Sonos Playbar

Flott lyd til flat TV

Dagens TV-er ser råflotte ut, men dessverre er ofte lyden de produserer like flat som TV-en.

SONOS PLAYBAR: Lydplanken fra Sonos kan legges flatts lik at den vil få plass under TV-en eller den kan stå på høykant
SONOS PLAYBAR: Lydplanken fra Sonos kan legges flatts lik at den vil få plass under TV-en eller den kan stå på høykant Foto: Rob Fiocca
Publisert Oppdatert
SONOS SUB: Sonos Playbar kan bygges ut med en Sonos Sub og Sonos Play:3 som ekstra satellitter.
SONOS SUB: Sonos Playbar kan bygges ut med en Sonos Sub og Sonos Play:3 som ekstra satellitter. Foto: Sonos/Steve Krug Photography

Spesifikasjoner: Sonos Playbar

  • Høyttalere: 6 x 80 mm bass/mellomtone, 3 x diskant
  • Tilkobling: Digital lyd inn (optisk)
  • Nettverkstilkobling: Kablet 10/100 Mbps
  • Bredde: 90 cm
  • Vekt: 5,4 kg
  • Farge: Sort

Sonos løste en viktig utfordring med Sonos-systemet da de lanserte TV-lydplanken Sonos Playbar tidligere i år.

En lydplanke, som denne, er kort fortalt en lang boks med flere høyttalere på innsiden; en ryddig og enkel måte å skaffe seg bedre lyd på. Når det gjelder Sonos Playbar, mener vi med «bedre lyd»: «Pokker så nydelig lyd».

Du merker kanskje ikke så stor forskjell om du kobler opp lydplanken og skrur på sportsnyhetene. Jo da, lydbildet låter litt rikere, antar jeg du vil si til deg selv. Men du brukte ikke fem tusenlapper bare for å få Davy Wathne til å låte litt bedre?

Så du setter på litt musikk. Og en time senere, når du ser opp igjen etter å ha sittet hypnotisert av dybde og glede i låter du trodde du kjente godt, vet du at de 5000 kronene var vel anvendt.

Så klart, du kunne ønske deg litt mer trøkk i den nedre delen, og stereolydbildet, som er bemerkelsesverdig godt til å være en enkelt enhet (takket være sidevendte høyttalere), kunne vært bedre.

Men, vi sier dette bare fordi vi er profesjonelle og objektive. Det vi egentlig vil gjøre, er å ta deg med inn i et rom og spille litt av favorittmusikken din gjennom Sonos Playbar mens vi peker på den og kniser i glede.

Det beste ordet vi kan bruke for å beskrive Playbars lyd er «trygg». Den låter rent, presist og nøytralt uten å være klinisk og sjelløs.

Du risikerer, hvis du er en stor fan av actionfilm, å føle at du ikke får nok smell for pengene dine. Grunnen er ikke først og fremst at bassen er dårlig, men at den mangler den rumlende dypbassen du får på kino.

Siden denne lydplanken er en del av Sonos-familien, kan den settes opp som en del av et nettverk av høyttalere og apper for mobil og nettbrett. Du kan også kjøre musikk fra tjenester som Spotify og Wimp direkte på Playbar.

Playbar har bare én lydinngang, og den er optisk digital. Tanken er at du kobler alle enhetene dine til TV-en, og deretter trekker en optisk lydkabel til planken. Lydplanken lærer seg kommandoene for å justere lyden opp og ned fra fjernkontrollen til TV-en.

Du ser antagelig det potensielle problemet: Du trenger ikke bare en TV som har optisk lydutgang, men som også kan sende lydsignalene fra alle kildene gjennom denne utgangen.

Vi liker Playbar enormt godt. Den låter fantastisk, kan passe inn i et eksisterende Sonos-system, eller være den første enheten i et multiromsystem du kan la vokse senere.

For eksempel kan du legge til Sonos Sub (subwoofer) og Sonos Play:3 som ekstra satellitter. Slik kan du faktisk konfigurere et 5.1-oppsett med Sonos-komponenter. Ulempen er at det blir et relativt dyrt anlegg.

Sonos Playbar er ikke billig, og en del av oss skulle ønske at lydplanken hadde tre eller flere HDMI-innganger og en egen fjernkontroll. Selv om vi er nødt til å returnere den til Sonos etter testen, er det ingen ting som sier at vi må gjøre det med glede. Vil ha!

Les også:

10 nyttige tips til iPhone

Kabelfri mobiltilkobling til stereoanlegget

Denne funksjonen må du aktivere på iPhone - før den blir stjålet

Kule dingser som også gjør hjemmet ditt tryggere
Testen er oversatt og publisert av HjemmePC etter avtale med Techradar.co.uk.

FAMILIEFOTO: Sonos består av programvare og høyttalere og forsterkere. Her er Sonos Play:3 og Play:5 avbildet sammen med kontrollere på Android, iOS og iPad. Nå finnes det også en lydplanke (Sonos Playbar) og en subwoofer (Sonos Sub) til multiromsystemet.
FAMILIEFOTO: Sonos består av programvare og høyttalere og forsterkere. Her er Sonos Play:3 og Play:5 avbildet sammen med kontrollere på Android, iOS og iPad. Nå finnes det også en lydplanke (Sonos Playbar) og en subwoofer (Sonos Sub) til multiromsystemet. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning