Galaxy S6 Edge+ en oppløsning på 2560 x 1440 punkter og 518 punkter per tomme. Selv denne må snart se seg slått av Sony Xperia Z5 Premium som får 4K-oppløsning med 3840 x 2160 punkter og en pikseltetthet på 806 punkter per tomme. I samme slengen kan vi ta med at Xperia Z5 Premium «kun» vil koste cirka 7.790 kroner.

4. Kamera

Apple har nesten alltid imponert oss med kameraene sine. De har ligget etter på antall megapiksler, men bildene har stort sett fint måle seg med bildene fra konkurrerende mobiler. Nå er dette bildet i ferd med å snu. Vi har ennå ikke fått gjennomført en stor sammenlignende test av kameraene på årets toppmobiler, men det kommer. Likevel ser vi at nattbildene vi får fra Sony Xperia Z5 er en del bedre enn de vi heter ut av iPhone 6s Plus og LG har laget en kanon kameramobil med LG G4.

S: En liten s på baksiden av mobilen forteller deg om du har den nyeste iPhone 6s-versjonen.
S: En liten s på baksiden av mobilen forteller deg om du har den nyeste iPhone 6s-versjonen. Foto: Hallvard Lunde

5. Ingen store nyheter

Til tross for at 3D Touch-funksjonen på skjermen til iPhone 6s på mange måter er en liten revolusjon, så føles ikke iPhone 6s Plus som noen stor oppgradering i forhold til forgjengeren. Selv etter tre ukers bruk, har vi ikke klart å integrere 3D Touch-funksjonene i vår hverdagslige bruk av mobilen. Det er heller ikke alle 3D Touch-funksjoner som er like brukervennlige, som at fingeren noen ganger står i veien for det du skal «snik-kikke» på. Visuelt er det heller ikke noe som avslører at dette er en ny mobil. Den er kliss lik forgjengeren.

Er du fortsatt usikker på om iPhone 6s Plus er mobilen for deg, så les også vår test av iPhone 6s Plus her.

Likte du denne artikkelen? Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning