Denon AH-MM200

På jakt etter kvalitetslyd i et kompakt format?

Sjekk ut disse hodetelefonene fra Denon.

SMÅ: Øreputene på Denon AH-MM200 er relativt små, men i dette tilfellet synes vi det både var behagelig og gjorde at hodesettet sitter godt på øret.
SMÅ: Øreputene på Denon AH-MM200 er relativt små, men i dette tilfellet synes vi det både var behagelig og gjorde at hodesettet sitter godt på øret. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Denon AH-MM200 er «lillebror» i en serie på tre hodetelefoner fra Denon som skal friste den som er like opptatt av musikk som design.

AH-MM200 er en hodetelefon av typen «på-øret». En formfaktor vi ofte synes er vanskelig å plassere komfortabelt på øret, siden hodetelefonputen må «balansere» på selve øret.

Kompakt

AH-MM200 har imidlertid en så kompakt «lydpute» at den faktisk ligger overraskende godt på øret uten at vi føler at den er ustabil. Den er også komfortabel å bruke over tid, siden den ikke klemmer på øret.

Byggekvaliteten på AM-MM200 er god. Her er det brukt lekkert metall i kombinasjon med tøy og noe som kan se ut som ekte skinn, men som nok bare er en etterligning. Riktignok en god etterligning. Hodeputene føles aldri «klamme» på øret, noe den kompakte formfaktoren og kvaliteten på «skinnet» bidrar til.

STIL: Denon har laget et stilig hodesett i Denon AH-MM200, som er minstemann i en serie på tre ulike hodesett.
STIL: Denon har laget et stilig hodesett i Denon AH-MM200, som er minstemann i en serie på tre ulike hodesett.

Solide

Hodetelefonene ser også ut til å tåle litt «juling» og tar nok ikke skade av opphold i en bag eller sekk under transport. En enkel transportpose følger med i esken. Hodetelefonen kan også slås sammen slik at de ikke opptar altfor stor plass i sekken.

Spesifikasjoner: Denon AH-MM200

  • Type: På øret
  • Høyttalerelementer: 30 mm
  • Mikrofon: Ja, på ledning
  • Impedanse: 36 ohm
  • Følsomhet: 99db/mV
  • Frekvensrespons: 10-25.000 Hz
  • Vekt 130 gram

OK lyd

Lydkvaliteten er av den gode og balanserte typen. Høyttalerelementene på 30 mm leverer en relativt nøytral lyd. Er du avhengig av tung og dyp bass, må du lete andre steder, selv om vi synes det kompakte hodesettet klarer seg relativt greit også her. Totalinntrykket av lydbildet som leveres er godt.

En egen app (Denon Audio) gir deg også tilgang til å justere lydbildet via en equalizer. Funksjonen koster 19 kroner. Equalizer-funksjonen krever imidlertid at du spiller av musikk/radio via appen. Siden de fleste av oss streamer fra Wimp eller Spotify, så er denne funksjonen ikke så viktig med mindre du har mye lokal musikk på mobilen eller hører mye på radio via tunein.

Hodetelefonene fungerer også greit til mobilsamtaler og den kompakte på-øret formfaktoren gjør også at man hører mer av sin egen stemme. Dette bidrar til at mobilsamtalen føles mer naturlig enn på hodesett som i større grad isolerer ørene mot lyder fra omgivelsene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning