Sennheiser MM500-X

Lette og portable

Sennheiser satser hardt mot reisesegmentet, men byr på nøytral lyd inntil det kjedelige.

ENKELT: Sennheiser har laget et enkelt og nøytralt design, men de sitter litt hardt over ørene.
ENKELT: Sennheiser har laget et enkelt og nøytralt design, men de sitter litt hardt over ørene. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Godt balansert og naturlig lydbilde

+ Relativt komfortable

+ Batteriet kan tas ut og lades

- Mangler avanserte funksjoner og finnesser

- Mye plast

REISEVENNLIG: Sennheiser legger med mye tilbehør som egner seg for reising som en praktisk eske med en rekke adaptere inkludert.
REISEVENNLIG: Sennheiser legger med mye tilbehør som egner seg for reising som en praktisk eske med en rekke adaptere inkludert. Foto: Truls Steinung, HjemmePC
GOD LYD: Sennheiser leverer et godt og nøytralt lydbilde.
GOD LYD: Sennheiser leverer et godt og nøytralt lydbilde. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Spesifikasjoner

  • Vekt: 179 g
  • Ladetid: 3 h
  • Batteritid: 10 h
  • Samtaletid: 20 h
  • Mikrofons frekvensrespons: 100 - 10000 Hz
  • Hodetelefoners frekvensrespons: 15 - 22000 Hz
  • Lydnivå: 107 dB
  • Oppgitte kodeker: Apt-X, SBC
  • Annet: Praktisk bæreveske, strømadaptere, flyadapter.

Sennheiser har en rekke ulike bluetoothmodeller i forskjellige prisklasser, og MM500-X passer inn nær toppen av produktporteføljen prismessig. De har mye felles med Bose AE2w både i funksjoner og design. De er også omtrent like store og sitter ganske likt på ørene, men MM500-X er hakket trangere og kan dermed klemme litt og bli ubehagelige over tid hvis man har litt større ører.

Bøylen er også ganske hard og polstringen er ikke like myk som hos enkelt av de andre.

Designmessing er de relativt enkle i helsort og utførelsen domineres av plast og skinn. Plasten føles kanskje litt billig, men skinnet veier i så måte litt opp og helhetsinntrykket er dermed greit.

Vi er imidlertid litt kritiske til funksjonsknappene.

De sitter plassert på overflaten av den høyre klokken og selv om Sennheiser har gitt overflaten tydelige profiler som skal hjelpe deg å finne frem med fingrene, kan det likevel være litt vanskelig å orientere seg sammenlignet med konkurrentene. Ikke minst har knappene det problemet at de lager et veldig hørbart klikk inne i klokkene hver gang de trykkes ned, noe som faktisk kan være litt ubehagelig når man har dem på ørene.

Testens mest forsiktige

Lyden i seg selv er heldigvis godt balansert og overveldes hverken av dominerende bass eller skarp diskant. Mellomtonen er også veldig ryddig til å komme fra lukkede klokker. Noen vil kanskje si de låter litt kjedelig og tamme, men for den som ønsker seg naturlig og nøytral lyd er dette et godt valg.

Likhetene med Bose AE2w fortsetter med muligheten til å bruke hodetelefonene med kabel mens de lader, og batteripakken kan også her tas ut og lades uavhengig av klokkene. Sennheiser har ikke løst dette fullt så elegant som Bose og batteripakken etterlater seg et stort hull i den ene klokken som ikke dekkes av lydpluggen, men dette er bare estetisk og funksjonaliteten blir den samme.

Når det gjelder andre finnesser er MM500-X utstyrt med Apt-X som sikrer lydkvaliteten med kompatible enheter, men NFC er fraværende så tilkobling til telefonen må skje på gamlemåten. De har heller ikke aktiv støyreduksjon, men de gjør likevel en god jobb med passivt å stenge støy ute. Liker du MM500-X, men ønsker deg aktiv støyreduksjon får du det med MM550-X Travel, men du må da legge til over en tusenlapp på prisen. Sistnevnte gir deg riktignok også en digital surround-effekt og mulighet for talk-through som gjør at du kan høre lyd utenfor klokkene ved å trykke på en knapp, men til den prisen finnes det også flere andre gode alternativer det kan være lurt å ta en kikk på.

For de reiseglade

Sennheiser har virkelig rettet MM500-X mot dem som reiser mye. Esken er godt utstyrt med strøm-adaptere for ulike regioner, adapter for tilkobling på fly og en polstret bæretaske som beskytter hode-telefonene godt under frakt.

De kan også legges sammen ved å brekke dem inn mot midten og snu klokkene 45 grader så de ligger flatt.

En litt overraskende mangel er at Sennheiser ikke tilbyr batteri-måler på statuslinjen på iPhone. De har heller ingen kobling mellom volumkontrollen på klokkene og den på telefonen.

Klokkene og telefonen setter dermed volum separat, noe som kan bli et irritasjonsmoment når man ikke husker hvor man skrudde ned volumet og må sjekke to steder for å skru opp igjen.

Alt i alt er MM550-X et godt kjøp for den som reiser mye og lydkvaliteten er i bunn og grunn god, men flere svakheter gjør at det også finnes andre svært gode alternativer å ta med i betraktningen.

Les også:

Smart og enkel fjernstyring

Test: KOMPLETT HTPC MINI

41 megapikslers mobil
LIKE: Det er mye som er likt med Bose på dette hodesettet, men de sitter ikke like komfortablet som testvinneren fra Bose.
LIKE: Det er mye som er likt med Bose på dette hodesettet, men de sitter ikke like komfortablet som testvinneren fra Bose. Foto: Truls Steinung, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning