En lydbar eller lydplanke for TV-bruk tetter et viktig hull i Sonos' høyttalerportefølje. Ryktene ville ha det til at slik lydplanke skulle lanseres i fjor sommer, men da var det subwooferen Sonos SUB som så dagens lys.

Men nå er det klart at Sonos også kaster seg inn i kampen om TV-lyden din. I takt med at TV-ene har blitt tynnere og tynnere, har lyden også blitt skadelidende. Det er sjelden en TV får skryt for lyden, slik vi så med toppmodellen til Philips.

Playbar heter lydplanken til Sonos. Den får ni høyttalere og Sonos hevder den skal fylle ethvert rom med hi-fi-lyd.

Sonos lover at lydplanken skal være enkel å sette opp. Det følger kun med to ledninger. En strømledning og en optisk ledning for lyden. Høyttaleren kan kontrolleres via en egen Sonos-app som finnes for iOS og Android.

Høyttaleren skal kunne brukes i kombinasjon med andre Sonos-høyttalere, og kan med det bli en del av et multirom-oppsett - om du har flere Sonos høyttalere.

Sammen med en Sonos SUB kan du sette opp en Playbar og en SUB som et 3.1-anlegg. Kobler du ytterligere til to Play:3 høyttalere satt opp som et stereopar, får du et 5.1 oppsett.

Sonos har også støtte for både Spotify og Wimp i appen sin, så om du er abonnent på en av disse musikktjenestene så får du spilt av musikken trådløst via Sonos-appen. En av styrkene til Sonos er at avspillingen skjer via nettverket og ikke direkte fra mobilen eller nettbrettet. I tillegg vil enhver ny Sonos-enhet som installeres bidra til å forsterke eller forlenge nettverkssignalet. Dette gjør at Sonos er et system som er svært robust mot forstyrrelser i nettverket.

Sonos oppgir ikke noe effekt på lydplanken sin, men skriver kun at den består av ni høyttalere og at den har ni digitale klasse D forsterkere.

Lydplanken kan henges på veggen under TV-en eller plasseres på eller inne TV-benken under TV-en.

Prisen på Sonos Playbar er 5.198 kroner.

Les også:

TV-test: Imponerende toppmodell fra Philips

Archos 101 XS: Bra og billig nettbrett

Velg riktig mobilabonnement - spar tusenlapper

Test: Slik er Microsoft Surface

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!