MYE EKSTRA: Om du er villig til å betale, får du mye ekstrautstyr til GoPro HD Hero.=

MYE EKSTRA: Om du er villig til å betale, får du mye ekstrautstyr til GoPro HD Hero. © Christopher Conradi, HjemmePC

Spesifikasjoner: GoPro HD Hero

  • Filmmodus: [email protected], [email protected]
  • Stillbilder: 5 megapixel
  • Vidvinkel 1080p/720p: 127° / 170°
  • Vanntett: 60 meter
  • Utskiftbart batteri: Ja
  • Utskiftbar linse: Ja
  • Roterende linse: Nei
  • Minnekort: SD
  • Medfølgende ekstrautstyr: Vanntett hus, 1 feste
  • Skjerm: Lite LCD-panel

Kort sagt:

+ Vanvittig bildekvalitet, til god pris

+ Vantett til 60 meter


- Klumpete festeanordning

- Ikke mulig å rotere objektivet

GoPro definerte på mange måter «actionkamera» og HD Hero har lenge blitt brukt som referansemodell i markedet. Man ser også til stadighet kameraet brukt i TV-serier som Top-Gear og Mythbusters. Og dette er ikke uten grunn.

Selv to år etter at GoPro HD Hero kom på markedet leverer det bildekvalitet som er konkurransedyktig med dagens nyeste kameraer.

GoPro har også en hel haug med ekstrautstyr: Hus, linser, batterier, stativer, og veldig mye annet er å få kjøpt i de fleste elektronikkbutikker. Det er altså en fin plattform å bygge filmhobbyen sin rundt.

Men den passer ikke like godt til alle aktiviteter. Festeanordningen kan til tider bli litt klumpete og kameraet er ikke av de mest strømlinjeformede, men det kanskje største ankepunktet for noen er at kameraet ikke kan roteres, slik de fleste andre i denne testen. Man er derfor avhengig av å montere kameraet horisontalt.

Dette sagt: I denne prisklassen, som i skrivende stund ligger i overkant av 1500,- kroner, er det rett og slett få som klarer å hamle opp med den to år gamle traveren. Bildekvaliteten er blant testens aller beste, kombinert med testens desidert bredeste utvalg av ekstrautstyr og vanntett ut av boksen ned til 60 meter, gjør at vi ikke kan annet enn å anbefale det to år gamle kameraet på det varmeste.

Klikk her for å komme tilbake til testen av actionkamera.

Les også:

Test av Samsung Galaxy Note 10.1

Slik blir Windows 8

Disse spørsmålene må du stille når du skal kjøpe PC

Superbra og billig smartmobil

IMPONERENDE BILDEKVALITET: I denne prisklassen er det rett og slett ingen som konkurrerer med GoPro HD Hero på bildekvalitet.=

IMPONERENDE BILDEKVALITET: I denne prisklassen er det rett og slett ingen som konkurrerer med GoPro HD Hero på bildekvalitet. © Christopher Conradi, HjemmePC

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent GoPro.com
Pris 1485

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!