GOD KVALITET: Kvaliteten på RePlay XD er veldig god. Vi liker særlig måten farger og kontraster kommer fram i opptakene.=

GOD KVALITET: Kvaliteten på RePlay XD er veldig god. Vi liker særlig måten farger og kontraster kommer fram i opptakene. © Christopher Conradi, HjemmePC

Kort sagt:

+ Lite

+ Stilig

+ Mye utstyr følger med

+ Vibrerende feedback


- Savner festeanordning for stang/styre

Det er morsomt og utfordrende å teste actionkamera. Ofte er kameraene rettet inn mot en spesiell sport eller en spesiell type aktivitet.

Vi har valgt å la bilde- og lydkvalitet telle mest i testen, selvfølgelig sett opp mot prissegmentet kameraet befinner seg i. Videre har vi lagt vekt på ting som medfølgende utstyr, hvilke utvidelsesmuligheter som finnes, men kanskje aller viktigst: Hvordan oppleves produktene under testing.

Testingen ble gjort på motorsykkel, fra bil og vandring i skog og mark. Vi laget en rigg med alle kameraene montert samtidig, slik at sammenligningsgrunnlaget skulle bli mest mulig rettferdig.

Noen produkter har bare en følelse av rå kvalitet.

RePlay XD1080 er et slikt produkt.

Alt fra innpakningen produktet kommer i, til byggekvaliteten på kameraet og medfølgende utstyr gir en eksklusiv følelse.

Og når videokvaliteten også er i toppklasse er det duket for en god opplevelse.

XD1080 er det mest kompakte kameraet i testen. En sylinder med kun to synlige knapper. Disse knappene er litt vanskelig å bruke med tykke hansker. For å komme til mer avanserte innstillinger må man skru av bakparten av kameraet. Inne i lokket finner man nå en jukselapp som forklarer hva de forskjellige LED-fargene betyr i forhold til innstillinger. Dette fungerer veldig bra.

Når man starter eller stopper et opptak vil kameraet, i tillegg til å gi et bekreftende pip, også vibrere. Dette fant vi veldig nyttig med hjelm på hodet i fart, da man ikke hører all verden.

Videokvaliteten på RePlay XD1080 er veldig god. Fargegjengivelsen og kontrast er blant de aller beste i testen. GoPro HD Hero 2 leverer hakket skarpere bilde, men resultatet fra RePlay imponerende.

Listen av ekstrautstyr er imponerende og inkluderer nye linser og forskjellige festeanordninger.

Spesifikasjoner: RePlay XD1080

Filmmodus: 1080p@30fps, 720p@60fps

Stillbilder: 5 megapixel

Vidvinkel 1080p/720p: 110° / 135°

Vanntett: Sprutsikker

Utskiftbart batteri: Nei

Utskiftbar linse: Nei

Roterende linse: Hele kamera roteres

Minnekort: Micro SD

Medfølgende ekstrautstyr: 6 fester, HDMI-kabel, billader, kamerabag,

Skjerm: Nei

Det følger også med veldig mye i pakken som billader, kamerabag, og flere festeanordninger. Vi savner en vanntett beholder på listen over ekstrautstyr. Kameraet er sprutsikkert, men tåler ikke å bades med.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

Dette er viktig når du kjøper kamera

Test: Samsung 9-serie

10 supre fotoapper for iPad og Android

Får du båndbredden du betaler for? Sjekk her

Følge HjemmePC på Facebook

Vinn Samsung Galaxy S III

ENKEL Å FESTE: Festeanordningen til RePlay XD er blant de enkleste å håndtere av kameraene i testen. Man fester kameraet med en klype som gir enkel tilgang til å ta det av og på.=

ENKEL Å FESTE: Festeanordningen til RePlay XD er blant de enkleste å håndtere av kameraene i testen. Man fester kameraet med en klype som gir enkel tilgang til å ta det av og på. © Christopher Conradi, HjemmePC

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent ReplayXD.com
Pris 2269

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!