Stor test av actionkamera

Klar, ferdig, action

Vi har støvsugd markedet for actionkameraer og satt dem på testbenken.

ACTION: Actionfylte bilder er populært på nettet og stadig flere utstyrer seg med denne typen kameraer.
ACTION: Actionfylte bilder er populært på nettet og stadig flere utstyrer seg med denne typen kameraer. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Å teste actionkamera har vist seg å være en morsomt og utfordrende oppgave.

Kameraene har gjerne en profil som er rettet mot en spesiell sport, eller en type aktivitet. Og det er utfordrende å sammenligne kameraene opp mot hverandre. Vi har valgt å la bilde- og lydkvalitet telle mest i testen, selvfølgelig sett opp mot prissegmentet kameraet befinner seg i.

Videre har vi lagt vekt på ting som medfølgende utstyr, hvilke utvidelsesmuligheter som finnes, men kanskje aller viktigst: Hvordan oppleves produktene under testing.

Testingen ble gjort på motorsykkel, fra bil og vandring i skog og mark. Vi laget en rigg med alle kameraene montert samtidig, slik at sammenligningsgrunnlaget skulle bli mest mulig rettferdig.

Selv om de fleste kameraene i denne testen leverer full HD-kvalitet, er det i mange tilfeller bedre å skru ned fra 1080p til 720p. Som regel får man da 60 bilder per sekund, kontra 30. Dette gjør at bildet oppleves noe skarpere og flyter bedre, men aller viktigst gir det muligheten til å spille av filmen i slow motion, uten å miste flyten i filmen.

Konklusjon

Man bør ikke se blindt på denne testen ved valg av kamera. GoPro kommer veldig godt ut, men festeanordningen er til tider litt klønete.

Hvis man har lyst på et mindre og hendig kamera er RePlay XD1080 et godt valg. Hvis GPS er viktig for deg er Contour+ noe å titte på.

Poenget er at kameraene har hver sine styrker og svakheter.

Alle kamera med karakter 4 og opp leverer tilfredsstillende kvalitet på lyd og bilde, slik at man selv må ta en vurdering på hvilke egenskaper som er viktig for nettopp deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning