Ståhjuling fra Segway

Se hva Segway har funnet på!

Snart kan du få din egen personlige robot.

SØT: Segway Advanced Personal Robot kan både følge etter deg og styres fra mobilen. I tillegg fungerer den som et kjøretøy.
SØT: Segway Advanced Personal Robot kan både følge etter deg og styres fra mobilen. I tillegg fungerer den som et kjøretøy. Foto: Segway
Publisert Oppdatert
BALANSE: Segway APR baserer seg selvsagt på Segways velkjente selvbalansering.
BALANSE: Segway APR baserer seg selvsagt på Segways velkjente selvbalansering. Foto: Segway

Det er ikke bare lanseringsklare produkter, slik som kameraraset i går, som blir presentert på CES i Las Vegas. Man kan også få en titt inn i fremtiden.

Segway, som er mest kjent for såkalte ståhjulinger (som forøvrig nå er lov å kjøre i Norge), har presentert sin Advanced Personal Robot, eller APR om du vil.

Dette er en liten robot på hjul som skal kunne følge etter deg, utføre enkle oppgaver eller styres fra mobilen. I tillegg kan den selvsagt brukes som en ståhjuling i seg selv.

Segway med øyne

I utgangspunktet ser APR bare ut som en segway med alt for lavt styre. Det rekker bare opp til knærne. Du har altså ikke noe håndtak å holde deg fast i. Dermed minner den mer om såkalte Hooverboards som har begynt å bli populære. Det kan likevel være at støtten du får til knærne her gjør den litt enklere å kjøre.

Når du ikke bruker den som kjøretøy kan den knehøye stangen vippe fram en skjerm og vise frem at par vennlige øyne. Her har den kameraer med fisheye objektiv, dybdemåler, nattkamera og laser for å hjelpe til med å kartlegge og navigere i omgivelsene.

Bak finnes en ekspansjonsport, som blant annet kan brukes til å montere på et par små armer. Hvor funksjonelle disse armene er vet vi ikke, men i promovideoen vises blant annet en APR som danser med armene (du kan se videoen nederst i saken).

Kjører Android

I likhet med de nye mobilene fra LG, så kjører APR på Android, og skal være programerbar. Batteritiden skal holde til å kjøre en strekning på ca. 16 km med en fart på opp til 17 km/t. Det er innenfor begrensningene som er satt for Segway i Norge.

SAMMENFOLDET: Når Segway APR brukes som ståhjuling vil skjermen folde seg sammen og snu seg på langs slik at den heller fungerer som en støtte mellom knærne.
SAMMENFOLDET: Når Segway APR brukes som ståhjuling vil skjermen folde seg sammen og snu seg på langs slik at den heller fungerer som en støtte mellom knærne. Foto: Segway

Segways lille personlige robot er ikke leveringsklar enda, men i følge Segway kan den komme på markedet i løpet av første kvartal i 2017. Noe pris er heller ikke oppgitt, men vi gjetter at den neppe blir billig.

Under kan du se Segways egen presentasjon av APR.

Segway APR promovideo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning