Plantronics BackBeat Pro - trådløst hodesett med støykansellering

Seiglivet stillhet

Et trådløst, støydempende og relativt prisgunstig sett hodetelefoner er lett å like. Hils på BackBeat Pro fra Plantronics.

REISEVESKE: En liten pose følger med. Den gir litt beskyttelse når du må pakke bort hodesettet i en bag eller sekk.
REISEVESKE: En liten pose følger med. Den gir litt beskyttelse når du må pakke bort hodesettet i en bag eller sekk. Foto: Bruce Ashley Photography
Sist oppdatert

Plantronics er nok mer kjent for sine håndfrie Bluetooth-øreplugger enn for trådløse støykansellerende hodetelefoner til bruk for musikk og telefonsamtaler. Men med BackBeat Pro er det nettopp det Plantronics har laget.

Hodesettet er av den heldekkende typen som dekker hele øret. Det liker vi godt, siden de ofte er mer behagelige å bruke over tid enn hodesett som ligger på selve øret.

Hodesettet fra Plantronics er ikke det letteste vi har prøvd, men øreputen i skinn sitter passe fast og behagelig på øret. Designet er maskulint og vi tror nok ikke veldig mange damer vil falle for dette hodesettet. Det er både på grunn av tyngden og designet. Personlig synes vi hodesettet er stilig og størrelsen signaliserer både profesjonalitet og god lyd. Jakter du på et lettere og mindre maskulint hodesett, så bør du kikke på Bose QC25.

Nydelig lyd

Og da er vi ved kjernen ved hodesett: lyden. Den må være god. Her synes vi Plantronics har lyktes veldig godt. Lydbildet er godt balansert. Vi likte spesielt godt at hodesettet har en rund og varm bass med bra trøkk. Det gjør at stemmen til Odd Nordstoga er akkurat så mørk og grov den skal være, mens tyngre «klubbmusikk» sparker godt fra.

Samtidig synes vi høyttalerne spiller godt i mellomregisteret og dette klarer den uten at høyttalerne mister detaljene når Ingebjørg Bratland sin flotte stemme går mot sitt aller lyseste. Vi opplevde hodesettet fra Plantronics rett og slett som et nydelig allround hodesett.

God støydemping

Spesifikasjoner: Plantronics BackBeat Pro

  • Konstruksjon: Over-øret - lukket
  • Høyttalere: 40 mm dynamiske drivere
  • Støydemping: Ja
  • Trådløse: Ja
  • Mikrofon: Ja
  • Handsfri til mobil: Ja
  • Stemmestyring: Støtter Siri
  • NFC: Ja
  • Bluetooth: Ja, versjon
  • Vekt: 340 gram
  • Batterilevetid: 24 timer (ikke målt)
  • Annet: Pausesensor, kan slippe inn omgivelseslyd

Hva så med støydempingen? Den fungerer også veldig bra. I åpent kontorlandskap er det nesten en nytelse i seg selv å sitte med hodetelefonene på - men uten lyd. Det meste av bakgrunnsstøy fra lufteanlegget og småprat i krokene forsvinner. Stemmer skjærer gjennom, men de blir dempet. Med musikk på høyttalerne så ble hvert fall vi «døve» for omgivelsene. Vi satt også en hel helg på korpsseminar (som voksenvakt) med hodesett på under øvingene - og da var det kun når althorn og baryton trøkket til at vi kunne ane at noe foregikk rund oss.

BackBeat-hodesettet er også stappet full av nyttige og praktiske funksjoner. Hver klokke har hvert sitt hjul. På høyre «hjul» kan man justere volumet, mens man på venstre «hjul» kan bla seg fram og tilbake i en spilleliste. Løftes klokken av øret, ja så pauses musikken automatisk.

En knapp på høyre klokke lar deg slippe gjennom lyden fra omgivelsene. Du kan selv stille inn om du vil høre mye eller lite av det som skjer rundt deg. Det er en praktisk funksjon for å høre hva som blir sagt over høyttaleranlegget på tog eller fly eller for å høre hva en kollega prøver å si til deg.

Enkel tilkobling

Tilkoblingen kan skje via NFC (utrolig enkelt) eller en «manuell» tilkobling via USB. Rekkevidden er oppgitt til 100 meter (!), som er ti ganger mer enn hva vi er vant til som standard «spesifikasjon» på denne typen hodesett. Og Plantronics har nesten sine ord i behold. Vi skrittet 100 meter bort fra musikkilden på en åpen plass. Da var det første ved cirka 90 meters avstand at lyden ble dårligere, med hakking og skraping som et resultat. Men uansett er rekkevidden helt enorm. Med disse på hodet kan du bevege deg ubesværlig rundt i hele huset. Rekkevidden avhenger av at enheten du spiller fra støtter Bluetooth Class 1. Mange mobiler støtter nok bare Class 2, som har en kortere rekkeviddde. Sjekk spesifikasjonene for din mobil/musikkspiller om dette er viktig. Vi testet BackBeat Pro primært mot Sony Xperia Z3.

Hodesettet forteller deg også batteristatus hver gang du starter hodesettet etter en lengre pause - og den gir beskjed når batterikapasiteten nærmer seg slutten. Går du tom for strøm, kan du fortsette å lytte via vanlig 3.5 mm ledning. Du kan også bruke hodesettet sammen med stemmestyringssystemet Siri og du kan selvsagt bruke hodesettet til Skype mot en PC (med Bluetooth eller ledning).

Og hva med batterilevetiden? Plantronics oppgir den til 24 timer! Vi brukte hodesettet hver dag i en hel uke (noen timer hver dag) og selv tredje og fjerde dagen fortalte «damen» i hodesettet oss «battery high». Og går du tom for strøm, så kan du selvsagt bruke hodesettet med en vanlig 3,5 mm ledning. Ombord på fly må du også bruke hodesettet med ledning - og du må skru av Bluetooth. Men støykanselleringen beholder du selvsagt på.

Konklusjon

Plantroncis BackBeat Pro har i testperioden imponert oss med god lyd, ekstremt god rekkevidde (om du har mobil/musikkspiller som støtter Bluetooth Class 1/Power Class 1), ekstremt god batterilevetid og mange nyttige funksjoner som også fungerer godt til hverdagsbruk. Har du drøyt to tusenlapper til overs og leter etter et trådløst hodesett med støykansellering. Da er det bare å kaste seg over hodesettet til Plantronics. Vårt eneste ankepunkt er at vi kanskje tror noen kan oppleve hodesettet som litt tungt.

Les også:

Så bra er kameraet på iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Test: Samsung Galaxy Alpha

Slik utnytter du WiFi-signalet best

MASKULINT: Hodesettet BackBeat Pro fra Plantronics er i sort utførelse og er relativt stort og tungt. Det gir det hele et maskulint preg og om våre fordommer slår til er det nok ikke så veldig mange jenter som faller for dette hodesettet.
MASKULINT: Hodesettet BackBeat Pro fra Plantronics er i sort utførelse og er relativt stort og tungt. Det gir det hele et maskulint preg og om våre fordommer slår til er det nok ikke så veldig mange jenter som faller for dette hodesettet. Foto: Bruce Ashley Photography

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også