Denon AH-MM300

Kvalitet på-øret

Liker du på-øret hodetelefoner, så kan Denon AH-MM300 være verdt å kikke på.

KVALITET: Denon AH-MM300 oser av kvalitet og lydbildet hodetelefonene leverer er også godt.
KVALITET: Denon AH-MM300 oser av kvalitet og lydbildet hodetelefonene leverer er også godt. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Denon AH-MM300 er det mellomste medlemmet i en serie på tre headset fra Denon. Vi har tidligere testet minstemann, Denon AH-MM200, som er en kompakt på-øret hodetelefon.

Visuelt er det lett å se slektskapet mellom AH-MM300 og AH-MM200. AH-MM300 er hakket større enn AH-MM200 på de fleste områder. Øreputene er litt større, høyttalerelementet er litt større (40 mm vs. 30 mm) og hodebøylen og innfestingen av øreputen er litt kraftigere. AH-MM300 kan heller ikke slås sammen på samme måte som AH-MM200.

I redaksjonen har vi en litt inngrodd skepsis til på-øret hodetelefoner – av flere årsaker. De viktigste er at de ofte ikke er like komfortable som hodetelefoner som dekker hele øret, og bruker du briller vil du kunne oppleve at øret blir presset mot brillen på enkelte på-øret modeller.

TIL MOBIL: Denon AH-MM300 kommer med to kabler. Den ene kan brukes til mobilsamtaler om du ønsker det.
TIL MOBIL: Denon AH-MM300 kommer med to kabler. Den ene kan brukes til mobilsamtaler om du ønsker det. Foto: Hallvard Lunde

God komfort

Med det i minne, så har Denon gjort en god jobb med ergonomien og komforten på AH-MM300.

Spesifikasjoner: Denon AH-MM300

  • Type: På øret
  • Høyttalerelementer: 40 mm
  • Mikrofon: Ja, på ledning
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 96 /mV
  • Frekvensrespons: 10-40.000 Hz
  • Vekt 195 gram

Øreputene ligger behagelig mot øret selv etter lengre tids bruk. Tyngden (195 gram vs. 130 gram for AH-MM200) og størrelsen gjør at de ikke er like stabile på øret som lillebror AH-MM200.

Noen ganger følte vi at de skled litt framover på øret, slik at vi måtte justere dem på plass igjen. Dette er noe vi ofte opplever med på-øret hodetelefoner.

Mer kraft

Musikalsk bidrar størrelsen på AH-MM300 også til at lydbildet blir litt fyldigere enn hos lillebror AH-MM200. På AH-MM300 får du mer tyngde i form av mer bass og generelt litt kraftigere lydtrøkk.

Vi liker godt lydbildet AH-MM300 leverer oss. Vi får dekket bass-behovet vårt, samtidig som hodetelefonene henger med på de lysere delene av skalaen. Samtidig ser vi at noen, med rette, vil kunne hevde at lydbildet burde vært balansert litt mer mot den lysere siden. Vi synes også noen ganger at lydbildet manglet litt rom og luft.

Totalinntrykket er likevel godt inne på den positive delen av vår skala.

Solid byggekvalitet

Byggekvaliteten på AH-MM300 virker å være solid. Bøylen og innfestingen av øreputene er av metall, øreputene er laget av noe som til forveksling ligner skinn og klokkene er laget i et forsterket glassfibermateriale.

STOR OG LITEN: Lillebror, AH-MM200 (til venstre) er hakket mindre enn Denon AH-MM300 som vi har testet her.
STOR OG LITEN: Lillebror, AH-MM200 (til venstre) er hakket mindre enn Denon AH-MM300 som vi har testet her. Foto: Hallvard Lunde

Oppsummering

Denon AH-MM300 en kompakt hodetelefon som leverer på mange av områdene vi setter pris på: Lyd, design, byggekvalitet og gode materialvalg. Vi føler likevel at hodetelefonene havner litt mellom to stoler.

Skal du ha et sett hodetelefoner som er mer bærbare, sparer du penger og får et mer kompakt hodesett i AH-MM200. Med en prislapp på over 2500, har du også mye å velge blant, som egner seg bedre på reise, enn Denon AH-MM300. De støykansellerende og populære QC25 fra Bose koster rundt 2500 kroner og vil du spare penger, men likevel ha bra lyd og støykansellering, kan du se på BackBeat Pro fra Plantronics.

Storebror til Denon AH-MM300 heter AH-MM400 og er et «over-øret» hodesett. Denon AH-MM400 har vi ikke testet.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2015, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også