Denver ACT-8030W

Allrounder

Denver ACT-8030W gjør det verken best eller dårligst på noen punkter, men gir et bra totalinntrykk.

GOPRO-FESTE: Denver ACT-8030Wblir levert med et undervannshus med klassisk GoPro-feste. Det betyr at du kan bruke kameraet sammen med mye av tilleggsutstyret til GoPro.
GOPRO-FESTE: Denver ACT-8030Wblir levert med et undervannshus med klassisk GoPro-feste. Det betyr at du kan bruke kameraet sammen med mye av tilleggsutstyret til GoPro. Foto: Lars Vidar Nordli
Publisert Oppdatert
BRUKERVENNLIG: Denver ACT-8030W har store brukervennlige knapper og er enkel i bruk, men er ikke veldig funksjonsrik.
BRUKERVENNLIG: Denver ACT-8030W har store brukervennlige knapper og er enkel i bruk, men er ikke veldig funksjonsrik. Foto: Lars Vidar Nordli

Denver er billigmerket du helt sikkert har vært borti før. Du kan støte på både billige nettbrett og actionkameraer med Denver-merket i dagligvare- og dingsebutikker. Vi fikk låne et eksemplar av Denver ACT-8030W hos Teknikmagasinet.

Der finner du også både billigere og dyrere Denver-varianter, men vi gikk for ACT-8030W da det ser ut til å være det med best spesifikasjoner som fortsatt koster under tusenlappen.

Både og

I likhet med Sjcam SJ4000 er Denver ACT-8030W et kamera som gir deg både skjerm og innebygd wi-fi. Det betyr at du kan bruke skjermen som søker, eller laste ned Denvers action-cam app og heller bruke mobilen som søker.

Denver ACT-8030W har et diskret utseende i sort. Den firkantede kroppen har GoPro-trekk, men kameraet er enda tykkere enn SJ4000, som i sin tur er tykkere enn GoPro Hero4.

Noe likt

Vi mistenker at Denver og Sjcam sine kameraer er laget av samme produsent. Undervannshusene deler den samme låsemekanismen og mange av detaljene er like.

Spesifikasjoner for Denver ACT-8030W

 • Skjerm: 2 tommer
 • Bildeoppløsning: 16 megapiksler
 • Videooppløsning: 1920 x 1080, 60 bps
 • Bitrate: 24,7 Mbps
 • Saktefilm: 720p120
 • Seriefoto: 6 bps
 • Timelaps: Ja
 • Blender: F2.8
 • Vidvinkel: 170°
 • Wi-fi: Ja
 • Vanntett: Ned til 55 meter m/hus
 • PC-tilkobling: MicroUSB
 • Minnekort: MicroSD opp til 32 GB
 • Feste: GoPro-feste
 • Batteri: 1200 mAh
 • Mål: 5,9 x 4,4 x 2,4 cm
 • Vekt: 77 gram
 • Vekt m/hus: 174 gram
 • Pris: 999 kroner hos Teknikmagasinet.no

Det er også metoden for å koble kameraet til mobilen via WiFi.

Et trykk på WiFi knappen åpner en egen skjerm med informasjon om SSID og wifi-passord. Du må så selv koble telefonen til det oppgitte nettverket før du kan åpne appen. Det fungerer helt greit, men er ikke like brukervennlig som hos Xiaomi Yi.

Denver er raus når det kommer til medfølgende tilbehør, og har egentlig bare konkurranse fra SjCam SJ4000 på det punktet.

Her får du, i tillegg til undervannshus, sugekoppfeste (til bil), 2 selvklebende puter, clip-on feste, holder for kameraet, sykkelfeste, rem for feste på armen eller foten (eller rundt en stolpe eller tre), en IR-fjernkontroll du kan feste på armen, og USB-ledning.

God på saktefilm

Spesifikasjonsmessig kan Denver by på litt mer guffe enn GoPro Hero og SJ4000. Her får du nemlig filmet i 1080p med 60 bilder i sekundet.

Skrur du ned oppløsningen til 720p får du 120 bps, hvilket er passende å lage saktefilm av, men kan ikke matche Xiaomi Yi sine 240 bps på 480p.

Funksjonsmessig er Denver ACT-8030W likevel litt mer sparsommelig, i alle fall sammenlignet med SJ4000. Du har timelaps og saktefilm. I tillegg finnes digital bildestabilisering og du kan sette hvitebalansen manuelt.

På stillbildesiden kan du ta enkeltbilder eller seriebilder. Selvutløser finnes ikke.

Denver er i alle fall den eneste modellen som lager ordentlig saktefilm i kameraet. De andre kameraene lager bare videofilmer med høy frame-rate, som du så kan lage til ekte saktefilm i etterkant.

Her kan du velge å for eksempel lage en videofil med 120 bilder i sekundet, men aktiverer du saktefilmfunksjonen får du istedenfor en ferdig saktefilm der handlingen er sakket ned i en videofil med 30 bilder i sekundet.

Høy oppløsning

I likhet med Xiaomi Yi har Denver en stillbildeoppløsning på 16 megapiksler, men det vises ikke på bildekvaliteten. Bildene ser rett og slett overprosessert ut, og detaljene i bildet blir borte i en grøt av et støyfilter.

Videofilene ser litt bedre ut. Her ser det ut til at Denver har tillat litt mer korn istedenfor å lage grøt av detaljene i et forsøk på å fjerne dem. Det gir et bedre resultat, skjønt det er tydelig at det er mer korn og støy her enn vi fikk fra for eksempel GoPro Hero.

(Testen av Denver ACT-8030W fortsetter under bildet).

KAMERAAPP: Denver ACT-8030W har egen skjerm, men har innebygget wi-fi i tillegg. Det gjør at du kan få et litt større søkerbilde på mobilen.
KAMERAAPP: Denver ACT-8030W har egen skjerm, men har innebygget wi-fi i tillegg. Det gjør at du kan få et litt større søkerbilde på mobilen. Foto: Lars Vidar Nordli

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning