Nye Apple TV - priser og lanseringsdato

Nå kan nye Apple TV kjøpes i Norge

I dag kan du kjøpe nye Apple TV i Norge.

I SALG NÅ: Nye Apple TV, som ble lansert i september, er nå i salg i Norge.
I SALG NÅ: Nye Apple TV, som ble lansert i september, er nå i salg i Norge. Foto: Skjermbilde
Publisert Oppdatert

 

Det var under sin årlige store «høstlansering» av nye iPhone 6s-modeller i september i år at Apple også lanserte en splitter ny versjon av Apple TV.

TV-fremtiden

– Vi har derfor en visjon, og den sier at framtiden til TV er apps, uttalte Apples toppsjef Tim Cook under lanseringen av nye Apple TV.

Den nye versjonen av Apple TV har derfor fått et splitter nytt operativsystem, kalt tvOS. Blant nyheten er også at Apple TV får en egen App Store, noe som betyr at kundene kan laste ned apper akkurat som på mobilen. Det betyr også at vi vil se et helt annet underholdningstilbud på nye Apple TV enn hva som har vært mulig på dagens Apple TV.

Nye Apple TV vil også støtte Siri, som er Apples talegjenkjenningsassistent som med iOS 9 omsider kom i norsk språkdrakt. På nye iPhone 6s kan du også aktivere Siri selv når telefonen er «av». Mobilen trenger ikke være koblet til en strømnettet for at man skal kunne aktivere stemmestyringen med å si «Hei Siri».

Ny fjernkontroll

En ny fjernkontroll er også en viktig del av nye Apple TV. Den kommuniserer med Apple TV via Bluetooth 4.0 og har en egen knapp for å aktivere Siri.

Siri kan du bruke for å søke etter TV-serier og filmer på tvers av appene du har installert. Det betyr at et søk vil vise resultater fra for eksempel iTunes, Netflix, Viaplay, Hulu og HBO.

Du kan også spørre Siri om hvilke skuespillere som spiller i en film.

ALLSIDIG: Nye Apple TV består av både en ny boks og en ny fjernkontroll. Fjernkontrollen har en berøringsflate og boksen støtter stemmestyring.
ALLSIDIG: Nye Apple TV består av både en ny boks og en ny fjernkontroll. Fjernkontrollen har en berøringsflate og boksen støtter stemmestyring. Foto: Apple

Ikke 4K?

Apple nevnte ikke 4K i sin presentasjon av nye Apple TV. På Apples nettside oppgis det at Apple TV støtter filformatet video opp til 1080p med 60 bilder per sekund (H.264),

To versjoner

Nye Apple TV kommer i to versjoner; med 32 GB 64 GB lagringskapasitet. Prisene er henholdsvis 1699 og 2249 kroner. Ved bestilling i dag fikk vi oppgitt fredag 30. oktober som første mulige leveringsdato.

Vi kommer selvsagt tilbake med vårt førsteinntrykk og en test av Apple TV så raskt som mulig.

SPILL: Apple TV blir også en egen spillplatform. Fjernkontrolleren har bevegelsessensorer så du kan bruke den på samme måte som en Nintendo Wii-kontroller.
SPILL: Apple TV blir også en egen spillplatform. Fjernkontrolleren har bevegelsessensorer så du kan bruke den på samme måte som en Nintendo Wii-kontroller. Foto: Apple
FILM: Nye Apple TV skal gi deg både film, TV-serier og spill rett på TV-skjermen.
FILM: Nye Apple TV skal gi deg både film, TV-serier og spill rett på TV-skjermen. Foto: Apple

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning