BAK DEKSELET: Under et deksel på baksiden av kameraet finner vi tilgang til kontakter og innstillingsmuligheter. Man kan også bytte batteri om man skulle og tom i felt.=

BAK DEKSELET: Under et deksel på baksiden av kameraet finner vi tilgang til kontakter og innstillingsmuligheter. Man kan også bytte batteri om man skulle og tom i felt. © Christopher Conradi, HjemmePC

Spesifikasjoner: Contour+

  • Filmmodus: 1080p@30fps, 720p@60fps
  • Stillbilder 5 megapixel
  • Vidvinkel: 1080p/720p: 125° / 170°
  • Vanntett: Nei
  • Utskiftbart batteri: Ja
  • Utskiftbar linse: Nei
  • Roterende linse: Ja
  • Minnekort: Micro SD
  • Medfølgende ekstrautstyr: 3 fester, 2GB minnekort, HDMI-kabel
  • Skjerm: Nei

Kort sagt:

+ Innebygget GPS

+ HDMI-utgang

+ Mye ekstrautstyr tilgjengelig


- Pris

Flaggskipet til Contour heter i skrivende stund Contour+. Og har muskler til å hamle opp med andre actionkameraer i toppklassen. Contour+ kommer med innebygget GPS. Denne skriver posisjonen på kameraet hvert annet sekund. Dette gjør at man i ettertid ikke bare kan se hvor film og bilder ble tatt opp, men også hvilken hastighet man hadde. For adrenalin-junkies der ute kan dette være en nyttig funksjon.

Via Bluetooth kan man koble kameraet til en iPhone eller en Android-enhet og bruke den som skjerm. Dette åpner muligheten for å bedre komponere opptak og bilder uten å måtte kjøpe fordyrende ekstrautstyr.

Bildekvaliteten er det ingenting å utsette på. Den er betraktelig bedre enn sin lillebror Contour Roam, både på skarphet, kontrast og fargegjengivelse. Sammenlignet med GoPro HD Hero 2, opplever vi marginalt dårligere skarphet og detaljnivå i skygger, men fortsatt helt i toppsjiktet i denne testen.

Som med lillebror, er Contour+ svært anvendelig, det er lett å feste og man kan rotere kameralinsen. Lasermarkøren har de dessverre fjernet sammen med tripod-koblingen på undersiden og vanntetningen ned til en meter.

Contour+ er en verdig konkurrent til GoPro HD Hero 2, men med en litt dyrere pris bør ting som GPS og mer aerodynamisk utforming telle høyt for deg om den skal velges over sin rival.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

Test av Samsung Galaxy Note 10.1

Slik blir Windows 8

Disse spørsmålene må du stille når du skal kjøpe PC

Superbra og billig smartmobil

SUPER BILDEKVALITET: Fargegjengivelse og skarphet er noe av det bedre i testen.=

SUPER BILDEKVALITET: Fargegjengivelse og skarphet er noe av det bedre i testen. © Christopher Conradi, HjemmePC

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Contour.com
Pris 3298

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!