JIB2 actionkamera

Test av Jobo JIB2 actionkamera

Jobo HD Sports Camera JIB 2 er et kamera som ikke skiller seg noe særlig ut i noen retning. Til denne prisen finnes det bedre alternativer.

LIGNER: Jobo JIB2 ligner på GoPro, men kan ikke by på like god bildekvalitet.
LIGNER: Jobo JIB2 ligner på GoPro, men kan ikke by på like god bildekvalitet. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lite

+ Kjapp tilgang på funksjoner gjennom knapper og skjerm

- Dårlig bildekvalitet

- Liten vidvinkel

KNAPPER: Jobo JIB2 byr på en del menyknapper, noe som gjør det enkelt å navigere.
KNAPPER: Jobo JIB2 byr på en del menyknapper, noe som gjør det enkelt å navigere. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Dette kameraet ligner på en liten GoPro med LCD-skjerm på baksiden. Det har også flere knapper en GoPro, som gjør at du har kjapp tilgang til mye funksjonalitet. Det er for eksempel en egen knapp for å ta stillbilder og en annen for video, hvor man på konkurrerende produkter må inn i menyer.

Men dessverre er bildekvaliteten relativt dårlig. Det er liten skarphet og bildet bærer preg av høy komprimering og filmen føles ikke som HD-video på samme måte som resten av kameraene i testen. Kameraet har også relativ liten vidvinkel. 105 grader mot 160 som de fleste andre kameraene i testen leverer. Det vil si at du får med deg mindre i synsfelt og ikke opplever samme fartsfølelsen som en skikkelig vidvinkel kan gi.

Det er lite ekstrautstyr å få tak i til Jobo JIB 2. Det følger med en et par festeanordninger og et vanntett hus, men vi har ikke klart å oppdrive noe mer å få kjøpt til kameraet. Stativfeste er et standardfeste som vi finner på andre kamera, som gjør at man kan benytte standardutstyr for å feste JIB 2.

Alt i alt skiller ikke kameraet seg noe særlig ut på noen måte. Det gir ikke spesielt god bildekvalitet, men heller ikke spesielt dårlig. Det er ikke dyrt, men i forhold til hva man får, heller ikke spesielt billig. I pris ligger det faktisk noenlunde likt som GoPro HD Hero, og det er ikke tvil om hvilket kamera som gir deg mest for pengene.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

Test av Samsung Galaxy Note 10.1

Slik blir Windows 8

Disse spørsmålene må du stille når du skal kjøpe PC

Superbra og billig smartmobil

SVAKT BILDE: Bildekvaliteten er dessverre ikke av de beste. Bildet oppleves blast, lite skarpt og det virker som JOBO kjører en unødvendig kraftig komprimering på videoen.
SVAKT BILDE: Bildekvaliteten er dessverre ikke av de beste. Bildet oppleves blast, lite skarpt og det virker som JOBO kjører en unødvendig kraftig komprimering på videoen. Foto: Christopher Conradi, HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen